1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

Tekne Avları Çeşme'den Aytaç AKINCI Abim Geçti, Geldi Salladı Gitti

'AV RAPORLARI' forumunda İsmail ESENCAN tarafından 26 Mart 2012 tarihinde açılan konu

1. İsmail ESENCAN

İsmail ESENCAN Admin Admin

Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Web Sitesi:
    Cevap: Çeşme'den Aytaç AKINCI Abim Geçti, Geldi Salladı Gitti.

Sevgili Kardeşim, değerli yorumun için teşekkür ederim.En çok hoşuma giden, genç olduğumuzu bilenlerin ve inananların olması.:p

Halen o balığı merak ediyorsan ki Saat:21.30 a kadar açıklama yapmak yok, o saatte burada hazır ve nazır olacaksın.;)

2. İsmail ESENCAN

Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Web Sitesi:

Sevgili Mehmet, Aytaç abim sadece salladı, Çapari ile nasıl balık yakalanır bunun ufak bir resitalini sundu, ilerleyen zamanlarda Jigging ile nasıl Trança yakalanır onun detaylarını anlatmaya gelecek, işte o zaman yıkılacak İzmir.;) hehe

Değerli yorumun için teşekkürler kardeşim, yüreğine sağlık.:)

3. İsmail ESENCAN

Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Web Sitesi:

Sevgili Cem, güzel yorumun için teşekkür ederim kardeşim.Merakını gidermek istiyorsan 21.30 da Canlı Yayına bekliyoruz.:)

4. İsmail ESENCAN

Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Web Sitesi:

Sevgili Murat, değerli yorumun için teşekkür ederim kardeşim.Bu balıkların adresleri bize özel, gidiyor yemliyor tutuyor ve geliyoruz.hehe

Anladığım kadarıyla Trofe Trançanın Videosunu sende bekliyorsun, 21.30 da seni de bekliyoruz.:p

5. İsmail ESENCAN

Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Web Sitesi:

Sevgili Abim, yüreğinin güzelliğini satırlara dökmüşsün.Her zaman baştacısın, ne zaman ömrünü uzatmak istiyorsan söyle biz her türlü şartlarda ömrünü uzatırız senin.;)

Ayağına sağlık, güzel oldu hemde çok güzel.Alkış

ALLAH nasip ederse, Lüfer zamanı bizde bir çıkarma yaparız İstanbul' a, sende bizim ömrümüzü uzatırsın.:)

6. İsmail ESENCAN

Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Web Sitesi:

Teşekkürler Gürdeniz abi, sizler için her şeyin en güzelini hazırlamak için uğraşıyoruz, raporu beğenmene sevindim abim.:)

7. İsmail ESENCAN

Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Web Sitesi:

Sevgili Celalettin abi, değerli yorumun için teşekkür ederim.İnşallah Karareis Organizasyonumuzda da olacak Aytaç abim.:)

8. AYTAÇ AKINCI

AYTAÇ AKINCI Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    121
    Ödül Puanları:
    48

Trança balık avı hikayemiz ,

Her trofenin bir hikayesi vardır. Ben bugüne kadar çok trofe avlar gördüm ama bu kadar başarılı bir ava ilk defa şahit oluyorum.

Pazar sabahı İsmail , Osman , Haşim ve ben çorbacıdan çıkarken birbirimize şans diledik.
    Çünkü Cumartesi günü bize gelen av raporlarında denizde balık yok , boşuna balık avına çıkmayın diyorlardı.

Pazar sabahı saatlerin ileri alınmasını hesaba katarak 03:45'de çorbalarımızı içtik ve teknemizin bulunduğu Dalyan'a geldik.

Son teklonojiyle donatılmış teknemiz yol almaya hazırdı…..

Aksilikler başlıyor :
    Teknemizde yol alıyoruz , ulaslar arası sularda avlanma iznimiz olmasına rağmen bizi Yunan sahil güvenliği durduruyor.
    Hemen Haşim devreye giriyor.

Ne len açlıktan kırılıyorsunuz alın size iki sülünez bizi rahat bırakın diyor. Yunancası harika ben ve İsmail ağzımız açık Haşimi izliyoruz.

Osman kaptan ulen burası eskiden bizimdi nasıl sahip çıkarsınız , beni kızdırmayın yoksa İtalya karasularında av yaparım diyor. Ben hayretler içersinde olayları izliyorum. İsmail bıyık altından gülüyor , abi endişelenme uluslar arası avlanma iznimiz var diyor…

Nasıl endişe etmeyim , etrafımız savaş gemileriyle sarılmış durumda ..

Saat 05:30 ;

Oltalarımızı rasgele diyerek denize bırakıyoruz. İlk 15 dakikada 2-3 kilo mercan alıyoruz.

Deniz çarşaf gibi yanı başımızdan 50 gros tonluk bir yük gemisi geçiyor. Gemide bulunanlar bizi video kameraya çektiğini son anda fark ediyorum.
    Osman gemi kaptanını tanıyormuş , bir selamlaşma yaşanıyor ki ! gözlerime inanamadım ! Bizim teknenin alabora olmasına ramak kaldı

Saat 08:30

Livar Karagöz , mercan ve uskumru balığı ile doldu taştı.

Ben Osman'dan çapari isdedim. Uskumru çok çıkıyor bari 5-10 çekelim diye !
    Biz İstanbul'da balık avlarını genelde çapariyle avlarız. İstavrit , uskumru , çinekop ve palamut avlarında çapari kullanılır. Yanlız Kolyoz avında çapari kullanmak biraz tecrübe gerektirir. Bunun nedeni kolyoz iğneye atladığı zaman çapari dolması için yukarı-aşağıya sallanmaz. Makara çok hafif şekilde sarılır. Kolyozlar diğer iğnelere atlarcasına saldırır.
    Kolyoz balığı çapariye atladığı zaman ağzına takılan iğneyi çıkarmak için yukarı doğru yüzer. Eğer çapari yukarı-aşağı sallanmaya devam edilirse balık kurtulur.

Tabi bizim ekip tecrübeli , livarımızı bir saat içersinde kolyozla doldurduk.

Saat 10:00

Biraz dinlenme zamanı :

O kadar çok balık tutmuştuk ki , aramızda biraz dinlenme zamanı vermek için anlaştık. Teknede balık tutarken uyumlu ekip her zaman iyi balık tutar. Ekip çalışması demek trofe balığın habercisidir.

Ben yanımda 4-5 adet jig getirmiştim. Jigle balık avına çıkarken 15-20 adet jig götürürüm. Fazla taşıyamıyorum. Nerden baksanız 7-8 kg ağırlığında bir çanta oluyor. Makara , kamış'la ağırlık artıyor.
    Dinlenme sırasında ben takımında değişiklik yaptım.

Yemli olta takımımı jigle avlanacak duruma getirdim. Benim vaz geçilmez dediğim öncü misinam 0.70 "Sufix Shock Leader Fluoro carbon"'dur. Jig avlarımda bu öncü misinayı kullanırım. Yaklaşık 25 kg çekeri vardır.

Jig yemi olarak jigging master Alien Jig 150 gr kullandım. Teknede üç kişi dinlenme molası vermiş ben takımları değiştiriyordum.

Saat 11:00 Trança oltaya geliyor :

Az sonra….yani saat 21:30 'da kikikikikiki

9. AYTAÇ AKINCI

AYTAÇ AKINCI Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    121
    Ödül Puanları:
    48

Lüfer zamanı bu ekip iyi avlara imza atar. Başımın üstünde yeriniz var. Sizleri İstanbul'da ağırlamaktan şeref duyarım.

10. AYTAÇ AKINCI

AYTAÇ AKINCI Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    121
    Ödül Puanları:
    48

Valla mı !!! :confused::confused::confused:

Eeee ne yapalım insan kardeşini kırar mı beaaa:)

11. AYTAÇ AKINCI

AYTAÇ AKINCI Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    121
    Ödül Puanları:
    48

Çekirge abin seni çok seviyor ! Trança avındaki yardımın için sana tekrar teşekkür ederimAlkış

Fazla alkış yapma beaaa !Alkış

12. filinta35

filinta35 Tba Okuru

Dimi beyaaaa AlkışAlkışAlkış

Yeyelim Lüferi Bi beş on senecik daha yaşayalım kikikikikiki

Senide alıştırdım ya şu BEAAA,ya;) gözüm açık gitmem gali:eek: :Dkikihehehehehehe

13. Ayşe HARUPÇU

Ayşe HARUPÇU Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    20
    Ödül Puanları:
    0

Sevgili,Aytaç bey,Sevgili kardeşlerim,ekip güzel olunca,haliyle av da şahane oluyor...
    Muhteşem bir av olmuş,hepinizi yürekten kutlarım...AlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkış
    Dostluk kardeşlik işte budur.Dostluğunuz her daim olması dileğimle......
    Gönlünüzden geçen avları yapmanız dileğimle.Paylaşım için teşekkür ederim...

14. AYTAÇ AKINCI

AYTAÇ AKINCI Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    121
    Ödül Puanları:
    48

Ayşe hanım çok teşekkür ederim.
    Balık avı kısmet işidir. Şansımız yerinde olunca balıkları arka arkaya çektik.
    İnanın sizlerle tanışmayı çok istiyorum. Kararesi organizasyonunda görüşmek üzere ...

15. Emrahmuh

Emrahmuh Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

Hey Maşşallah..
    Ne av olmuş.. Hepinizin ellerine sağlık.. Allah muhabbetinizi arttırsın..
    Rastgelsin :)

16. AYTAÇ AKINCI

AYTAÇ AKINCI Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    121
    Ödül Puanları:
    48

Sevgili Mehmet ,

Daha İzmiri sallamadım , kısmet olursa beraber Kararesi'de sallayacağız. Bak gör ne çipuralar çekiyoruz.

Ekip güzel olunca böyle balık avları bereketli oluyor. İnan balık tutmaktan kollarımıza ağrılar girdi. Esas trofe av mükemmel ötesiydi. Akşam videosu eklenecek.
    trança balığı biraz şanstı , eee ne demişler "Deniz seni severse , balığını esirgemez"

17. Vedat ÖNCÜER

Vedat ÖNCÜER Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0

Güzel bir gün geçirdiğiniz her halinizden belli oluyor. Çok güzel görüntüler hepinizi kutluyorum.AlkışBirde şu Haşim kardeşime kamışla balık tutturmayı öğretseniz.heheheheParaşüt ipiyle uğraşıp durmasın.:D

18. goldenman

goldenman Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    5
    Ödül Puanları:
    0

Öncelikle muhteşem ekibi tebrik ederim.Tutulan balıklar mükemmel,trança ise kaymaklı tatlısı.Arkadaşlık,dostluk şahane.Tekne ömre bedel.(80 litre benzin yesede)Tabii örnek balık videosunu da çoçuklarımıza göstereceğiz ama...biralar-sigaralar nasıl olacak??? Baba sen bira ve sigara içmediğin için mi böyle güzel balıklar yakalayamıyoruz derse ne cevap vereceğim:))Başkanım bu konuda yardım istiyorum.

19. filinta35

filinta35 Tba Okuru

Yav Babacım ben öle kamışla felan zevk alamıyorum yaa nee edeyim parmahımı kesmeyen balığı ben illa akşam eve gittiğimde sızlayacak o yoksa ne işim var benim balıkta;):D

Laf aramızda :DHem bi kerem bunlar tembel adamlar ondan makine kullanıyolar:cool:

20. Ayşe HARUPÇU

Ayşe HARUPÇU Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    20
    Ödül Puanları:
    0

Aytaç bey,Balık kısmet işi doğru,ancak,ekip donanımlı,uyumlu ve bilgili olunca,şansın artıyor... :);)
    Bizlerde sizinle tanışmayı çok istiyoruz.İnşallah karareis'te bu fırsatı yakalarız...:)

Bu Sayfayı Paylaş