Her Telden Yedigöller Balık Avı

'HER TELDEN' forumunda ozanbatir tarafından 22 Ekim 2010 tarihinde açılan konu

1. ozanbatir

ozanbatir Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Sayın üyeler hepinize merhaba,

Aranıza katılalı bir ay kadar oldu fakat fazla aktif olamadım. Evdeki bilgisayarım bozuldu ve üç haftadır halledemedim. İş yerinden de fazla giremiyorum.

Sizlerden bir konuda yardım almak istiyorum. Eşim internetten katıldığı bir yemek yarışmasında iki günlük Bolu Yedigöller tatili kazandı. Bu tatili 2010 yılı sonuna kadar istediğimiz bir zaman zarfında kullanabilecekmişiz. Şimdi yer Yedigöller olunca konu balık oluyor şüphesiz;). Sizler ile paylaşmak istediğim üç konu var,

Birincisi yedigölleri tanıyan, hangisinde ne tür balık çıkar, hangi göle gitsek verimli olur bilen arkadaşımız var mıdır? Benim duyduğum alabalık, gümüş ve kefal varmış.

İkincisi av yasağı olan olmayan bölgesi yada zamanı var mıdır ve limitler nedir (en fazla 3 balık gibi). Bir de galiba balık avı için bir ücret alınıyormuş doğru mudur ve lisanınız olması gerekli midir?

Üçüncü konu ise yem ve olta seçimi. Bu bölgede sirküler gereği yem olarak silikon ve sahte mi kullanılmaktadır, sahte dışında ne yem kullanabiliriz? Ben hayatımda tatlı su avında hiç bulunmadım. Tatlı suda bu balıklara (alabalık, gümüş, kefal vb) ne yem kullanılır bilmem. Sahte yemlerim ve takımlarım hep deniz avı için. Resimlerini koyacağım becerebilirsem,

Bunlar iş yapar mı ve ekmek hamuru gibi basit yapılabilecek yemler var mıdır? Çünkü aslen biz oraya avlanmaya gitmiyoruz, ailece tatile gidiyoruz ve ben araya sıkıştırmaya çalışacağım, yani teferruatsız ve zahmetsiz oltamı alıp orada nasıl avlanabilirim fikirleri olanlar paylaşırlarsa sevinirim.

Oltalarımı sizinle paylaşayım,

3.70 m 75-150 atarlı teleskopik surf kamış, (çok sert, uzak ve ağır kurşunlu atışlar için ideal)
    3.00 m 50-100 atarlı orta aksiyon teleskopik kamış,
    2.70 m 20-40 atarlı yumuşak aksiyon teleskopik kamış, (at-çek favorim)
    1.60 m 50-100 atarlı teleskopik bot kamışı. (çok yumuşak, atışı zor)
    Makinelerim çok matah değil, ikisi çift bilyeli arkadan kalamalı, birisi tek bilyeli arkadan kalamalı ucuz makineler.

Özellikle tatlısu da ve o bölge balıklarında tecrübeli oltacılarımızın yardım ve fikirlerini rica ediyorum. Paylaşımlarınız için tüm aileye şimdiden teşekkürler.

2. Ayşe HARUPÇU

Ayşe HARUPÇU Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Yedigöller Balık avı

Ozan kardeşim,o bölgeyi bilen ve,tatlsu avcılığı yapan üyelerimiz size yardımcı olacaktır...

3. Sedo3535

Sedo3535 Tba Okuru

Cevap: Yedigöller Balık Avı

Maalesef Bolu Yedigöller avlanmanın tamamen yasak olduğu sular kapsamında. Sadece Büyükgöl ve Deringöl'de ise özel avlanma izni ile avlanılabiliniyormuş buda sanırım sizin bahsettiğiniz ücret karşılğı av yapılabilen yerler.

4. ozanbatir

ozanbatir Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Yedigöller Balık Avı

Serdar Bey gerçekten ben de arada kaldım, internette bir çok farklı bilgi var. Kimi yerde yasak olduğu kimi yerde av yasağının kalktığı gibi.

Hatta o bölgedeki alabalık çiftliğinin izninin kaldırıldığı ve bu yüzden alabalıkların göllere salındığı, çok sayıda alabalık bulunduğu ve hatta 1 ila 3 kilo arası iri balıkların yakalandığı ile ilgili yazılar var. Eşim gideceğimiz yerin sahipleri ile konuşmuş, "burada insanlar balık avlayıp geliyor biz de pişiriyoruz" falan demişler ama tabii izin gerekiyor mu bilemezler sanırım.

Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş