1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Neden Türk Balık Avı

'YÖNETİMDEN AÇIKLAMALAR' forumunda İsmail ESENCAN tarafından 4 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu

1. serkantezcan

serkantezcan Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Neden Türk Balık Avı

Eyvallah BABA:)AlkışAlkışAlkışAlkışAlkış
    SEN BİZİM BABAMIZSIN,SENİ SEVİYORUZ...

2. Ayşe HARUPÇU

Ayşe HARUPÇU Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    20
    Ödül Puanları:
    0

Sevgili Üstadım Orhan Bey,O kadar güzel sözler yazmışsın ki,bu güzel sözleri hak ediyor olmak onur verici.:)
    Ben ve,çok değerli arkadaşlarım ve,kardeşlerim adına çok teşekkür ederiz.SENİ SEVİYORUZ Üstadım.:) Sevgiyle kal hep bizimle kal.:)
    Değerli Eşin Ursula hanıma,ve Siz Değerli Üstadıma,SEVGİ VE.SELAMLARIMI,gnderiyorum

3. Derya Şencan

Derya Şencan Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    0

Orhan abiciğim çok güzel sözler yazmışsın çok teşekkür ederiz.

Bizlerde senin bizimle olmandan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz seni çok çok seviyoruz...:)

Sevgi ve Saygılarımla...

4. Ferit ERTÖZ

Ferit ERTÖZ Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ödül Puanları:
    0

Anlamış olmaları lazım Mufi abicim :)

İnşallah......

5. Ferit ERTÖZ

Ferit ERTÖZ Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ödül Puanları:
    0

Allah gönlüne göre veriyor Orhan baba :)

Gönlündeki sevgi ve saygı herdaim seninle olsun .....

6. Ceyhun Gökmen

Ceyhun Gökmen Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

Biz Amatör Balık Avı na gönül vermiş birbirini dostluğundan herzaman razı olmuş abi kardeş ilişkisi içinde bu işe gönül vermiş bir gurup insandık.Birgün bir ışık sızdığını gördük bir kapının aralığından içerden dostluk sevgi saygı kokuları ile yoğrulmuş bir pasta kokusu geliyordu sanki bizde buna açtık her bulunduğumuz ortamda sevgi saygı aradık dostluluğumuzu asla ufak şeylere değişmedik.her zaman sımsıkı bağlı kaldık birbirimize.Bu kapıdan içeri girmeyede her zaman olduğu gibi hep birlikte karar verdik.Tüm istanbuldaki abilerime her zaman bu konuda minnettar oldum.Türk Balık Avı Ailesinin kapısından içeri girince aynı dostluğun saygının sevginin buradada hakim olduğunu gördük.Etkilenmemek elde değildi.Bizde kendimizi bu güzel rüzgarın kollarına bırakıverdik.Tüm Türk Balık Avı ailesine bizlere göstermiş oldukları sevgi saygı ve sabır için teşekkür ederim.

İyiki Varsınız...

7. Tamer Şencan

Tamer Şencan Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Web Sitesi:

Neden Türk Balık Avı ?

Ben daha önce başka sitelerde yöneticilik yaptım arkadan vuran kendi çıkarı için her türlü entirikaları yapanlar oldu, yaşadım gördüm, yani veni vidi vici geldim ,gördüm gidiyorum .Yaşadıklarımdan sonra sanal ortamı tamamen silmiştim bir akşam sevgili abim Cahit Acun telefon açtı, bana sen artık Türk Balık Avında yazacaksın dedi, bende Cahit abime abi yaşadıklarımı biliyorsun hiç tadım yok dedimsede bana yazacaksın dedimse yazacaksın dedi,.Burdayım mutlumuyum mutluyum :)Benle buraya gelen arkadaşlarıma kardeşlerime karşı sorumluluklarım oldugundan burdayım.Candan insanlar oldugundan burdayım, neden burdayım ?Sevdigim Cahit abim Orhan abim burda ondan burdayım:) neden burdayım ? Dostlarım burda onun için burdayım.

8. Tarık Ersal

Tarık Ersal Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0

Alkış Alkış Alkış

Bence bu cümle her şeyi anlatıyor.

Tek kelimelik cevap ise HUZUR. :D

9. ismail34

ismail34 Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ödül Puanları:
    2

İlk yazıdan son yazıya kadar yazılmış bütün sebeplerden dolayı.

Biraz kolaycılık oldu ama yine de en doğrusu.

10. Mufi

Mufi Tba Okuru

Sevgili Orhan agabeyin dediği gibi.. bu alemde hoş bir seda bırakmak..dostluk ve sevgi ile dolu bir geçmiş bırakmak, öbür taraftayken arada birde olsa hoş anılar ile hatırlanmak.. gerisi hikaye....

Hırs,fanatizm,,insanoglu için en tehlikeli şeylerdir.. ne zaman nerede fren yapacagını çok iyi bilmen gerekir ki buda çok zordur..her babayiğidin harcı değildir..egoların esiri olmak insana dost kaybettirir..

iyiniyet,sabır ve tevazuu herzaman kazanır..

11. wolkannn

wolkannn Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0

Bir üye burada kötü olan tek birşey söylesin üyeliğimi sileceğim :D Herşeyin en güzelinin ve en seviyelisinin burada olduğu için buradayız. Biz birbirimizi çok seviyoruz, bizi sevmeyenleride çok seviyoruz ki bize bu ailenin anlamını daha bi güzel anlatıyorlar...

12. Mustafa CUMBUL

Mustafa CUMBUL Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ödül Puanları:
    2

Gökmen Abi Sizde İyiki VarsınızAlkışAlkışAlkış.

13. Talip Girgin

Talip Girgin ÜSTAD ÜSTAD

Alınan Beğeniler:
    17
    Ödül Puanları:
    18
    Web Sitesi:

Bir zamanlar sadece bir tek sitede yazıyordum. Hatta başka bir iki sitenin dışında başka amatör balıkçı sitelerin varlığından bile haberim yoktu. Sevgili İsmail kardeşim bana o sitede bir mesaj çekmişti. Yanılmıyorsam içeriği şöyleydi; “Talip abi seni sitemize davet ediyorum gelirsen çok memnun oluruz” gibiydi. Bir ara yazdığım o tek site de garip şeyler oldu ve sevdiğim onca arkadaşımdan birilerinin bir şeyleri yanlış anlayıp değerlendirmesi sonucu koparıldım. İnanın niçin koparıldığımı bana kimse açıklamadı, açıklayamadı! Gücendim, kızdım tabi, “Talip abi” deyip etrafımızda dolananlar üç maymunu oynuyorlardı.

Sonradan gelme bir iki kişi, yaptığımız onca org ve yüz kusur rapor ve paylaşımları yok sayarak tavır almış ve bizim çok canım dostlarımız (!) tüm bu olanlara sessiz kalmışlardı! Evet, bunlar yaşadığımız hayatta hep var. Ama hiçbir maddi çıkarımızın olmadığı bu ortamda neden böyle oluyordu?

O zamanlar bir sitede aktif olarak yazıyordum ama ondan sonra farklı farklı sitelerden davet almaya başladım. Yazdığım o sitenin öncesinde üye olduğum sitelere, bir konu dahi yazmamıştım. Sonra baktım ki tüm sitelerde yazmaya başlamışım. Zaman içersinde birçok sitenin Talip Abisi veya Talip Kardeşi olmuşum. :)

Bakın burada Yani www.turkbalikavi.com da yazan, başka sitelerin sahipleri veya oralarda moderatörlük yapan arkadaşlarımız var. Aslında nerde olursak olalım hepimiz aynı trendeyiz. Tabi ki insanlar kendini daha rahat edecek kompartımanları vagonları seçme özgürlüğüne sahiptir.

İlk başlarda 20 ye yakın sitede yazıyordum bu şu sıra 15 e düştü. Ben bir kişi dahi olsa o sitede okunacağını bildiğim yerlere yazımı gönderirim. Binlerce kişinin okuyacağını bilsem bile bir nifaklık sezmiş isem son noktayı koyarım hiç umurum olmaz! Asla herhangi bir şeyin peşinde olmadım olmamda. Sadece geride kalan dostlarıma üzülürüm. Benim olmak istediğim sadece Talip Abi Veya Talip Kardeş. İşte tüm samimiyetimle söylüyorum. Abi ya da kardeş olmanın verdiği mutluluk bana yeter.

Ben sadece balık avlarım ile ilgili rapor yazmaya kalksam şu ana kadar yazdıklarımdan çok daha fazla rapor yazardım! Ancak benim izlediğim yol çok farklıdır. Balık dünyasının dışında insan portrelerini, günümüz günceleriyle sosyolojik ve psikolojik açıdan değerlendirmeye çalışıyorum. Hakikatten bizlerin balık tutmak dışında bulunduğumuz toplumda yaşadığımız ortamda, birbirimize karşı bir takım sorumluluklarımız var.

Benim misyonluğum dilimin döndüğünce, aklımın erdiğince birbirimizin değerlerine, balık dünyası dışında da saygı gösterelim sevgi gösterelim çabasıdır. Nasılsa ortak bir noktada buluşuruz. Gerek siyasi, gerek futbol olsun, diyelim ki bu iki konuda fikirlerimiz uymuyor; peki ne yapacağız?

Ben ne futbolcuyum ne siyasetçi; sende ne futbolcu ne siyasetçiysen biz neyi tartışıyoruz? Efendiler anlaşamadığımız konuları bir kenara atıp anlaşabileceğimiz konulara bakacağız. Birlikte balık tutup eğleneceğiz. Daha geniş kapsamlı sosyal faaliyetlerde bulunacağız.

Bizler hakikatten bir şeyler yapmak istiyorsak; Urla’da olduğu gibi senede birgün de olsa engelli kardeşlerimize unutamayacakları bir gün yaşatalım ve bununla övünelim.

Gelin bir mevsim boyunca yediğimiz meyvelerin çekirdeklerini biriktirip doğaya atalım önemli bir şey yapalım. Gelin hep birlikte bir belde belediyesini ziyaret edip çöp poşetleri ile sahilde temizlik organizasyonu yapalım. Gelin sesini duyurmak isteyen gölü sahili olan beldeleri bulalım ve etkinlikler yaparak oralara faydamız olsun.

Bakın geçen akşam haberlerde birisi diyor ki; “ lüferin boyunun 20 cm çıkarılması, amatör olta balıkçılarının kıyılardan daha fazla balık tutması için çıkarılmış bir yasadır!” Dahası da var bu tür saçmalıklara dernek olarak veya herhangi bir derneğe üye olarak hep birlikte cevap verelim.

Kendimiz için değil hepimiz için yapabileceklerimize öncelik verelim. Ceviz kabuğunu doldurmayan sebeplerden dolayı doğacak güzelliklerin ve dostlukların, kardeşliklerin önüne set kurmayalım. İşte benim felsefem budur. Birçok sitede yazıyor olsam bile tüm siteler benim kardeşim olsa bile www.turkbalikavi.com benim kan kardeşimdir. Kendi evimin sıcaklığını hissettiren tüm üyelerde aynı şekilde kan kardeşimdir.

İshak kardeşimin Orhan ağabeyimin ve diğer arkadaşlarımın yazdıkları güzel şeyler için hepsine teşekkür ederim.

Not: İsmail kardeşim bu konuyu yeni gördüm kusura bakma. Yanaklarından öptüm :) :) :)

14. Mustafa CUMBUL

Mustafa CUMBUL Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ödül Puanları:
    2

Bizde size burada olduğunuz için teşekkür ederiz Abi:).

15. mazhar üzümcü

mazhar üzümcü Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    0

sevgili esencan forumculuğa aynen balıkçılıkta olduğu gibi gönül vererek oluşturduğunuz ve üye arkadaşlarım ile büyük hizmet vermektesiniz. siz ve değerli dostları yaklaşan 3. kuruluş yıldönümü vesilesi ile kutlarım sevgilerimle.

16. edumral

edumral Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

Ben doğa ve her türlü balık avcılığının hastasıyım bugune kadar hep yalnız avlandım kendi içimde kapanık biriyim yalnız av yapmayı dağda,doğada bi başıma haftalarca kalmaya bayılıyorum. Yine av sezonunun kapalı olduğu bir dönemde eskişehirde yalnız yaşadığım evimde yaz için kanca bağlayıp takım yapıyodum vakit geçiriyodum kafama bişi takıldı nete girdim cevabımı ararken karşıma bu site çıktı.Misafir olarak forumu okurken İ.Esencan Eskişehir yazınca durmadım hemen üye oldum... Çölde su bulurcasına sevinmiştim. Ama ben nerden bileyim eskişehirli olan İsmail esencan abimin İzmirde yaşayıp böyle bir siteyi İzmir'de kurtuğunu üye olunca öğrenince üzüldüm tabi:)))) Sanal alemde ilk kez bir balık forum sitesine üye oldum pek üstelemiyodum haftadan haftaya girerken bi baktım ki tekne balık organizasyonu tabi üzüntüm yerini sevince bıraktı:))) Açıkcası ilk kez böyle bir organizasyona katılıcam kayıt oldum ama kimseyi tanımıyorum dedim erhan okadar yol gidicen yabancılık çekicen nese dedim balık için değer. eskişehirden izmire gece gittim bekliyorum balçova kipada birinin erhan diye seslenmesiyle yanıldığımı yalnızlık çekmeyeceğimi anladım:))) Tekneye vardığımda beklenenin dışında da ilgi gördüm. Benim sanal alemde üye olduğum tek forum ve son forum olarak da kalacaktır.TÜRK BALIK AVI ailesinde olduğum için mutluyum... unutmadan herkesin dediği gibi iki tane ayşe ablalarım varki dünya tatlıları ikisinin yeri ayrı kucak dolusu sevgi ve saygılarımla :))))

17. çimentepeli

çimentepeli Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    19
    Ödül Puanları:
    0

unutmadan herkesin dediği gibi iki tane ayşe ablalarım varki dünya tatlıları ikisinin yeri ayrı kucak dolusu sevgi ve saygılarımla :))))

Sevgili Erhan kardeşim bize duyduğun sevgin ve saygın için sana sonsuz teşekkürler.:)
    Bizde seni öz kardeşimiz gibi çok sevdik.Unutma İzmir,e yolun düşerse nerde kalırım ne yaparım diye sakın düşünme burda senin iki tane ablan var.;):)

18. edumral

edumral Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

Teşekkür ederim ayşe ablalarıma ve tüm Türk Balık Avı ailesine...

Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş