Her Telden sahte bilgilendirmelere dikkat...

'HER TELDEN' forumunda discus tarafından 9 Nisan 2009 tarihinde açılan konu

1. discus

discus Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar aşagıdaki mesaj e-mail adresime az önce ulaştı.konu hakkındaki bazı bilgilerime dayanarak sayın hocam Yrd. Doc.. Dr.. MUSTAFA DURAN'ı arayarak mail in doğru olup olmadığını sordum.kendisi bana mail in doğru olmadığını hiçbir araştırmaya dayanmadığını ve kendisi tarafından hazırlanmadığını söyledi.Yine Konya' da Atıksu arıtma tesisi nin kurulup kurulmadığını araştırdım ve kurulduğunu öğrendim.

Sizlerden ricam sahte bilgilerle döşenmiş halkın zaaflarından fadalanılarak mail adresi hırsızlığı yapmaya çalışan bu tür oyunları gerçeğini öğrenmeden sakın aldanıp dostlarınızın adreslerine yollamayın.Akabetinde daha sonra bu adreslerin mail yoluyla satış yapmaya çalışan şirketlere para karşılığında satıldığını biliyoruz.

işte gelen e-mail...

Gecenlerde bir supermarkette alisveris yaparken cok yasli bir kadin eline bir tuz paketi almis gorevliye soruyor: ''Yavrum bunun uzerinde kaya tuzu mu, gol tuzu mu..... v.s. yazmiyor. Ben kaya tuzundan imal edilenini almak istiyorum.''.
    Once kadincagizin yaptigini bir yaslilik davranisi zannettim. Inceledim, sordum sorusturdum, meger kadincagiz hakliymis. Simdi ben de uzerinde kaya tuzu yazanlari satin almaya calisiyorum.

Hatirlarsiniz buna benzer bir ileti de seker icin dolasmisti.

Megerse ulkemizde seker, pancardan imal edildigi gibi genleriyle oynanmis misirdan da imal ediliyormus (bunun arkasinda da maalesef bizim prenslerimiz varmis). Simdi ben, paketin uzerinde ''yuzde yuz pancar sekerinden imal edilmistir'' yazisini gormezsem satin almiyorum.

Artık tuz yemeyin yedirmeyin ! Nedenine gelince aşağıdaki yazıyı okuyun. Neden yememeniz gerektiğini anlayacaksınız.

TUZ GÖLÜ

Aşağıdaki bilgiler maalesef doğru...

Sonra; Türkiye neden kanserden kırılıyor..' diye soruyoruz...! ?

Tuz Golü, Van Gölü'nden sonra ülkemizdeki ikinci büyük golüdür... Uzunluğu 80 km olan Tuz Gölü'nün genişliği 48 kilometreyi bulur... Geniş bir alanı kapsamasına karşılık çok sığ bir göldür... Dünyanın en tuzlu gollerinden biridir... Litresinde 329 gram gibi çok yüksek oranda tuz ihtiva etmektedir.. . Gölün bu özelliğini değerlendirerek tuz elde etmek amacıyla kıyılarında çok sayıda tuzla kurulmuştur.. . Bu tuzlalardan elde edilen tuz Türkiye'nin gereksinimi olan tuzun büyük
    bölümünü karşılamaktadır. ..

Türkiye'nin oldukça kurak bir yerinde yer alması nedeni ile bu sığ bölgelerde çok yoğun bir şekilde buharlaşma görülür... Doğu kısmındaki körfez dışında tümüyle kuruyan Gölün tabanında, kalınlığı yer yer 30 cm.'yi bulan mevsimlik bir tuz katmanı oluşmaktadır.. . Tuz Gölü'nün en derin yeri sadece 2 m.'dir. Öteki kesimlerin derinliği sadece santimetrelerle ölçülebilmektedir.Gecenlerde bir supermarkette alisveris yaparken cok yasli bir kadin eline bir tuz paketi almis gorevliye soruyor: ''Yavrum bunun uzerinde kaya tuzu mu, gol tuzu mu..... v.s. yazmiyor. Ben kaya tuzundan imal edilenini almak istiyorum.''.
    Once kadincagizin yaptigini bir yaslilik davranisi zannettim. Inceledim, sordum sorusturdum, meger kadincagiz hakliymis. Simdi ben de uzerinde kaya tuzu yazanlari satin almaya calisiyorum.

Hatirlarsiniz buna benzer bir ileti de seker icin dolasmisti.

Megerse ulkemizde seker, pancardan imal edildigi gibi genleriyle oynanmis misirdan da imal ediliyormus (bunun arkasinda da maalesef bizim prenslerimiz varmis). Simdi ben, paketin uzerinde ''yuzde yuz pancar sekerinden imal edilmistir'' yazisini gormezsem satin almiyorum.

Artık tuz yemeyin yedirmeyin ! Nedenine gelince aşağıdaki yazıyı okuyun. Neden yememeniz gerektiğini anlayacaksınız.TUZ GÖLÜ

Aşağıdaki bilgiler maalesef doğru...

Sonra; Türkiye neden kanserden kırılıyor..' diye soruyoruz...! ?

Tuz Golü, Van Gölü'nden sonra ülkemizdeki ikinci büyük golüdür... Uzunluğu 80 km olan Tuz Gölü'nün genişliği 48 kilometreyi bulur... Geniş bir alanı kapsamasına karşılık çok sığ bir göldür... Dünyanın en tuzlu gollerinden biridir... Litresinde 329 gram gibi çok yüksek oranda tuz ihtiva etmektedir.. . Gölün bu özelliğini değerlendirerek tuz elde etmek amacıyla kıyılarında çok sayıda tuzla kurulmuştur.. . Bu tuzlalardan elde edilen tuz Türkiye'nin gereksinimi olan tuzun büyük
    bölümünü karşılamaktadır. ..

Türkiye'nin oldukça kurak bir yerinde yer alması nedeni ile bu sığ bölgelerde çok yoğun bir şekilde buharlaşma görülür... Doğu kısmındaki körfez dışında tümüyle kuruyan Gölün tabanında, kalınlığı yer yer 30 cm.'yi bulan mevsimlik bir tuz katmanı oluşmaktadır.. . Tuz Gölü'nün en derin yeri sadece 2 m.'dir. Öteki kesimlerin derinliği sadece santimetrelerle

Göle dökülen en önemli akarsular? Peçeneközu deresi' ile Melendiz çayı'dır. Coğrafya bilgileri aynen böyle diyor. Coğrafya bilgilerine girmemiş aci gerçek ise şudur:

Tuz Gölüne dökülen en büyük akarsu Konya' nın şehir kanalizasyonudur. .. Çumra yönüne verilen kanalizasyon bu doğrultu üzerinden maalesef herhangi bir arıtmaya tabi tutulmadan doğrudan Tuz Gölü'ne akıtılmaktadır. ..

Bir milyonu gecen şehir nüfusunun sanayi artıklarını da taşıyan şehir kanalizasyonu bizlere iyotlu ya da iyotsuz tuz olarak geri dönmektedir.. .

Bu faciaya dur demek ve tuzun kokmasına fırsat vermemek için her sorumlu vatandaşın üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiği inancı ile bu mesajı ulaşabileceğimiz her kişiye gönderelim ve ilgilileri göreve davet edelim.... Yoksa hepimizin yemeğinde Konya'lıların katkısı olmaya devam edecek.'

Yrd. Doc.. Dr.. MUSTAFA DURAN
    PAMUKKALE UNIVERSITESİ

FEN-EDEBIYAT FAK. BIYOLOJI BOL.
    20017
    DENIZLI
    TEL:+90 258 2134030-1178
    CEP:05334361297
    FAX:+90 258 2125546

SAGLIKLI VE BİLİNÇLİ BİR TOPLUM İÇİN

Lütfen dağıtıma yardımcı olun

araştırma sonucu internette bulduğum bilgi...

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan atık su arıtma tesisi, bir taraftan ovaya temiz su verirken diğer taraftan Türkiye´nin tuz ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Tuz Gölü´nü kirlenmekten kurtaracak. Tesis, günde 200 bin metreküp kirli suyu işleyerek kullanabilir duruma getirecek.

Her yıl başta Konya olmak üzere Kulu, Cihanbeyli, Şereflikoçhisar ilçeleri ile Aksaray´ın kirli su atıkları göle akıyordu. Gölü kirlilik tehdidinden kurtarmak için 20 yıl önce gündeme getirilen Konya Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı. Resmi açılışı henüz yapılmayan tesis, kirli suyu arıtıp, temiz su vermeye başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek´in verdiği bilgiye göre, yaklaşık 50 milyon dolara mal olan tesis yılda 50 milyon metreküp atık su arıtma kapasitesine sahip olacak. Tesisten çıkacak çamur, havasız çürütme sonucu gübre haline getirilecek. Bu gübreler de çoraklaşmanın yoğun olduğu bölgelerde kullanılabilecek.

Flamingolar da kurtulacak

Çevre ve Orman Bakanlığı´nın resmi rakamlarına göre, bugüne kadar Tuz Gölü´ne yılda bin 944 ton deterjan, 90 bin ton yağ ve gres, bin 500 ton organik madde, 276 ton cıva ile yüksek oranda kurşun gibi ağır metaller aktı. Göldeki kirlilik en çok doğal hayatı vurdu. Dünyanın en büyük flamingo kolonisini Türkiye´ye çeken tuzlu su karideslerini tehdit eder hale geldi.

Arıtma tesisi sayesinde Tuz Gölü´ne küsen flamingoların yeniden bölgeye dönmesi bekleniyor. Kulu Kaymakamı Erkaya Yırık, bir zamanlar sayıları yüz binleri bulan flamingoların sayısının parmakla sayılabilecek kadar azaldığına dikkat çekti. Tuz Gölü havzasındaki hayvancılık, tarım ve tuz üretiminden yaklaşık 900 milyon dolar gelir elde ediliyor. Sadece tuz üretimiyle ülke ekonomisine yılda yaklaşık 500 milyon dolar katkı sağlanıyor. Havzada hayvancılıktan yılda 182 milyon dolar gelir elde edilirken, 52 bin hektar alanda yapılan sulu tarımdan da yaklaşık 130 milyon dolar kazanç sağlanıyor.

2. Onur ADIGÜZEL

Onur ADIGÜZEL Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Serkan abicim bu bilgilendirme için teşekkürler. maalesef bizim ülkemizde bu tip sahte mailler,telefonlar v.b. çok sık karşımıza çıkıyor. emeğine sağlık abicim :)

3. discus

discus Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    5
    Ödül Puanları:
    0

4. baladam

baladam Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Bilgilendirme için tşk. ler..
    Emeğine sağlık...;)

5. Murat VAROL

Murat VAROL Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Serkan Bilgilendirme için teşekkürler Kardeşim gerçekten daha önce açmış olduğun konular kadar değerli ve hassasiyet gösterilmesi gereken bir konu olarak düşünmekteyim... Gerçi tuzlaaram yok pek fazla ama uzmanlar her besin maddesinde yeterince tuz olduğunu beyan ediyorlar...

6. Carti

Carti Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Serkan paylasım için teşekkürler..
    Bende bir şey ilave etmek istiyorum bunlara ..

Arkadaşlar hepimize bazı mailler geliyor
    -işte bu maili 20 kişiye gönderirsen bahtın açılır.. :rolleyes::rolleyes:
    Felan hatırladınız bu tür mailleri ...
    her bir kişi 20 kisiye maili forvet edip o 20 kisi de 20 şer kişiye gönderiyor..
    bir anda 20*20=400 kisi
    bu 400 kisi 20 ser kisişe gönderse..
    400*20=8000 kişi
    bir anda 8000 kisi bunlarda 20 ser kişiye gönderdimi
    8000*20=160000 kişi nekadar fazla değilmi biz sadece bunu 4 tur yaptırdık...
    Birde bunu günlerce yaparsanız matematiğin bile gücü yetmez valllahi...:)

Peki bunlar ne oluyor

SONUÇ=BU MAİLLERİ BAŞLATAN FİRMALARA, BU MAİLLER BİR ŞEKİLDE GERİ DÖNÜYOR..

BİR ŞEKİLDE ULASILACAK ADRES VE KİŞİ DEPOLUYORLAR...

Bu bilgileri isterlerse iyi isterlerse de kötü amaçlarda kullanabilirler ...
    Lütfen bu maillere dikkat edİn ve rağbet göstermeyin

7. onur

onur Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    serkan artık neye inanacağız bilinmez oldu en güzeli kendi bildiklerimiz galiba allah yolumuzdan şaşırtmasın:)
    paylaşım için teşekkürler

8. Kamil ESEN

Kamil ESEN Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    bilgilendirme için sağol kardeşim.

9. oltadasazan

oltadasazan Gold Üye Gold Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Web Sitesi:
    Serkan kardeşim bilgilendirmen için teşekkürler.Yanlış yönlendirme ve bilgilendirmeler art niyetli mesajlar yollamalar internet ortamında çok yoğun ama Tuz gölününde yol olmakta olduğu bilgiside gerçek.Tuz gölü yanlış sulamalar su kaynaklarının tarımsal amaçlı kullanılması nedeni ile %85 oranında küçülmüş durumda önlemleri alınmazsada 2015 yılında tamamen yok olma tehditi altında olan göllerimizden temennimiz alınan önlemlerin yeterli olması.

10. paşalı

paşalı Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Kardeşim emeğine sağlık.Sağ ol.

11. discus

discus Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    osman abicim alınan önlemler ve yapımı süren çalışmalarla eğer böyle devam edersek 2015 yılına benim görüşüm dünya standartlarını yakalamış olucağız.çevre bilinci hergeçen gün artmaya devam ediyor ve vatandaşlarımız duyarlılığını dahada arttırıyor.

konuya ilgi gösteren tüm arkadaşlarıma teşekkürler...

Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş