1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Misinalar Fluorokarbon misina

'MİSİNALAR' forumunda Kadir TOZAR tarafından 19 Ocak 2014 tarihinde açılan konu

1. fztyasin

fztyasin Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Fluorokarbon misina

Bu kadar üstadın bir arada olduğu bir forumda benim gibi tecrübesi az kardeşinizin fikrini kabul edersiniz inşallah :)
    Ben yaklaşık 10 kişi yan yana kıyıdan yemli takımlarla avlandığımızda sadece balık çekenin ben olduğumu gördüm, diğer arkadaşların hepsi hazır takım kullanıyorlardı, ben fc misina kullanıyordum beden ve köstekte, ama balığın bol olduğu dönemlerde başkası ne kadar yakalıyorsa ben de aynı miktarda yakaladım. BUradaki fark fc misina mı iğne mi yoksa tamamen kısmet mi bilemiyorum doğrusu.

İncelik kalınlık olayına gelince benim fikrim şu yönde misina inceldikçe vuruşları daha rahat hissedebiliyoruz ama yakaladığımız balığı kaldıracak kadar da sağlam takım olması gerekiyor. O sebeple tek kalınlıkta değilde avlaktaki muhtemel balıklara göre farklı kalınlıkta köstek kullanmak sanırım önemli oluyor.

2. inanckural

inanckural Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Fluorokarbon misina

Herkese merhaba. Ben bu müthiş hastalığa tutulduğumda sağlam beden- zayıf köstek kuralından habersizdim. Avlandığım bölgelerin dip yapısı ise takılmaya oldukça müsait bölgelerdi. kösteğin biri balığı yakalar iken diğer köstek taşa takılabiliyordu. yada balık yakalanmadan da takılabiliyordu. Sonuç olarak takımı komple suda bırakıyordum. Daha sonraları sağlam beden- zayıf köstek çözümünü buldum. Kösteğin biri takılsa dahi sadece takılan köstek kopuyor, kalan takım geri geliyordu. Dolayısıyla takılmaya müsait dip yapısı olan av bölgeleri için güzel bir kural. Başka bir amacı varmı bilmiyorum.
    Bu arada bu forumdaki ilk yazım bu konuya nasip oldu. Çok uzun zamandır pasif olarak siteyi takip etmekteyim ve neredeyse hergün siteye giriyorum , ancak vaktim sadece okumakla sınırlı kalıyor (bu rapor yada yorum yazmamak için bahane olamaz. Hiç emek harcamadan hazıra konuyorum. Çok çok özür.) . İnşallah bundan sonra av raporlarımla ve yorumlarımla aranızda olacağım. İnşallah önümüzdeki günlerde bugüne kadar yaptığım avlar ile ilgili küçük bir derleme yapacağım. Hepinize bol nasipli avlar dilerim

Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş