Her Telden Neden web sitem olmalı?

'HER TELDEN' forumunda İsmail ESENCAN tarafından 26 Eylül 2014 tarihinde açılan konu

  1. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    [​IMG]

    Merhaba değerli dostlar.

    Bir işyeriniz var ve kendinize neden bir web sitem olmalı diye sordunuz mu hiç.? İnternet sitesi olmayan büyük bir şirket tanıyor musunuz peki? Televizyonlarda ve radyolarda reklamlarını izlediğimiz ve dinlediğimiz şirketlerin internet sitelerinin olması doğal iken, mahallemizde bulunan esnafların ve sürekli gittiğimiz berber ya da kuaförün kendi web sitelerine ihtiyaçları yok mu? Asıl olan küçük girişimcilerin teknolojiden yani internet dünyasından faydalanmaları gerektiğini, kurumsal bir sitenin işletmelere hangi avantajlar sağlayacağından bahsedeceğim.
    Eğer sizinde ne kadar küçük olarsa olsun bir işletmeniz ve girişiminiz varsa kendinizden daha büyük rakiplerle boy ölçüşemeyeceğinizden bu yazımda size başarılı olmanıza yardım edecek çok şeyi anlatacağım.

    Çoğu küçük ve orta düzeydeki girişimcilerin fazla teknik veya pahalı olduğunu düşündüğünden ilgilenmediği kurumsal web sitesi olgusu biraz incelendiğinde, artık fiziksel bir dükkan kadar önemli olduğu ve onu tamamlamanın yanı sıra pek çok yeni imkan sunduğu da açık bir gerçektir.!
    İşyerinin kapanış ve açılış saatleri, adres tarifi gibi faydalı bilgileri sunmanın yanı sıra, kurumsal bir web sitesi ile fiziksel bir dükkanda yapılabilinenlerin çok daha fazlasını yapmak mümkündür. Ürün veya hizmetlerinizi web sitesi üzerinden tanıtarak satış yapmak, sosyal medya üzerinden tanıtım yapmak, gelecek yorumlar üzerinden potansiyel müşteriler ile iletişime geçmek, kampanyalar düzenleyerek bunları insanlara duyurmak size fayda getirecek sadece bir kaçıdır. Çoğu internet kullanıcısın önce internetten bilgi alıp ardından satın aldığı düşünülürse ki günümüzde durum bundan ibarettir, kurumsal web sitesinin fiziksel dükkan için de büyük fayda sağlayacağı anlaşılır. Unutmayın sizlerde bir ürün alacağınız zaman hemen google amcaya soruyorsunuz ve en ucuz ve kaliteli ürünü almak için çaba gösteriyorsunuz.;) Ciddi ve özenilmiş bir web sitesi girişimcinin ne kadar kurumsal ve güvenilir olduğu hakkında en önemli göstergelerden birisidir. Google arama sonuçlarında çıkan kurum ve kurum hakkında birinci ağızdan bilgilerin bulunabileceği kurumsal web sitesi günümüzde bir müşterinin güvenle alışveriş yapmasına en önemli faktördür.

    Günümüzde Dünya’da ki İnternet kullanıcı sayısı 1 Milyar’ dan fazla iken, ülkemizde yaklaşık 40 milyon internet kullanıcısı olduğunu istatiksel çalışmalar sonrası anlaşılmıştır. Ayrıca veriler KOBİ’ lerin interneti daha yoğun kullanması gerektiğini de gösterir niteliktedir.! Örnek verecek olursak TUİK verilerine göre Türkiye’ deki tüm girişimcilerin web sitesi sahipliği oranı sadece %58 haliyle Türkiye’ deki işletmelerin yarısının kurumsal bir web sitesinin getirdiği faydalardan yararlanmadığını söylemek mümkün. Hatta bu oran 10 ila 49 çalışanı olan küçük işletmelerde daha da düşük. Buna karşın geçtiğimiz yılda interneti kullanan 4 kişiden 1’ i internet üzerinden alış veriş yapmış.! Küçük işletmeler böylesi güzel bir pastadan sadece %9,2 yiyebilmiş.İnternet alanına fazla önem vermeyen küçük işletmeler önemli bir pazardan ve gelir kaynağından olmuşlar. Oysa ki teknolojinin gelişmesiyle beraber web sitesi oluşturmak masraflı ve teknik yetkinlik gerektiren bir konu olmaktan çıktı. Web sitesinin küçük işletmeler sağladığı avantajlar sayıca çok çok daha fazla.

    Facebook ve Sosyal Paylaşım Siteleri

    Bazı küçük işletmeler kendi kurumsal web sitelerini kurdurmak yerine Facebook tarzı sitelerde sayfalar oluşturup işletmeye dair bir sayfa açmanın internet kanalı için yeterliği olduğunu düşünüyorlar, bu kesinlikle yanlış bir yaklaşımdır. Nedenlerine gelecek olursak, işletme sahibinin profili üzerinden tam anlamıyla bir kontrolü olmadığı, gözden kaçan bir çok hususun olduğunu söyleyebilirim. Ürün tanıtımı için ardı ardına yapılan tanıtım mesajları insanları sıkar ve tek yapacakları şey, sizin paylaşımlarınızı görmemek için bir TIK yapmaktır. Oysa ki reklam tanıtım faaliyetleri, gerekse yapılan yorumların kontrolü açısından internet üzerinde tamamen sizin kontrolünüzde olan yegane alan bir web sitenizdir. Kendi sitenizde yapacağınız paylaşımlar çok çok daha faydalıdır.

    Fiziksel bir mağazanın internet üzerindeki sanal bir mağazaya göre en belirgin dezavantajı sadece o çevredeki insanlara ulaşması ve potansiyel müşteri sayısının azlığıdır. Neticede internet üzerindeki her hangi bir kullanıcının sizin sitenize ulaşması için tek bir bağlantıya tıklaması yeterlidir. Bu nedenle fiziksel dükkanın yanı sıra oluşturulacak bir sanal mağaza, normalde ulaşamadığınız kitlelere ulaşmanızı sağlayacaktır. Aynı şekilde internet üzerinden satış yapan bir işletmenin bizzat gidilip alışveriş yapılabilecek “ gerçek “ bir dükkanın olması, müşterilerin iade veya kargo ile ilgili konularda içlerini rahatlatacağından, onların daha rahat bir şekilde sanal mağazadan alışveriş yapmalarına da katkı sağlayacaktır.
    Küçük işyerleri için önem arz eden konulardan biri de kısıtlı maddi kaynaklarla şirketin tanıtımını ve reklam faaliyetlerini yürütmesidir. Bu nedenle küçük ücretlerle büyük fark yaratacak atılımlar yapmak bir girişimin başarısı üzerinde belirleyici rol oynayabilir. Burada kaynakları etki süresi kısıtlı ve dar bir kitleye hitap eden çalışmalara yönlendirmektense Kurumsal Web Sitesi gibi top yekün bir etki sağlayacak bir alana aktarmak en mantıklı ve doğru karar olacaktır.

    Özellikle teknolojik gelişmelerle birlikte her geçen gün ucuzlayan fiyatlardan dolayı artık 750-1000 TL arasındaki meblalarla profesyonel bir web sitesine sahip olmak mümkündür.

    Ayrıca bir web sitesi kurdurdunuz, kurulan kurumsal web siteniz sayesinde faydalanabileceğiniz bir diğer fayda ise, ziyaretçileriniz tarafından gönderilen e-posta ve yorumlar ile ücretsiz iletişim yoludur. Bu potansiyel müşterilerin dükkanınıza uğramadan bile soru sormasına ve elbette sizinde müşterilerinizle iletişime geçerek ürün veya hizmetleriniz hakkında bilgi sunabilmenizi sağlar.Müşterilerinize çok daha yakın olabilmenize imkan veren bu yolu kullanmanız marka imajınızı geliştirmenize de katkı sağlayacaktır.

    Eşit Rekabet

    Kurumsal web sitesinin yapısı, büyük veya küçük işyerlerini fark etmeksizin aynıdır. Tabii ki üzerinde profesyonel tasarımcıların çalıştığı bir site görsel anlamda daha önde olacaktır, ancak işlevsellik açısından aylık cirosu 7,000 TL olan işyeri ile aylık cirosu 750.000 TL olan şirket arasında çok az fark bulunur. İşte tamda bu olgu küçük işyerlerinin çok az alanda yakalayabilecekleri bir eşitlik ortamıdır. Eğer kurumsal web sitesi üzerinden müşterilerinizin ihtiyaçlarını karşılayabiliyorsanız ekibinizin 5 kişiden mi, 500 kişiden mi oluştuğunun bir önemi kalmaz.!

    İsmail ESENCAN Kişisel Web Sayfasından alıntıdır. :kikikiki
     
Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş