Saygı değer arkadaşlarım

'TANIŞALIM KAYNAŞALIM' forumunda babasark tarafından 14 Ocak 2014 tarihinde açılan konu

1. babasark

babasark Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Web Sitesi:
    Ben her hafta balığa giden biri olmadığım için fazla yorumlarda bulunamıyoyorum. Istanbulda köprülerde ve Boğaz'larda balık avı yapmıyorum balık avı yaptığım yerler Karadeniz kıyıları ve Gökçeada Karadeniz kıyılarında kalkan avı Gökçeada da muhtelif egedenizinde çıkan balıkları avlıyorum.Bu sene av sezonunda Karadeniz kıyılarında gezmediğim yer kalmadı bir tek kalkan balığı alamadık sanki Karadeniz kurumuş yazıklar olsun Karadeniz deki kıyıyayakın köylerde balıkçılık yapan kişilere. Kalkana kıyıdan olta atmaya gittiğimizde Deniz'de sıralıyorum sıralı pareketalar her parketa bin bin beş yüz iğneli olta atacak boşluk bulamıyoruz.ordaki balıkçılık yapan kişiler pareketaya ne gelirse alıyorlar küçük büyük kalkan balığı demeden birde o balıkları o çevredeki kabzımanlara satıyorlar gözümüzle gördük.
    Ne ekersen elinle o gelir seninle büyüklerimizin sözü şu anda İstanbul balık halinde dahi kalan balığı yok olsa dahi kilosu. En az yüz tl.
    Yazıklar olsun elimizdeki hazinelerimizin kıymetini bilmiyoruz.
    Bütün arkadaşlarıma saygılarımı sunuyorum.
    Ben tekneye falan ava çıkmıyorum teknemde yok kıyıdan kamışla balık avlarım zıpkınlada dalmam ne zaman kayda değer bir balık yakalarsam o anki mutluluğumu sizlerle paylaşırım.

Babaşark

2. Kadir TOZAR

Kadir TOZAR Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Saygı değer arkadaşlarım

Balık yakaladığınız zamanki mutluluğu bizlerle paylaşma isteğiniz tabi ki çok güzel ve merakla bekliyor olacağız. Lakin paylaşmak için illaki balık avlamanın gerekli olduğuna da şahsen inanmıyorum. Yaşınızdan dolayı balık avı konusunda belli bir bilgi birikimine ve tecrübesine ulaşmış olduğunuzu düşünerek takım yapma, avlaklar, av şekilleri, kullanılan ekipmanlar konusunda da bizlerle paylaşacak bir çok şeyinizin olduğunu düşünüyor ve paylaşımlarınızı bekliyoruz. Saygılarımla.

3. İsmail ESENCAN

İsmail ESENCAN Admin Admin

Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Web Sitesi:
    Cevap: Saygı değer arkadaşlarım

Sevgili ağabeyim, gerçekten dediğiniz gibi elimizdekinin kıymetini bilmiyoruz.! Bu forumların kuruluş amaçlarından en başında gelen de, sürdürülebilir amatörbalıkçılık için yapılan yanlışları paylaşmak ve bunlar için yapılabilecekleri tartışmak ve gücümüzün yettiği kadarı ile ilgili yerlere bunları aktarmak. İnanıyorum ki biz bunu siz dostların desteği ile başaracağız.:)

Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş