Her Telden Olabilirmi Acaba..

'HER TELDEN' forumunda sparus tarafından 12 Nisan 2012 tarihinde açılan konu

  1. sparus

    sparus Üye Balıkçı

    Katılım:
    3 Ağustos 2009
    Mesaj:
    43
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    deniz
    Web Sitesi:
    Akın'ın yazısını okuduktan sonra öyle bir yazı da ben döşeneyim dedim. :)

    Amatör Balıkçılık Forumları'nda "kaşarlanmış" biri sayılırım. Mazim çok eskilere dayanır. Camiadan da pek çok tanıdığım vardır. Çok becerikli bir yönetici olmasam da yöneticilik de yaptım, yapıyorum halen...Konuyu okuduktan sonra diyebileceğim tek şey; çok üzgünüm, hem de çok!...

    Nasıl buralara kadar gelindi bunu inanın anlayabilmiş değilim.

    Son zamanlarda ifade ettiğim bir şey vardı söz açıldığında. Amatör Balıkçılık Forumları kabuk değiştirmeli, eski forum kimliklerinden sıyrılmalı diyordum hep. Çünkü eskiden forum sayısı ve forumlara katılan kişi sayısı orantılıydı. Bunun yanında internette hobisiyle ilgili bir konuyu araştırıp, bulup paylaşımlarda bulunacak, bulunduğu yerin kurallarına uyacak beceriye sahip insanlardan oluşuyordu bu forum ahalileri... Sonra ne olduysa Amatör Balıkçılık inanılmaz bir sektör oldu, ekonomik olarak büyük bir payda olşuturmaya başladı, bilinçli yada bilinçsiz pek çok kişi kıyısından köşesinden bulaşır oldu buna. Talep arttı arz neredeyse aynı kaldı...

    Sonuç olarak bazı forumlar üyelerini potansiyel müşteri olarak görmeye başladı. (Burada forumlara reklam alınmasından falan bahsetmiyorum. Forum reklam alacak tabi. Yoksa kurucusunun amme hizmeti yapmak gibi bir mecburiyeti yok) Bana bu güne kadar kimse forumda bir başka foruma ait link verilmesinin yasaklanmasının gerçek ve mantıklı nedenini anlatamadı. Elbette ki kastettiğim link verme tamamen "bilgi" ile alakalı... Hem Amatör Balıkçılığa hizmet ettiğini söyleyeceksin hem de başka bir forumda harika bir bilgiyi paylaştırmayacaksın... Adam da alacak kopyala yapıştır yapacak altına lütfen bir alıntıdır yazacak... Yazarın, yazıldığı forumun esamesi okunmayacak... Elbette bu sadece basit bir örnek.

    Ancak geldiğimiz bu noktada ben üzerime düşeni yaptığıma inanıyorum. Cevat Abi'nin yazsından alıntı yapmadım, umarım okur. Sitem etmiş haklı olarak. Ona da bir bilgilendirme olur. Öncelikle raporlarda santim, gramaj hesaplarını bırakmamız gerektiğini söyledim hep. Bunun bize bir faydası yok ki. Sen adamın fotoğrafının altına yazacaksın sağ alttaki karagözün boyu ne diye, adam cevap verecek şu kadar santim. Yahu tebliğe uygun olsa ne olur, olmasa ne olur. O balık yakalanmış, sergide yerini almış... İş işten geçmiş artık. Yada adamcağız bir haber tebliğdeki rakamdan küçük bir rakam olduğunu belirtiyor: Send de öğrende gel diyorsun ve alıyorsun raporu silmek yerine tebliğ dışı diye bir bölüme taşıyorsun ve diyorsun ki resmen bu av yasal değildir. Şimdi:

    1- Bu av yasal değilse tebliğ dışına alarak illegal bir durumu sunucunda neden barındıryorsun?
    2- Bu av yasal değilse neden suç duyurusunda bulunmuyorsun?
    3- Bu av yasal değilse tebliğ dışına aldığın konuyu neden mesaj yazımına açık tutuyorsun?
    4- Bu av yasal değilse açık tuttuğun konuya tebrik mesajı yazan denyolara niye izin veriyorsun?

    Sonuç? Değişen bir şey yok.

    Bu Fabeook'un çıkmasından sonra konu tabi daha da değişik bir hal aldı. Forumlarda yaşananlar buralara aktarıldı, teşhir edildi. Burda da boş dumadım. Yapılanın yanlış olduğunu konunun buralara taşınmasının hiç de doğru bir davranış olmadığını her fırsatta belirttim. Bunun sonunun hiç de iyi olmayacağını defalarca söyledim...

    Sonuç? Değişen bir şey yok.

    Forumlarda malum kişiler hep olmuştur. Bir o forum, bir o forum dolaşır giderler. Kimisi kendini farklı şekilde ifade eder savaş çıkarır gittiği her yerde, kimi kim ona "üstad" derse oraya gider, kimi mesajı silindi diye kaçar vs. vs... (İshak Abim lütfen üzerinize alınmayın, sizinle bir ilgisi yok bunun) Bu insanları forumlarda barındırmayın dedim...

    Sonuç? Değişen bir şey yok...

    Üyesi olduğum ve yöneticiliğini yaptığım forumda şu anda kimsecikler yok. Bunun bu hale gelmesinde benim payım büyüktür. Kendimi övmüyorum merak etmeyin. :) Öz eleştiri bu... Ben kurallardan taviz vermedim, forumu amacının dışında kullandırtmadım. Şimdi şöyle bir dönüp bakıyorum da... Ne kadar iyi bir şey yapmışım. Ne kadar iyi bir şey yapmışız... Ki şu an esamemiz okunmuyor ve bu konuların tamamının dışındayız...

    Sevgili İsmail.

    Lütfen forumunuza sahip çıkın. Yaşanan bu olaylar son derece faydalı dersler çıkarılacak olaylardır. Bir forumda gırgır şamata elbet olacaktır. Ama bunun geleneksellemesine izin vermeyin. Amacımız daha çok amatör balıkçıya ulaşmak, onları bilgilendirmek, doğayı sevdirmek, bir hobi kazandırmak, sürdürülebilir balıkçılığa katkıda bulunmak, milli değerlerimiz olan ve hepimizin tek sahibi olduğu doğal kaynaklarımızı doğru kullandırabilmek ise gelin o, bu, şu ayrımından kurtulalım. Benim senin farklı düşündüğüne dair herhangi bir şüphem yok. Ve inanıyorum ki sen "önce ben, benim forumum, benim altımda olmazsa olmaz" diye düşünmüyorsun ve asla düşünmedin.

    Sevgim ve saygım ile kalınız.

    Mehmet Pekmezci
     
  2. captain

    captain Üye Balıkçı

    Katılım:
    24 Aralık 2011
    Mesaj:
    40
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ege
    Cevap: Şapkanız Düştü, Keliniz Göründü.!!!

    Mehmet abi merhabalar,

    yazdığın yazılara her zaman katılmışımdır.nerden gelip nereye gidiyoruz.Sadece bu cümleyi irdelemek lazım diye düşünüyorum.

    Ayrıca yöneticilik yaptığın forumu bence dediğin gibi belli bir disiplinde tuttuğun için o konumda.Çokta iyi yaptın. ;)

    görüşmek dileğiyle

    rasgele
     
  3. Tarık Ersal

    Tarık Ersal Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesaj:
    355
    Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Türkiye
    Cevap: Şapkanız Düştü, Keliniz Göründü.!!!



    Mehmet bey,

    Bir çok doğrunun altını çizmişsiniz.
    Elinize sağlık.

    Son paragrafınızda''Amacımız daha çok amatör balıkçıya ulaşmak, onları bilgilendirmek, doğayı sevdirmek, bir hobi kazandırmak, sürdürülebilir balıkçılığa katkıda bulunmak, milli değerlerimiz olan ve hepimizin tek sahibi olduğu doğal kaynaklarımızı doğru kullandırabilmek ise gelin o, bu, şu ayrımından kurtulalım.'' demektesiniz ki, bu harika bir teklif.

    Bir zamanlar kurulması için yoğun çabalarım olan Forum&Gurup Dayanışma Platformunu aklıma getirdiniz.

    Haydi forumların tekrar bir araya gelmesi, omuzdaş olmaları için yeni bir start verelim.

    Her forumun bir derneği olamıyorsa, forumların dernekleri olsun. Forumlar da kol kola etkinlikler düzenler, güç birliği yapar olsun.

    Yani bu yanlışları görüp, içimizden gelenleri buraya yazarak bu enerjiyi heba etmeyelim.
    Bir ders olsun, bir meyve versin.

    Sevgili arkadaşlar,

    NE DERSİNİZ?
    YAPAMAZ MIYIZ?
    ORTAK ÇIKARLAR İÇİN OLSUN BİR ARAYA GELİNMESİ GEREKMEZ Mİ?
    BİR ARAYA GELİNEMEZ Mİ?
     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 12 Nisan 2012
  4. sparus

    sparus Üye Balıkçı

    Katılım:
    3 Ağustos 2009
    Mesaj:
    43
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    deniz
    Web Sitesi:
    Cevap: Şapkanız Düştü, Keliniz Göründü.!!!

    Akın ve Tarık Abi (siz bey demişsiniz ama affınıza sığınarak abiyi tercih ediyorum) teşekkürler.

    Yazdıklarınıza tamen katılıyorum. Aslında pek çok kez dile getirdiğim bir konu vardı. "Benin altımda olmazsa olmaz" cümlesinin kaynağı da budur.

    Amatör balıkçılık forumlarının hepsinin katılımı ile açılacak bir sitedir benim düşüm. Burada sadece çeşitli forumlardan alınmış kaliteli, trofe avcılığı özendirecek, doğru davranışları sergileyen raporlar bulunmalı. Ve bu raporlar yorumlara kapalı olmalı. Forum üyeleri üye oldukları forumların nickleri ile ya da herhangi bir yere üye olmadan erişebilmeliler. Forumlardan eleme yolu ile seçilecek ve gerçek anlamda bilgi içeren konularda buraya aktarılmalı. Her forum gerek konunun devamını okumak için tıklayın gerekse de başka yollarla üyelerini buraya kanalize etmeliler. Ama burda en önemli konu sadece ve sadece balıkavcılığı, hedef türler hakkında bilgiler, sürdürülebilir balık avcılığının temeli ile ilgili bilgilendiriciler, balık morfolojisi hakkında bilgiler, balık avcılığında kullanılan teknikler ve malzemeler yer almalı.

    İşte böyle bir hayal... :)

    Hadi yapalım dersen teknik bilgi ve zaman ne yazık ki bende mevcut değil. Böyle bir olşuma ise destek her zaman var...
     
  5. Tarık Ersal

    Tarık Ersal Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesaj:
    355
    Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Türkiye
    Cevap: Şapkanız Düştü, Keliniz Göründü.!!!



    Mehmet kardeşim,

    Sanal ortamda bazen ne olacağını kestiremediğim için öncelikle resmi bir başlangıç yapmaktayım.
    Ağabey, kardeş sıfatıyla yazışmayı tabii ki tercih eder, sevinerek kullanırım.

    Çok güzel bir hayal kurmuşsun.
    Malum, gerçek hayatın tamamı öncelikle hayal edilmiş, sonra gerçekleşmiştir.

    Hayaline bir detay hayal de hemencik ben katayım. ;)
    Bulabildiğimce satın aldığım, bulamadıklarımı fotokopi ile çoğaltıp edindiğim Türkçe yazılmış balık avcılığı konulu kitaplarım var. Bulamadıklarımı edinmek için uğraşır dururum. Ne yazık ki bu ülkede balık avcılığı üzerine Amatör Balıkçılar tarafından yazılmış ancak 30 civarında kitap mevcut.

    Hayalime gelince.
    Mesela, senin verdiğin örnek üzerine hayallediğimde aklıma geliveren o ortak site oluşumu aşağıya yazacağım amaç için de kullanılamaz mı?
    Bu depo sitede av raporlarından, el yapımı av malzemesine, tecrübe ve tüm bilgilere kadar derlenenlerin forumların üyelerince oylanarak en iyilerinin seçimi ve bunların kitap olarak basımı gerçekleşemez mi.

    Ayaküstü iyi hayallemişim değil mi?

    Ortaya konulan bunca enerjinin muhteşem bir sinerji oluşturacağına hiç kuşkum yok ama hepimizin farkında olduğu eksik olan bir şeyler var kardeş.
    Öncelikle o eksiği bulup, gidermemiz lazım.

    Sonra bu örneğe benzer fayda sağlayacak, kalıcı birer eser olacak neler yapılmaz ki?
     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 12 Nisan 2012
  6. sparus

    sparus Üye Balıkçı

    Katılım:
    3 Ağustos 2009
    Mesaj:
    43
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    deniz
    Web Sitesi:
    Cevap: Şapkanız Düştü, Keliniz Göründü.!!!

    Konu dağılıyor Tarık Abi. :)

    Bunu burada kapatalım, kaldı ki bu konuya ön ayak olacak olan ben ya da bir başkası değil. Forum tüzel kişiliklerinin sahipleri. Bir hayali, öneriyi yazdık biz. Gerisi onlara kalıyor. :)
     
  7. Sargoz35

    Sargoz35 Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2008
    Mesaj:
    826
    Alınan Beğeniler:
    8
    Ödül Puanları:
    2
    Şehir:
    DENİZİN KÖPÜRDÜĞÜ YER
    Cevap: Şapkanız Düştü, Keliniz Göründü.!!!


    Çok güzel ifade etmişsin Mehmet abim :)
    Buna şöyle bir öneri getirebilirim...Siteden ziyade Blog Sayfası olabilir.Blog sayfaların da yönetici atayabiliyorsun...Kavgasız gürültüsüz,yoruma kapalı ayarlar yapıldığında her forum kendi bünyesinde,imza ayarlarında vs vs yerlerde bunu link vasıtasıyla genişletebilir...Ben bu konuya böyle bir öneri getiriyorum ve üyesi olduğumuz diğer forumlara da bunu yazmayı uygun görüyorum...Sence olabilir mi )
     
  8. sparus

    sparus Üye Balıkçı

    Katılım:
    3 Ağustos 2009
    Mesaj:
    43
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    deniz
    Web Sitesi:
    Cevap: Olabilirmi Acaba..

    Hayırlısı olsun. :)

    Bunu geliştirecek olan mevcut forumların idarecileri ve yöneticileridir. Bir araya gelecek olanlar onlar, biz üyeler değiliz. Bu konu sahiplenilir ve geliştirilir ise umuyorum Amatör Balıkçılığa çok faydalı olacaktır. Herkese kolaylıklar diliyorum. Benim bu projeye katkım oluşturulacak olan portalda gönüllü olarak düzenleyici (modaratör gibi...) olmaktır.

    Tarık Abi'nin dediği gibi bir yerlerden başlamak lazım.
     
  9. sparus

    sparus Üye Balıkçı

    Katılım:
    3 Ağustos 2009
    Mesaj:
    43
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    deniz
    Web Sitesi:
    Cevap: Şapkanız Düştü, Keliniz Göründü.!!!

    Adaş konu sizin. nasıl isterseniz öyle olur. Önemli olan bunun yapılabilirliği için fikir birliği sağlanması.
     
  10. Sargoz35

    Sargoz35 Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2008
    Mesaj:
    826
    Alınan Beğeniler:
    8
    Ödül Puanları:
    2
    Şehir:
    DENİZİN KÖPÜRDÜĞÜ YER
    Cevap: Şapkanız Düştü, Keliniz Göründü.!!!



    O zaman senden diğer forumların yöneticilerine,iletilmek üzere bu konu hakkında ortak bir karara varmak adına güzel bir giriş mesajı yazmanı istiyorum...:) ( bu mesajı ben ileteceğim hepsine,sadece senin başlangıcı yapmanı istiyorum)Kabul gördüğü takdirde,daha sonra ki işleri yoluna sokmak bize düşüyor....Birçok dostumuz da bu olayı şimdiden destekleyecektir....
     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 12 Nisan 2012
  11. sparus

    sparus Üye Balıkçı

    Katılım:
    3 Ağustos 2009
    Mesaj:
    43
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    deniz
    Web Sitesi:
    Cevap: Şapkanız Düştü, Keliniz Göründü.!!!

    Tarık Abi bu işi harika becerir merak etme. Ben 4.5 dan beşle geçtim hep derslerimi. :)
     
  12. Sargoz35

    Sargoz35 Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2008
    Mesaj:
    826
    Alınan Beğeniler:
    8
    Ödül Puanları:
    2
    Şehir:
    DENİZİN KÖPÜRDÜĞÜ YER
    Cevap: Şapkanız Düştü, Keliniz Göründü.!!!


    :Dİlahiii
    Tarık abim tabi ki destekleyecek... Bak göreceksin herkes teker teker destek verecek,ben buna inanıyorum :)
     
  13. filinta35

    filinta35 Tba Okuru

    Cevap: Olabilirmi Acaba..

    Hep destek Tam destek... AlkışAlkışAlkış
     
  14. Tarık Ersal

    Tarık Ersal Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesaj:
    355
    Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Türkiye
    Cevap: Şapkanız Düştü, Keliniz Göründü.!!!


    Kardeş, bu gün için hayallemekle yetinmek durumundayım.

    Adminler anlaşıp ta bana bir görev düşerse tabii ki her şeyimle varım.
    Ama ben yapılması gerekeni bir kez yaptım.
    Bildiğiniz gibi dernekleri ayrı, forum ve gurupları ayrı platformlarda bir araya getirip, omuzdaş olmalarını sağlamak için çok uğraştım ve çok yıprandım.

    5 Kasım 2007 tarihinde kurulmuş olan forum-grup-dayanisma@yahoogroups.com bildiğim kadar halen faal.

    Amator Balikcilik Grup: ( amatorbalikcilik@yahoogroups.com )
    Anatolia Fishing Forum: ( anatoliafishing.org/forum )
    Balikavi.net Forum: ( balikavi.net )
    Balik Avi Grup: ( balikavi@yahoogroups.com )
    Balikci Adasi Forum: ( balikciadasi.com )
    Balikdostlari.com Forum: ( balikdostlari.com )
    Balikopat Forum: ( balikopat.com )
    Baliktayiz.com Forum: ( baliktayiz.com )
    Kilcik.club.com: ( KilcikClub.Com )
    Kilcik.Club.Forum: ( forum.kilcikclub.com )
    Levreklerin Efendisi Grup: ( LevreklerinEfendisi@yahoogroups.co.uk )
    Maviav.com Forum: ( maviav.com )
    Rastgele Balikci Grup: ( rastgelebalikci@yahoogroups.com )
    Rastgelebalikci Forum: ( rastgelebalikciforum.com )
    Rastgele-Der Grup: ( rastgele-der@yahoogroups.com )

    Yukarıdaki oluşumlar ilk kuruluşta bir araya getirebildiklerimizdi. Dernekler olarakta 11 dernek 2 senelik bir sürede verilen uğraşlarla Dernekler Dayanışma Platformuna üye olmuştu.

    Forum & Gurup Dayanışma Platformuna daha sonra da katılanlar ve ayrılanlar, forumunu kapatanlar oldu. Şu andaki durum nedir bilemiyorum.

    Derneklerin durumu da ortada.

    Bilmem her arkadaşımın bilgisi var mıdır?
    Forum ve Guruplar olarak o kısa da olsa fayda sağladığına inandığım 4-5 aylık beraberlik sonucu önererek ve o önerileri oylayarak tırıvırının zararlarını anlatmak için seçilen görsellerle 6000 adet Broşür ve 3000 adet Afiş basımı sağlandı.
    Tamamı Anadolu'ya, özellikle av bayiilerinin vitrinlerine takılmak üzere dağıtıldı.
    İnanırmısın, o günlerde her adım için önerilenler, hatta her biri için yapılan oylamalar ve sonuçları bile arşivimdedir. Onları silmeye kıyamadım.

    Yani demem o ki, istenirse oluyor.

    Yeter ki isteyelim.


    Baktık ki çoğunluğun beraberliği sağlanamıyor 3-4 forumun beraberliği için uğraş verilir. O da olmadı her forum kendi başına elindeki kıymetleri sahiplerinin iznini de alarak derler ve kitap olarak basımını sağlayabilir.

    Dedim ya, YETER Kİ İSTENSİN.

    NOT:
    O günlerde neler olmuş deyip detayını merak eden olursa http://www.rastgele.org/index.php?mod=menu&t=143 tıklayın.
     
  15. sparus

    sparus Üye Balıkçı

    Katılım:
    3 Ağustos 2009
    Mesaj:
    43
    Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    deniz
    Web Sitesi:
    Cevap: Olabilirmi Acaba..

    Ben yazılacak metni kastettim. Tarık abi uğraşsın demedim. :)) Adaş, bir kerede bir şeyi doğru anla be. :D
     

Bu Sayfayı Paylaş