1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Her Telden Portre, Tahir Gürhan.

'HER TELDEN' forumunda orhanbaba tarafından 9 Nisan 2012 tarihinde açılan konu

1. orfozz55

orfozz55 Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Tahir Gürhan yazısı

Sevgili Ağabey,

Tahir Gürhan'ı ve seni yazılarınızı okuyup sizleri takip ettiğim ilk günlerden beri hep tanımak istedim. Kısmet olmadı ama bu yazını okuyunca sizleri tanımak istemekle ne kadar iyi bir karar verdiğim konusunda haklı olduğumu bir kez daha anladım.

Özel biri bir o kadar özel cümlelerle ancak bu kadar anlatılır.

Sizlerle gurur duyuyoruz, sağolun.

2. Cahit Acun

Cahit Acun ÜSTAD ÜSTAD

Alınan Beğeniler:
    24
    Ödül Puanları:
    2
    Cevap: Portre, Tahir Gürhan.

Sevgili ağabeyim,Tahir Gürhan kardeşimi o kadar güzel anlatmışsınki duygulandım.Tahir,benim çok değer verdiğim kıymetlimdir.Arkadaşımdır,dostumdur ve hep öyle kalacak.Tahir hakkında söylenenlere kulak asmıyorum bile.Onların ne kadar zavallı ve biçare olduklarını çok iyi biliyorum.Kıskançlıkları,hasetleri ve çirkeflikleriyle ile başbaşa bırakıyorum bu zavallıları.

Dost, deniz kenarındaki taşlara benzer.Önce tek tek toplarsın, sonra birer birer denize atarsın, ancak bazılarına kıyamazsın.İşte sen o kıyamadıklarımdansın,sevgili Tahir...

♥ Gönüller birdir dünyalar ayrı olsa da. Arkadaşlıklar,sevgiler,aşklar yalan olsa da umrumda değil dünya yansada Orhan ağabeyim, biz seni unutmayız sen uzakta olsanda.

İkinizi de seviyorum.Hep bizimle olun.Bizimle kalın...

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 20 Nisan 2012
  3. OKYANUSCA

OKYANUSCA Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

Kod:

Yazdigim sitelerden biriydi.Bu cok degerli sitede oldugu gibi, sevildigim , sayildigim, Ustadim diye hitap edildigim sitelerden biriydi... Bir gun orada bir paylasim gordum.Okudum. Ona ilk mesajima "Ustadim", diyerek basladim. Cunku durusundan, tirnagina , bakisindan baligina gercek Amator Balikcilik Ustadi kimdir tanirim.O sinaritin ve sonraki paylasimlarinda gordugum o levreklerin, o denizlerde oyle kolay kolay bulunmayacagini, bulundumu da oyle kolay yakalanmiyacagini bilirim.Ancak o oylesi bir mutevazilik ve oylesi bir asillikle onlari sunuyordu ki...Ustad denileni, Ustadligindan utandirirdi...Dev gibi baliklar, elinde ; yuzunde kibrin emaresi yok... Ama gurur cehresine, adam gibi adamlikla motiflenmis.

Okudugum her seferinde, beni gurbetten dost kucagi Saroz'a goturdu.Uzaklarda degildim, yani basindaydim. O baliga yalniz ciktigini sansin, ben satirlarinin arasindan ona bakiyor ve onu oldugu gibi gorebiliyordum. Askinliklarini, duygularini, baliga ve denize tutkusunu ama en onemlisi onurunu...

Bir gun bir kem soz duydu... Vakti gelecek gune kadar o celik dudaklarini muhurledi.
    Balikci baliga gitmez, yuvasina geri doner. O da topladi tasini taragini, dondu gunduz civit mavisi, geceleri yildizlarin kucagi ocagina...Ne kadim dostlarini, ne ona saygiyla inanmis hayranlarini unutmusdu. Ama neylesin yapamazdi ... Kopek havlayinca, aslan kisner mi? Aslan ancak aslanligini yaparak verebilirdi,kopege agzinin payini...

Onun adi Tahir Ustad...Lafla peynir gemisi yurumeyecegini bilen tarafdan Ustad...Kulac kulac aradi , inci inci isledi Sarozun dort bucagini. Sinaritlerin, levreklerin en nadideleri siraya dizildiler... Birer birer oltasina dalip, kupesteden atlayip, yalvardilar. "Bu onur bizim olsun.Lutfen o buyuk gune beni sec... "

"Olmaz ." dedi..."Kusura bakma ...Sen degilsin aradigim." her birine.

Ve soz verilen gun geldi catti, tas tas aradi da olmadi... Sonunda bir eristelikte 4.7 yapisti oltasina... "Soframinsin" dedi aldi...

Sonra bir 8.8 yapisti... "Dostlarima mujdem, dostlarima muhabbetimsin..." dedi aldi...

"Oldu bu is ...Haddir..Yeterdir." diyecekti ama... Bir 8.8'e bakti, bir de ufka."Bu burdaysa bugun, oda buralardadir" diye ic gecirdi, surdu teknesini son yem topuna.

Onuruna laf uzatma, askina namussuzluk yapma,bu topragin delikanlisinin... "Eskiya" olur da , hakkini arar,ceker gider yabana, kibre, zorbaliga boyun egmez . Can koymusdur, mertlik olmusdur. Murekkeple yazilmamis, ezelden ebede insani insan yapan degerlerin yoluna . O yuzden kanun, nizam dinlemese de, kimse incinmez... "Turku yakilir" , anlatilir hikayesi kulaktan kulaga bu diyarda...

O da anlina yazilani yapti..."Gez, goz , arpacik "dedi bir kez daha pusuya yatti. 14kg lik mucizeyi derin sulardan kapti..."Iste aradigim sensin..Yarimsin" dedi de aldi, gunun perdesini kapatti...

Ahh o ne dilber, o nasil bir guzellik, o nasil bir Leyla! Afrikadan , Hataya, besikten mezara, binlerce faninin, binlerce Mecnunun ruyasinda... Iste kupesteden atladi da girdi, Tahir yigidinin koluna...Namus oldu, gurur oldu, onun yoluna...

Onlar ermis muradina, biz cikalim kerevetine mi diyelim...?)))):)

Hayir !Hikayemiz burda bitmedi))))))).... Elbette kopek ulumaya devam edecek...Cetesini toplayip gelecek...

Ama artik bir seyi cumle alem bilecek...
    Tahir, tahirdir...
    Tahir bir degil,
    Artik bin,
    Tahir'ledir...
    Bin Tahir'ledir
    tahirler, tahirlerledir....

Sevgiyle, saygiyla, Ustadima... Dostuma

"Cevreci ve surdurulebilir balikciligin onemine inanan biri olarak, insaallah bundan sonra bizim onurumuza da zeval vermeyecegine inanarak..."

Her zaman gonlundekine rast gelsin...

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 21 Nisan 2012
  4. Tahir GÜRHAN

Tahir GÜRHAN ÜSTAD ÜSTAD

Alınan Beğeniler:
    23
    Ödül Puanları:
    0

Sevgili Dostlarım,
    Orhan baba açtı konuyu can dostlar yazdı çizdi.Okyanus ötesi bir can yazdı ,kalemim kuvvetli derken göz pınarlarımı zorladı yüreğiyle kalemiyle...Çırak yaptı satırlarıyla ...
    Öncelikle balıkçı dostlarımı bunca gündür meşgul ettirdiğim için üzgünüm.Sonrasında bu kadar seven dostum olduğunu bir kez daha gördüğüm için mutluyum.
    Hepinizi tek tek sevgiyle kucaklıyorum.Okyanus ötesine de kollarım yetişir.
    Sevgiyle kalın.Duygulandım.....
    Sarosdan sevgimle.....

5. minx

minx Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

Orhanbaba bu güzel yazınız için sizi tebrik ederimAlkışAlkış

6. filinta35

filinta35 Tba Okuru

AlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkış

7. orhanbaba

orhanbaba Orhan Baba Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ödül Puanları:
    0

Sevgili Haşim kardeşim Tahir Gürhan bana göre Türkiye'de gelmiş geçmiş en iyi balıkçıdır, en değerli ve avlamış olduğu en büyük Sinaritleri, en büyük levrekleri zaten bunun kanıtıdır, onu her zaman iyi bir balık avcısı ve çok iyi bir insan olarak her zaman , her yerde anıyorum ve sevgili kardeşimi çok seviyorum.

Sevgili Haşim kardeşim senin nedinde bu raporuma çok güzel yorumlar yapan diğer sevgili dostlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum, sevgiler, selamlar , hoşça kalın.:):):)

8. Güman ARDAL

Güman ARDAL Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Portre, Tehir Gürhan.

İnsanın başkası adına böyle cümleler kurabilmesi konuya ait olan iki kişininde ne denli bir yapıda olduğunun belirtisidir.Kimi güzel cümleleri hak eden diğeri bu cümleleri yazıya dökebilen işte bu yüzden alkışlananlar bölümündeki locadasınız her zaman.Yalnızca avlarıyla değil insanlıklarıylada bizlere örnek olan abilerimizi tüm TBA ailesi önünde bir kez daha alkışlıyorum.Sağlıcakla kalın ÜSTAD'larım.

9. orhanbaba

orhanbaba Orhan Baba Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Portre, Tehir Gürhan.

Çok teşekkürler sevgili Güman kardeşim, bu güzel duygular sizlerin güzelliğinizden, Allah bu güzel dostluklarımızı her zaman devam ettirsin, sevgiler hoşça kal.:):):)

10. filinta35

filinta35 Tba Okuru

Aksini söyleyen savunan kim varsa Baba sıkıntı yok..!:rolleyes:

İtina ile kulak çekilir.:D

Bu Sayfayı Paylaş