1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Her Telden İskandil Sahteler

'HER TELDEN' forumunda Güman ARDAL tarafından 7 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu

1. filinta35

filinta35 Tba Okuru

Cevap: İskandil Sahteler

Nasıl öğreniriz acabakikikikikiki

bi Arge yapalım ;)

2. Güman ARDAL

Güman ARDAL Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    9
    Ödül Puanları:
    0

Balıklara soracağız artık.Ben bir anket formu hazırlayıp şişenin içine koydum denize fırlattım,senin oraya ulaşınca sonuçları açıklarsın herhalde;):D

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 13 Mayıs 2012
  3. Celalettin KARAMAN

Celalettin KARAMAN Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ödül Puanları:
    0

Eline sağlık Güman.

Şu benim eski sahtelere ne zaman el atacaksın bakalım :))

4. filinta35

filinta35 Tba Okuru

Arkadaşın ismi neydi özel itimam göstereyim geldiğinde ;):D

5. Güman ARDAL

Güman ARDAL Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    9
    Ödül Puanları:
    0

Cola turkakiki

6. İsmail Çeri

İsmail Çeri Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

Sevgili kardeşim dediğin videoyu daha öncede izlemiştim.Havuç suda batmaz zaten su yüzeyinde yüzen bir made.Ama kurşun suyun üzernde yüzdüre bilmen için çok hızlı çekmen gerekir .Ben 3 senedir sahte balık yapmak için uğraşıyorum.çok sahte yaptım 1000 adet sahte yaptım diye bilirim ama malesef bir gramın hayatımızda belki hiç bir önemi yokken sahtede çok büyük bir sorun ola biliyor.Atçek avında kulanılıcak sahtelerin büyük bir çoğunluğu suda batmamaktadır batanların büyük bir bölümüde çok az batmaktadır.Sahte balıktaki en önemli oalan şey aksiyondur aksiyon yoksa bana göre balıkta yok gibi bişey.Aksiyonu olmayan bir sahte kulandım
    balık tutmak ne kelime bir hafta inatla ve ısrarla her gitiğim avda denedim saatlerce balık tutamadım aynı avlakta aynı zaman içinde benimle beraber avlanan arkadaşlarım balık tuta billdiler bende sahteyi arasıra değiştirip balık yakaladım.Bu bana aksiyon olması gerektiğini öğreti.Yapmış olduğum sahtelerle ilgili bir konu açıcam biraz daha zamana ihtiyacım var suyun altında bu sahteleri videoya kaydedip öyle konu açmayı planlıyordun fikir vermesi açısından bir kaç adet resim yükleyeyim bu balıkların ağırlığı 15,5 gr boyları 13 cm.

7. Güman ARDAL

Güman ARDAL Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    9
    Ödül Puanları:
    0

İsmail sahteler görsel olarak çok güzel duruyorlar bende yaptığım sahtelerde hakkında görsel nitelikte bir konu hazırlamıştım.

http://www.turkbalikavi.com/forum/yeni_elyapimi_birkac_rapala_resmi-t8065.html?t=8065

http://www.turkbalikavi.com/forum/el_yapimi_rapalalarim-t8046.html?t=8046

Bu konuda her türlü eleştirinizi bilmek isterim.Sonuçta hatalar konusunda uyarmak dostların görevidir.

Bu sahtelerle yapmış olduğum avları videoya maalesef ki alamadım.Akçakocada levrek ve ormanlıda lüfer bu sahtelere ilgi göstermişlerdi.Dalış konusunda ise şöyle birşey yapılabilir ki ben öyle yapıyorum.Makinadan gelen misinanın ucundaki klipsli fırdöndüye kuşun takıldıktan sonra sahtemizin bağlı olduğu bedeni de aynı klipse takarız.Böylece kurşunun ağırlığına göre ister orta su ister dipten av yapabiliriz.Ben boğazda bu şekilde av yapıyorum sahteyle birlikte yosun bile geliyor.Balığın yanında salata için;)

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 15 Mayıs 2012
  8. Güman ARDAL

Güman ARDAL Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    9
    Ödül Puanları:
    0

Ben kısa bir zaman içerisinde sahte yapımı konusunda bir video ile paylaşımda bulunmayı düşünüyorum ve sendende böyle bir paylaşım bekliyorum.Hadi sıva bakalım kolları.

9. İsmail Çeri

İsmail Çeri Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

Kardeşim bizimki eleştiri değil fikir alış verişi.Sahte konusuna gelince bu da ayrı bi hastalık desem yeridir balıktan daha beter bişey bu sahte yapma işi.Bu işe ilk başladığımda nasıl bir belaya bulaştığımı ta en başta biliyordum.İsim yapmış bir çok firmanın sahtesini hiç suya değirmeden kutusundan çıkarıp hiç acımadan testere ve maket bıçağı yardımıyla parçaladım nasıl bişey yapmışlar diye.Sahtede denge çok önemli dir gagalı sahteler için konuşuyorum.Gagasız sahteler hiç ilgimi çekmedi nedense çokta kulanmadım desem yeridir ama genede 5 ,10 tanesine iyi paralar verdimhehehehe.Forumlarda bir çok kişinin sahte yaptığını gördüm ama balık yakalayan yok denecek kadar az.Sebebini araştırdım kendimce bu işte bir yanlışlık vardı.Sahtelerde görüntü harika herşey çok güzel görünüyor ama görevini niye yapmaz bunlar diye düşündüm 6 ay 1 yıl arası sadece düşündüm ve bingo çözmüştüm mevzuyu.

10. filinta35

filinta35 Tba Okuru

Ayıp sana beaa güzelim mesajı hiç alamıcaz O vakit :(:eek::cool:

Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş