1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Misinada Renk ve Özellik Seçimi

'OLTA TAKIMLARI' forumunda gülbaharlar tarafından 18 Şubat 2009 tarihinde açılan konu

1. ismail34

ismail34 Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ödül Puanları:
    2
    Cevap: Misinada Renk ve Özellik Seçimi

Sn.Ali kardeşim,değerli paylaşımına çok teşekkür ediyorum.Gelişmeler çok faydalı.Her avcı kardeşim kendi tarzına göre misina kullanıyor.Kimi tatlı su avcısı,kimide deniz.Bütün tatlı su avcılarını vede deniz avcılarını iki grupta toplayıp bir anket yapsanız çok farklı sonuçlar çıktığı gibi hiçbir sonuç birbirini tutmaz.Ama Muzaffer üstadımın gibi engin balıkçılık bilgisine sahip üstadlarımızın tecrübeleri herkezinkinden daha randumanlı olacağı kanaatindeyim.
    Acizane benim kanaatimde şöyle.....:
    Bu iş deneme yanılma yoluyla tesbit edilen bir konu olduğundan,ben de yıllardır makinalarıma ip misina sararım.Olta takımlarımı da OSKAR misinadan yaparım.Son zamanlardada PELİKAN misinayı denemeye başladım.PELİKAN dan da çok iyi sonuçlar aldım.İşin en önemli yönü ip misinalar hariç hepsi %100 TÜRK MALI.
    Avcı,pskolojik olarak önce kendi ikna olacak.Balık varsa her türlü takıma balık gelir.Ama illaki inci gibi işlenmiş bir takıma daha çok balık gelir,şansı da çok fazladır.
    Bu balık avcılığı tamamen KISMET İŞİDİR.Buradan söylemek istemiyordum ama mecbur kaldım şimdi bir arkadaşım 1500 Tl.lik kamış makina ve misina kullanıyor.Onda tık yok.Yanındaki birisi 30 Tl.lik takım kullanıyor.30 Tl.lik alıyor balığı ,1500 Tl.lik baka kalıyor.Gibi,mesela hani.

KISMET,KISMET,KISMET.

Boşuna rastgele demiyoruz.

Sevgi ve selamlar.

2. Muammer YÖRÜKOĞLU

Muammer YÖRÜKOĞLU Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0

Ali abi paylaşımın için teşekkürler.

3. kobra 54 com

kobra 54 com Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

merhaba sayın onur kardeşim aso sufiks 0 24 misina kulanıyorum gayet güzel bir misina son derece sağlam sakaryada ve molla köyünde ve sapacadada güzel avlar yaptım sana tavsiyem bu güzel kardeşim selamlar

4. kobra 54 com

kobra 54 com Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

merhaba ismail abi benim sana bir sorum olacak ben bu hafta cumartesi veya pazar izmit seka fabrikası arkasındaki iskeleden kefal avlamak istiyorum ve senden bana nasıl bir olta kullanmamı tavsiye edersin selamlar rast gele

5. ismail34

Alınan Beğeniler:
    20
    Ödül Puanları:
    2

Merhaba İbrahim kardeşim.Kefal için ben 4 tip takım kullanıyorum.Ama körfezde değil.Sadece Egede kullanıyorum.Mübarek dip balığı batak kokuyor.Neyse hevesini kırmayayım.
    1-Normal kıbrıs oltası,hamur ekmekli su üstünden.Aman martılara dikkat.!!!
    2-Normal kıbrıs oltası,yemli lüfer takımı gibi kurşunlu.(büyük kefal diptedir.)
    3-İnce hafif şamandıralı bir kulaç köstekli tek iğne hamur ekmekli.
    4-Tokadan sonra 1 ila 1.5 kulaç (derinliğe göre uzayabilir.)serseri olta.(kurşunsuz,şamandırasız.)isteğe bağlı olarak mercimek kıstırma kurşun olabilir.

Baba kefali 2.nci sıradaki alır.Diğerleri çoğunlukla hilarya alır.

İnşallah faydam olur.Selamlar.

6. kobra 54 com

kobra 54 com Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

sayın ismail abi verdiğin bilgilere çok teşekür ederim abi çok memnun oldum selamlar rastgele

7. ismail34

Alınan Beğeniler:
    20
    Ödül Puanları:
    2

Sn.İbrahim kardeşim,rica ederim.Krokiyle anlatmak isterdim ama berbat pc.kullanıyorum.Hiç beceremiyorum.Kusuruma bakma lütfen.

Oğlumun kayınçosusun.Sana yardım etmezsem oğlum fırça atar neme lazım.

Selamlar,rastgele.

8. Feridun35

Feridun35 Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0

ali bey teşekkürler bizde bir çok yorum yapıyorduk iyi oldu.

9. kanunca

kanunca Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

2009 yılının Ağustos ayında başımıza gelenden sonra 0,40mm altında misina kullanmamaya karar verdim.Normal makineye 0,50mm örgü misina takılıydı oltayı dip olarak hazırlamış ucuna 0,45mm 15,5kg çekerli flora carbon misina kullanmıştım yem olarakta ayçiçek küspesi vardı,kamış 3,90m 3 parçalı mücadele kamışı,bir anda benim olta ok gibi suya fırladı son anda oltayı yakalaya bilmişti kardeşim fakat değişen birşey olmadı balık o kadar büyüktüki çok geçmedi o 15,5 kg çeker misinayı ortasından kopartı kalanını bize geri iade etti,kardeşim balığın sadece kuyruk ve sırt kısmını görebildi o kadar,o günden sonra sazan için hep en iyi olan misinaları almaya çalıştım ve halen aramaktayım,Şu an Discoveri 0,45mm kullanıyorum ve oldukçada memnunum.25kg çekeri var henüz büyük balıkla tanışamadı ama diplere takıldığında farkını belli ediyor.

10. cuneyt1972

cuneyt1972 Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

Ben tatlı suda; kahverengi veya koyu yeşil denizde de; koyu mavi, şeffaf ya da gri (kum rengi) renk misina kullanıyorum kalınlık da balığın büyüklüğüne ve ürkekliğine göre değişiyor...

11. denizci

denizci Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    0

Ali kardeşim ağzına sağlık.İsmail kardeşim mesina konusun da çok haklısın.Teknede benim 2 makinadada örgü ip mesina vardır.Maşallah 5kg balonu bile bana mısın demeden çekti.İsmail kardeşimin dediği gibi insan mesinasına güvenmeli.akarsuda ise aso no limit kullanıyorum.at çektede ip mesina zira balığın vurduğunu çok rahat anlıyorsunuz.Sevgilerle.:rolleyes::rolleyes:

Bu Sayfayı Paylaş