1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Kıyı Avları Surf Casting

'AV RAPORLARI' forumunda Kadir TOZAR tarafından 16 Ocak 2014 tarihinde açılan konu

1. Kadir TOZAR

Kadir TOZAR Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Surf Casting

Uygun ekipmanla ve çalışmalarla hiç bir şey imkansız değildir bence. İki parçalı kamış ve çıkrık makine. Bu tür yarışmalarda sadece kurşun ile atış yapılıyor bildiğin gibi. Bizler ise iki üç köstekli takımlar, canlı yemler ile atış yapıyoruz. Bence bizler elimizdeki yemli ava uygun ekipman ile 150 metreye ulaşırsak iş tamamdır diye düşünüyorum.

2. furunotr

furunotr Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

Önce hoşbulduk diyerek...

Maalesef bu iki stili de (pendulum ve OTG) Boğaz'da uygulamaya elverişli alan olmadığı için ve ayrıca aşırı tehlike arzedeceğinden uygulama ya da uygulamaya teşebbüs etme imkanım olmadı; yalnız arkada mesafe olmayan dar bir avlakta OTG olmasa da andıran bir atış stili denedim ve pek fazla da başarılı olamadım...

Ancak elbet bu iki stili de uygulayabilecek ürünler mevcut; pekçoğu ülkemize yeni girse de önceden beri mevcut olan bir-iki marka ürünü de var; ancak burada özellikle dikkat edilmesi gereken nokta üzerinde maksimum atış değeri örneğin 200 gr. yazan bir kamışta asla ve asla 200 gr.'ın pendulum veya OTG sistemiyle atılamıyacağı; daha hafif ve uygun ağırlıklar kullanılması gerekliliği asla gözden kaçırılmamalı...

Örneğin ülkemize yeni girmiş bulunan Maver Elite Titanium 4,30 ve 3 parça modeli ile kafa ya da omuzüstü dediğimiz ve genelde bizlerin uyguladığı atış stli ile maksimum 250 gr. atılabilirken yanlış hatırlamıyor isem yine aynı ürünün OTG değeri 170 gr., pendulum değeri 130 gr. gibi bir rakam; zaten atabileceği tüm bu değerler yine ürünün üzerinde yazıyor...

Gene aynı marka ve modelin 2 parçalı 4,05 olanı da bir kullanıcının önsiparişi ile getirildi; sanıyorum bu 2 parça müsabakalarda kullanılabilir türden...

Gene belli bir kaliteye sahip markaların bazı serilerinin özellikle üst seviye ürünleri ile de uygun ağırlık atarları hesaplandığında pendulum ve OTG'nin rahatlıkla atılabileceğini düşünüyorum...

Ülkemizde bulunan bu markalar benim bildiğim kadar Italcanna, Shimano, Wega, Vercelli, ve bu konuda daha da iddialı olan ve 3 atış değerini de üzerinde bulunduran Maver markasının ürünleri ki tüm bunları yakından incelelemekteyim...

Surf makinalar ise bir parça klişeleşmiş olacak ne kadar pahalı ise o kadar iyi oluyor maalesef... Gerçi bu durum kamışlarda da böyle...

Benim denediğim birkaç makina mevcut; beğendilerimi yazayım; ancak bu makinalar kullanım amacına göre seçilmelidir; biz gene farklı alanda kullandığımızdan surfcasting için ne kadar uygun olur bilemiyorum; ya da daha doğrusu bunların hepsi surfcasting için uygundur da bizler için uygun olmayabilir...

Shimano Power Aero JDM; 6+1 rulman, 632 gram, 3,5 devir üstten çift kalama ve bir turda sanırım 80-82 cm. sarıyor... (Bana ait bir makina idi) Çok güzel ve çok güçlü bir makina kalamasını test etme imkanım olmadı ancak teorik olarak iyi çalışacağını düşünüyorum; dayanıklı ve sağlam; 19 kg.da drag kuvveti vardı sanırım; sarım miktarı düşük geldiği için istemeye istemeye elden çıkarttım..

Kisu Special JDM: Bir arkadaş kullanıyordu sağolsun denettirdi; hafifliği, sarımı, gücü v.s. mükemmel bir makina; detay özelliklerini hatırlamıyorum ancak dileyen sitesinde bulabilir; yine bunun sarım miktarı benim av disiplinim için yetersiz...

Eski QD 45 JDM: Bunu da aynı arkadaşta denedim; aşağı yukarı bir üstteki makinanın özelliklerine sahip; zaten iki iyi firmanın en uç ve en iyi ürünleri; bunda fazlalık olarak makaranın önü de çok estetik bir görünüm arzediyor (genelde alüminyum canta benzetiliyor...)

Daiwa QD 45 JDM: Bu da yukarıdakinin yeni modeli, 440 gr. zaion materyal; güçlü kuvvetli, nefis bir makina, misina çıkışı mükemmel ayrıca su geçirmez (Magsealad); en önemli özelliği ise bir turda 88 cm. sarması ile benim av disiplinime çok uygun olması; sağolsun başka bir arkadaş denetti bunu ve kanıma girdi; hedefteki makinamdır kendileri...

Ancak tüm bu saydıklarımın en önemli handikabı fiyatlarının alabildiğine yüksek olması; fakat yapacak birşey yok; her alanda olduğu gibi bu alanda da en kaliteli ürünler en yüksek fiyatlıları oluyor...

Sonuçta ben bir amatör olarak bu sporu keyif için yapıyorum ve tutacağım ya da tutabileceğim balık miktarından çok balığı tutarken alabilmeyi istediğim keyfin olabildiğince yüksek olmasını istiyorum ki; bu da ancak kaliteli ekipman kullanmakla elde edilebiliyor. Hele Istanbul Boğazı'nın zorlu koşulları düşünüldüğünde elinizde 4,30 kamış; böyle kaliteli bir surf makina ya da yine kaliteli 8000'lik jig makinası, 180-220 gr.lar hatta 250 gr.lar ile sahteyi +100 metrelere atabilme çabası; dibe indirebilme; indirdiğinde ilişkene takılmama, balığı kandırabilme, + 100 metreden sonra bir de saldığınız 100 metre ile toplam 200 metrenin bir kısmını balıksız; bir kısmını eğer rastgelirse balıkla çekmeye çalışma çabaları için bir yerde şart oluyor böylesi pahalı takımlar...

Maver 2 parçayı getirttiren arkadaş hem OTG; hem de pendulum atışlar deniyor; çok meraklı bu konuda; bir de ekürisi var; eğer aldığı bu ürün ile bu çalışmaları yaparken denk gelirsem görüşlerimi buraya aktarırım...

MAVERITALIA - YouTube

3. Kadir TOZAR

Kadir TOZAR Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0

Değerli bilgileri özellikle kendi deneyimlerinizi aktardığınız için teşekkür ederim.
    Yanlış bilmiyorsam MAVER marka kamışları İtalyan takımı da kullanıyor. 1 yıldır sosyal paylaşım sitelerinde takip ettiğim gruplar var ve bu kamışa İtalyan' lar da çok sık rastlıyoruz. E tabiki adamların kendi markaları. Ülkemize ithal edildiğinden bilgim yoktu. 1-2 ay önce kamışlarımı yeniledim. Yoksa kesinlikle ikisinden birinde tercih etmeyi düşünüyordum.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 23 Ocak 2014
  4. CanEMİR

CanEMİR Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Web Sitesi:

Sevgili Kadir siz Deniz için düşünseniz bu konuyu ben de tatlı su için düşünüyorum. Biz bulunduğumuz göllerde Sazan avı için uzak atışlar yapmaya çalışıyoruz ama maalesef istediğimiz verimi alamıyoruz. Konuyu ilgi ile talip ediyorum, buradan çıkaracaklarım tatlı su için de geçerli olacak.

5. Kadir TOZAR

Kadir TOZAR Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0

Çok önemli bir nokta , bir önceki yorumumda ülkemizde satışta olan ve bir çoğumuzun kıyı avlarında kullandığı surf kamışların bu atışlar denendiğinde 3-5 parça olacağını belirtmiştim. Değerli arkadaşlar normal avlarda kullandığımız surf kamışlar ile bu tür atışları denemeye sakın kalkmayın sonu hüsran olur.

6. furunotr

furunotr Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

Sazan ve avı ile ilgili bilgim sadece teoriden ibaret; ancak konu atış ve kamış olunca söylenebilecek birşeyler daima mevcut...

Atışı etkileyen iki ana unsur mevcut; tabii eğer bulunduğunuz alan müsait ise... Biri atış stiliniz; diğeri de kullanılacak ürünün seçimi...

Atış stiliniz hakkında görmediğim için bir yorum yapmayacağım; ancak kamış seçerken mümkünse 2 parçalı sazan avı için üretilmiş ve kaliteli (elbette pahalı) ürünlerden edinirseniz atış erimi konusunda çok faydası olacağını düşünüyorum... Bir dönem FOX marka ürünler getiriliyor idi ülkemize; bunların bir-iki kamışını inceledim; görebildiğim kadarıyla atış kabiliyetleri bizim kullandığımız kamışlardan daha fazla; atar ağırlıkları uygun olmadığı için bir tane edinip deneme fırsatım olmadı...

Rods - FOX Carp - FOX International Fishing Tackle

Bu tarz ürünler seçerseniz ve atış stiliniz de düzgün ise mesafe sorunu diye bir durum kalmaz sanırım...

7. Kadir TOZAR

Kadir TOZAR Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0

Haluk bey bu konudaki tecrübelerinizden oldukça istifade edeceğiz. Gerek bu konuda gerekse forumumuz da ki diğer konularda paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz.

8. Kadir TOZAR

Kadir TOZAR Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0

Takım hazırlama konusunda oluşturmaya çalıştığım video yaramaz oğlum yüzünden yarım kaldı ancak video' da en azından boncuk fırdöndü ile köstek oluşturma göründüğü için paylaşmak istedim.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 5 Kasım 2016
  9. Kadir TOZAR

Kadir TOZAR Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0

Takıma ait fotoğraflar.

10. Kadir TOZAR

Kadir TOZAR Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0

Yurt dışında bir forumda rastladığım bir takımı hazırladım ve surf casting ile ilgilenen arkadaşlarımla paylaşmak istedim.

Öncelikle çalışma masam. Ne kadar dağınık değil mi? kikikiki

Takımın en büyük özelliği bedende hiç bir şekilde düğüm, burç vs. kullanılmıyor olması.

Takımın diğer bir özelliği surf casting disiplininde oldukça malzeme sıkıntısı çektiğimizden dolayı aşağıda fotoğraflarını yayınladığım malzemelerin hiç birine ihtiyaç duymuyor olmamız.

Cross Beads

T fırdöndüler

Bu takım için piyasada satılan normal firdöndüler ile işimizi halledebiliyoruz. Yukarıdaki malzemelerden Croos Beads maalesef pek bulunmuyor, diğer fırdöndüler ise normallerine göre oldukça pahalı.

Yarın veya Cumartesi yapmayı planladığım balık avında takımı deneyeceğim. Merak eden olursa sonuçlarını paylaşırım.

Sevgiyle kalın.

11. İsmail ESENCAN

İsmail ESENCAN Admin Admin

Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Web Sitesi:

Kardeşim çok güzel bir konu hazırlamışsın, emeğine sağlık. Sana ilk avında bol şans dilerim, dilerim ki gönlündeki trofeler ziyaret etsin oltalarını, yeni takımlarını.:)

12. Kadir TOZAR

Kadir TOZAR Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0

Umarım birilerine faydası olur İsmail abi.

13. i.samay

i.samay Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    9
    Ödül Puanları:
    2

Shimano Power Aero JDM; 6+1 rulman, 632 gram, 3,5 devir üstten çift kalama ve bir turda sanırım 80-82 cm. sarıyor... (Bana ait bir makina idi) Çok güzel ve çok güçlü bir makina kalamasını test etme imkanım olmadı ancak teorik olarak iyi çalışacağını düşünüyorum; dayanıklı ve sağlam; 19 kg.da drag kuvveti vardı sanırım; sarım miktarı düşük geldiği için istemeye istemeye elden çıkarttım..

Haluk Abi, sitemize hoş geldin. Zannedersem yukarıda bahsettiğin makine benim sizden almış olduğum makine, yine sizden aldığım kombat kamış ile kullanıyorum. Yemli avlanıyorum, hava şartlarından pek balık alamadım bu takımlar ile ama, bu ikili çok uyumlu çalıştılar, 150gr turnuva kurşunu ile rügarsız bir havada 130mt rekor atışımı yaptım.

14. dolphin

dolphin Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    0

Çok güzel kareler ve videolu anlatım olmuş.eline ve emeğine sağlık

15. Kadir TOZAR

Kadir TOZAR Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0

Yeni aldığın surf kamış ve makinen hayırlı olsun Levent abi. Bol trofeli avlarda kullanman dileğiyle. Görüşüp avlandığımız zamanlarda takımlar konusunda da fikir alışverişinde bulunuruz.

16. dolphin

dolphin Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    0

Teşekkürler Kadir bey.Sorf takımla Beş yeni takım oldu. 1.Sorf Takım RYOBİ Kamış 395 Remikson ULTRA 6500 Makina, 2. Yarı soft 360 Captan Kamış RYOBİ Ekosima 8000 makina. 3.DAİVA 270- 300 CM Kamış BANAX 4000 Makina(Dip takımı) 4.SHİMANO 4000 Makina .SHİMANO 270 kamış (AT_CEK) 5..SHİMANO COSTUM 3000 Makina . KENLUCKY 270 kamış (AT-CEK) Tekne kamışları ve dolu kamışlar 5-6 gecti.

17. Kadir TOZAR

Kadir TOZAR Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0

Kamış ve makineler tamam, sıra alışılageldik klasik takımlar yerine surf takımlar hazırlamaya.

18. dolphin

dolphin Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    0

İş teklifi geldi ,önce çalışayım tatillerde beraberiz inşallah

19. Kadir TOZAR

Kadir TOZAR Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0
  20. Kadir TOZAR

Kadir TOZAR Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0

Yeni çalışmalarım, İspanyollar, Tunuslular, İtalyanlar kullanırsa bizde yapar kullanırız. kikikiki

[​IMG][/URL] resim[/IMG]

[​IMG][/URL] resim yüke[/IMG]

[​IMG][/URL] bmp resim yükle[/IMG]

Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş