Her Telden Kanser İlletinde Alternatif Tıp

'HER TELDEN' forumunda Güman ARDAL tarafından 14 Nisan 2012 tarihinde açılan konu

  1. Güman ARDAL

    Güman ARDAL Üye Balıkçı

    Katılım:
    8 Ekim 2011
    Mesaj:
    667
    Alınan Beğeniler:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    [​IMG]






    Kanseri engelleyen besinlerin başında atalarımızın Orta Asya'da içtikleri Buğday şırası geliyor.


    Klasik tedavi yöntemlerini reddeden tüm doktorların ortak iddiası, buğday çimi yenilmesi ve buğday şırası içilmesi Pakistan'daki Hunzakut Prensliği'nde kanserden ölüm yok. Ayrıca Hunzakutlular, acı badem ve kayısı çekirdeğini yiyorlar ve kansere yakalanmıyorlar.
    Türkiye'de acı badem ve kayısı tüketilen bölgelerde kanser vakalarının azlığı dikkat çekiyor. Ödemiş'le Salihli arasında, binbir efsaneye konu olmuş Bozdağ'ın eteklerinde cennet gölcük kıyısında kanseri yenen, bu zaferi kazandıktan sonra mücadelesi herkese örnek olsun diyerek bir de kitap yazan Doktor İlhami Güneral ile sohbetimiz sürüyor. Önemli olan bağışıklık sisteminin güçlendirilmesidir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek çok da zor bir şey değildir. Buğday müthiş bir kanser ilacıdır. Buğday şırası kanseri önler ve bu önemli bir bitkisel tedavi aracıdır.
    Buğday çimi, bol klorofil maddesi dışında 100 kadar vitamin, mineral ve besin maddesi içerir. Taze olarak kullanılan Buğday çiminde, aynı ağırlıktaki portakaldan 60 kez daha fazla C vitamini ve aynı ağırlıktaki ıspanaktan 8 kat fazla demir bulunmaktadır. Buğdayın bir başka özelliği ise kandaki toksinleri nötralize eden maddeler içermesidir. Sıvı oksijenle dopdolu olan buğday çimi doğanın en güçlü anti kanseri olan 'laetril' içermektedir. Izgara etler ve füme besinlerin kanserojen maddeler taşıdığı kanıtlanmıştır. (Japon Bilim Adamı Nagivara) Japon Bilim Adamı Nagivara, taze buğday çiminde bu maddeyi etkisiz hale getiren enzimler ve amino asitler bulmuştur.
    Buğday çimini evde üretebilir miyiz?
    Evde de üretilebilir, küçük bir saksıda bile üretilebilir ve olduğu gibi yenebilir, evde üretemeyenlere tavsiyemiz ise buğday şırası üretmeleri... .
    Buğday şırasını herkes üretebilir mi?
    Evet herkes üretebilir. Bir bardak aşurelik buğday, önce tertemiz yıkanarak bir litrelik cam kavanoza konur. Üzerine 3 bardak su klorlu olmamak şartıyla ilave edilir. Kavanozun ağzı bir tülbentle kapatılarak serin bir yerde 24 saat bekletilir.
    Bu ilk su kullanılmaz, dökülür. Kavanoza yeniden 3 bardak su ilave edilir. 24 saat bekletildikten sonra oluşan yarı gazozlu su içilmek üzere bir kaba aktarılır.
    Böylece bir bardak aşurelik buğdaydan kış aylarında günde 5 kez, yazın ise günde 3 kez şıra alınır. Buğday şırasının lezzeti bazılarına itici gelebilir. O takdirde her şıra bardağına bir C vitamini tableti eklenirse, nefis bir içecek ortaya çıkar.
    Az önce sözünü ettiğimiz 'laetril' buğday çiminden başka nelerde bulunur? Çünkü anlaşılıyor ki, 'laetril' kanserin tedavisinde en etkin maddelerden biri...
    Elmanın çekirdeğini de yiyin! - Evet, Türkiye'de en kolay laetril'e ulaşabileceğimiz yer acı badem ve kayısı çekirdeğidir. Ayrıca laetril elma çekirdeğinde de vardır. Elmanın çekirdeği yenilirse çok da iyi olur.
    Amerika'daki ilaç sanayinin maşaları bu 'laetril' adlı ilacı yasaklatmayı başarmışlardır ama Meksika'da satılan 'laetril' bu ülkeden alınıp kaçak olarak ABD'ye sokulmaktadır. Laetril, vitamin ve minerallerle verildiğinde çok daha iyi sonuçlar alınmaktadır. 'Kanserin Ölümü' adlı kitabında Manner, laetril ile yüzde 90 başarı kazandığını söylemişti.
    Acı badem ve kayısı çekirdeği de laetril içeriyor öyle mi?
    Evet öyle. Türkiye'de acı badem ve kayısı çekirdeğinin sıkça tüketildiği yerlerde resmi bir istatistik yok ama kanser vakalarının az olduğuna inanılıyor. Resmi istatistik yapılan bir ülke var... Pakistan'a komşu küçük bir prenslik olan Hunzakut'ta şimdiye kadar hiç kanser olayına rastlanmadı. Hanzakut'un özelliği temel besinleri kayısı ve kayısı çekirdeği...
    Dünyada bugün kullanılmakta olan kemoterapi ve radyoterapi bağışıklık sistemini bozduğunu iddia ediyorsunuz alternatif tedavilerin bir sıralamasını yapsak en öne hangisini koyarsınız?
    Önceliği bağışıklık sistemini güçlendiren tedavilere veririm, daha sonra biyolojik tedaviler ve bitkisel tedaviler gelir. Bağışıklık sistemi konusunda Alman doktor Issel'in tüm beden tedavisi bugün bu ülkedeki 60/70 klinikte başarı ile uygulanmaktadır.
    Tüm beden tedavisi nedir?
    Joseph Issel de bizim gibi kanseri lokal bir hastalık olarak değil, tüm vücudu ilgilendiren sistemik bir hastalık olarak ele alıyordu. Ona göre vücutta sürekli olarak kanser hücreleri ürüyor fakat sağlıklı bir bağışıklık sistemi bu hücreleri hemen tahrip ediyordu. Issel'in bir diğer tedavi yöntemide, ayda bir olmak üzere, özel olarak muamele görmüş bir kolibasil aşısı olan Pyrifer ile ateş şoku tedavisi idi. Bu yöntemle hastadan bir miktar kan alınıyor, bunu ozon oksijen birleşim ile karıştırarak yeniden hastanın damarından enjekte ediyordu. Binlerce kanser hastası bu yöntemle iyileşmişti. Eski Sovyetler'de, şimdiki Rusya'da bu yöntem halen kullanılıyor.


    Alıntıdır.
     
  2. Mustafa CUMBUL

    Mustafa CUMBUL Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2010
    Mesaj:
    800
    Alınan Beğeniler:
    19
    Ödül Puanları:
    2
    Şehir:
    Deniz
    Cevap: Kanser İlletinde Alternatif Tıp

    Bilgilendirici paylaşım için ellerine sağlıkAlkış.
    Paylaşım için teşekkür ederim:).
     
  3. Ayşe HARUPÇU

    Ayşe HARUPÇU Üye Balıkçı

    Katılım:
    21 Ekim 2009
    Mesaj:
    3,229
    Alınan Beğeniler:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir geneli
    Cevap: Kanser İlletinde Alternatif Tıp

    Güman kardeşim,paylaşım için teşekkür ederim...
     
  4. sakkucuk

    sakkucuk Üye Balıkçı

    Katılım:
    19 Kasım 2011
    Mesaj:
    78
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İskenderun, Samandağ
    Cevap: Kanser İlletinde Alternatif Tıp

    Sevgili arkadaşlarım, büyüklerim.
    Hergün başta kanser illeti olmak üzere çeşitli hastalıklar ile ilgili bir çok alternatif tedavi yöntemleri keşfediliyor!!!!!
    Bir genel cerrahi uzmanı ve 5,5 yıl Ankara Onkoloji Hastanesi'nde çalışmış bir hekim olarak bazı şeyler söylemek isterim konu üzerine.
    Öncelikle belirtmeliyim ki yazacağım satırlar kesinlikle başlığı açan Güman kardeşimle (aynı yaşta imişiz) alakalı değildir. Aman yanlış anlaşılmasın.
    Kanser bu illetin genel adı olsa da vücudumuzun bir çok farklı noktasından kaynaklanan çok değişik türleri vardır. Bunu yazmamdaki amaç görsel ve yazılı basında ve dahi internette bu tip alternatif yöntemlerle kansere şifa sağlayacağını söyleyen "şarlatanların" bu konuyu görmezden gelmeleri, hemen aynı maddelerle, hatta bazıları aynı karışımla tüm kanserleri hatta AIDS'i bile tedavi ettiklerini iddia etmeleri nedeniyledir.
    Çok gelişmiş labaratuvarlarda üretilen kemotörapatiklerin (kanser ilaçları) bile farklı kanser türleri üzerinde etkisi yokken, bu iddia ile karşımıza çıkanların aymazlığı dikkat çekicidir.
    Alternatif tıp ile ilgili söylenen bir kaç beylik cümleden bahsetmek gerekirse; birincisi "ilaç şirketlerinin bu tedavinin önünü kapadığı ve aslında mevcut olan kanser tedavilerinin engellendiği"dir. İlaç firmaları adına konuşamam. Gerçekten böyle bir ahlaksızlığa girebilirler mi? Hayır diyemem. Ancak unutulmamalıdır ki, dünyanın her yerinde, bizler de dahil olmak üzere bir çok ilaç ve bitki ekstresinin etkilerini hastalıklar üzerinde üniversitelerimizde test etmeye çalışıyoruz. Gerçekte böyle bir sonuç alınmış olsa hangi ilaç firması karşı çıkarsa çıksın emin olabilirsiniz ki, meslektaşlarımın bir çoğu bu maddeleri kullanmaktan çekinmezler.
    ikinci beylik söz de: "Bize imkan verilmediği için bunları ispatlayamıyoruz"dur. Bunun cevabını da aslında az önce yazdıklarımla vermiş oldum.
    Bu arkadaşlar, baharatçılardan çok çok cüzi fiyatlara alabileceğiniz bitki ve baharatları binlerce liraya hasta ve yakınlarına satıyorlar. Aslında sattıkları baharat ya da bitkiler de değil umut satıyorlar.
    Şöyle bir soru gelebilir. Peki hiç mi faydası yok bunların?
    Kanser tedavisi açısından diyorsanız. Hemen hiç faydası yok. Fakat bir çoğu vücut direncini arttırarak kemoterapiye çok çok az da olsa fayda edebilir. Ben bana gelip alternatif tıptan fayda görmeyi umanlara şunu öneriyorum:
    Kemoterapinizi kesinlikle ihmal etmeyin. Ancak ille de bunları kullanmak istiyorsanız kemoterapinin yanında, eğer size herhangi bir yan etki (allerji vs) yapmıyorsa kullanabilirsiniz. Ama unutmamanız gereken bu iş için çok büyük paralar harcamayın (evini, arsasını vs satanları da gördüm).

    Çok uzattım biliyorum. Sözün özü, ne tıp bilimiyle ne de alternatif tıp ile ilgili magazin seviyesinde dahi bilgisi olmayan bu umut tacirlerine yem olmayın. Kanser maalesef geç teşhis kalındığında sonuçları kötü olabilen bir hastalıktır. Bu dönemlerde her şeyden medet umar insanlar. Bu şarlatanlar da bu insanlara umut satarak hayatlarını kazanıyorlar.

    Saygı ile.
     
  5. Güman ARDAL

    Güman ARDAL Üye Balıkçı

    Katılım:
    8 Ekim 2011
    Mesaj:
    667
    Alınan Beğeniler:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    Cevap: Kanser İlletinde Alternatif Tıp


    Yazınızı büyük bir dikkat ile okudum.Göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadarlık için teşekkürler ederim.Bu haberi paylaşmış olmamdaki esas amacın bu bilginin herhangi bir ticari çıkar sağlamıyor olması idi.Tabii ki tıp alanındaki gelişmelere kayıtsız kalmamak gerekiyor ama adı üstünde alternetif tıp yani destekleyici mahiyetinde.Birde Allah her hastalığın devasını tabiata yaymıştır bilgisinin kutsal kitabımızda açıklanmasını göz ardı etmemek lazım fikrindeyim.
    Bakın yaklaşık 3 yıldır refrü şikayetim bulunmaktaydı.Değişik doktorların vermiş olduğu değişik ilaçları kullandım en son gaviskon denilen ve yemeklerden hemen sonra alınan midenin üstünde bir köpük tabakası oluşturup midedeki asidin yukarı yani yemek borusuna çıkışını engelleyen bir ilaç kullanıyordum.Bu tedavi şeklide geçici bir rahatlık sağlamaktan öteye geçmiyordu.Bir gün sayın Ender Saraçoğlunun bir programında her sabah aç karnına 3-4 adet yenilecek zeytin çekirdeğinin gastirit ve refrüye iyi geleceği bilgisini duydum ve denedim.Önceden bir ayda bir şişe bitirdiğim gaviskon şişesine 2,5 aydır dokunmuyorum.Tabiiki önce hekim kontrolü ve moder tıp ama alternatif tıbbı da göz ardı etmemek lazım.Gelin şöyle birşey yapalım bu konuda fayda sağlar nitelikde deneyimi olanlar varsa paylaşalım ve bilgi akışını beraber değerlendirelim.Saygılarımla.
     
  6. sakkucuk

    sakkucuk Üye Balıkçı

    Katılım:
    19 Kasım 2011
    Mesaj:
    78
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İskenderun, Samandağ
    Cevap: Kanser İlletinde Alternatif Tıp

    Yazdıklarımdan eğer bitkiler bir işe yaramaz gibi bir anlam çıktıysa üzgünüm. Benim hedefim daha çok işin tüccarlarına yönelikti. Doğru sizin yazdığınız konunun ticari amacı yok ama, maalesef sırf bu yollara kanalize olarak hiç tedavi almayan (cerrahi, kemoterapi, radyoterapi) hastalarımız var. Çok uzun olduğu için ilk yazıda örnek vermedim. 1 yıl önce mide kanseri tanısı konup, sırf bıçak vurulursa kanser azar yanlış inanışı ile ameliyat önerilen 3 büyük merkezden kaçan, TV'de sürekli reklamları dönen meşhurlardan birinden 2500 TL gibi bir fiyata ilaçları alıp, yaklaşık 1 ay önce maalesef çok acılar çekerek hayatını kaybeden hastam örneklerden biri.
    Zeytin çekirdeğine gelince http://www.turkgastro.org/pdf/975.pdf adresinden zeytin çekirdeğini bahsettiğiniz sebepten dolayı yutan (başka bir meşhur önermiş), ve midesinde onlarcası biriken, buna bağlı mide delinmesi nedeniyle acil ameliyata alınan hastanın yazısını okuyabilirsiniz.
    Bitkiler çok işe yarayabilir. Ancak bunların nasıl ve hangi durumlarda kullanılabileceği hakkında maalesef yalan yanlış bilgiler dolaştığından direkt olarak önerebilmem çok mümkün görünmemekte. Yoksa ben de çocuğumun gazı olduğunun da rezene çayı, soğuk algınlığında ıhlamur, ya da nane- kekik gibi doğal yollara başvurmuyor değilim.
    Saygı ile.
     
  7. ishak BALLICA

    ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

    Katılım:
    15 Ekim 2008
    Mesaj:
    3,466
    Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Kanser İlletinde Alternatif Tıp

    Sevgili Güman kardeşim, paylaşım için teşekkürler.Bahse konu paylaşımını hafta sonu yanılmıyorsam Posta gazetesinde okumuştum.

    Ayrıca, Seçkin Hocam'ın bir hekim olarak yazdıklarını da asla yabana atmamak gerekir.
     
  8. Ferit ERTÖZ

    Ferit ERTÖZ Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2010
    Mesaj:
    800
    Alınan Beğeniler:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    FOÇA-MORDOĞAN
    Cevap: Kanser İlletinde Alternatif Tıp

    Bilgilendirme ve paylaşım için teşekkürler Güman :)
     
  9. Güman ARDAL

    Güman ARDAL Üye Balıkçı

    Katılım:
    8 Ekim 2011
    Mesaj:
    667
    Alınan Beğeniler:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    Cevap: Kanser İlletinde Alternatif Tıp


    Seçkin abeyim dediklerinin bir çoğuna katılıyorum.Bende alternatif tıbbı bir destekleyici olarak düşünüyorum.Tabiiki böyle bir durumla karşılaşırsak önce tıp dünyasının nimetlerinden faydalanacağız.Ben bu konuma Sayın Ender SARAÇOĞLU,Ahmet MARANKİ,Erkan TOPUZ gibi bu konuda araştırmaları akademik olan kişilerin yaptıkları araştırmalar neticesinde bilimsel olan verilere güveniyorum.Yinede şunu söyleyeyim öncelik doktorlarımızın yazdığı reçetelerde.Tabiat ananın bize sunmuş olduğu bu nimetleri ise dediğim gibi destekleyici olarak görüyor ve bu doğrultuda kullanılmasınında faydalı olacağı düşüncesindeyim.Yazılarınızı okuduğum kadarıyla sizde bu görüştesiniz.Ne diyelim Allah böyle durumlarla karşılaştırmasın bizleri.Beden dediğimiz bir tarla ne ekiyorsak onu biçiyoruz kimi zaman.O yüzdendirki vücut sağlığı bozulmadan önce dikkatli olmak lazım.Bunun içinde genelde sebze ve meyve ağırlıklı beslenmeye özen göstermek ve üç beyazdan olabildiğince uzak durmak gerekiyor mantığındayım.Saygılarımla.
    Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi cümlesiyle Kanuni Sultan Süleymanı da bir kez daha yad edelim.
     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 15 Nisan 2012
  10. Güman ARDAL

    Güman ARDAL Üye Balıkçı

    Katılım:
    8 Ekim 2011
    Mesaj:
    667
    Alınan Beğeniler:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    Cevap: Kanser İlletinde Alternatif Tıp

    Teşekkür ederim.
     
Yükleniyor...
Benzer Konular
  1. Ahmet ÜNSAL
    Yanıt:
    2
    Gösterim:
    3,080

Bu Sayfayı Paylaş