Olta Makinası Makine ve Kamış Tavsiyesi

'OLTA MAKİNALARI' forumunda EKONUK tarafından 3 Nisan 2012 tarihinde açılan konu

1. EKONUK

EKONUK Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Amator olarak balık avına yeni baslayacagım,bu konuda henuz bolca okuduklarım ve ızledıgım vıdeolar harıcınde pratıkte tecrube sahıbı olmadıgımdan,baslangıc ıcın hangı kamıs ve makınelerı onerırsınız?

makıne boyu,agırlıgı,kamısın boyu,fıbermı karbonmu,parcalı mı teleskopıkmı derken ıyıce kafam karısmıs durumda.alısverıse ılk gıttıgımde muhakkak sunlarıda edın dıyecegınız ayrıca techızat varsa belırtırsenız sevınırım.(su ıgne,su kalınlıkta mısına,fırdondu v.b) ıstanbulda daha cok buyukcekmece denız kenarında(belkı nadırde olsa göl)kullanacagım.

Tecrubelerını paylasan arkadaslara sımdıden cok tesekkurler..(butce max 100tl civarı)

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 4 Nisan 2012
  2. Serkan Öztürk

Serkan Öztürk Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Makine ve kamış tavsiyesi

Avlanacağın balığa göre ekipman değişsede genel kıyı kullanımı için surf kamış ve makina takımı alman uygun olacaktır diye düşünüyorum. Çünkü ne kadar ustalaşsanızda, çeşitli av yöntemlerine geçsenizde kıyı avcısına her zaman surf takımı lazım olacaktır. Kamış ve makara seçimi yaptığınızda diğer ekipmanlarınız hakkındada yorumlarımız olabilir. Senede 2-3 kere bende büyük çekmeceye geliyorum inşallah denk gelir beraber avlanırız. Sağlıcakla kalın

3. Ferit ERTÖZ

Ferit ERTÖZ Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ödül Puanları:
    0

Öncelikle aramıza tekrar hoşgeldiniz :)

Sorununuzla ilgili olarak site üyelerimiz ve Üstadlarımız size gerekli bilgileri aktaracaklardır :)

Rastgele...

4. EKONUK

EKONUK Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

Teşekkur ederım hoşbulduk,bende onerılerle destek olacak arkadasların yardımlarını beklıyorum.

5. Güman ARDAL

Güman ARDAL Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    9
    Ödül Puanları:
    0

Mesajını şimdi gördüm kusura bakma biraz geç oldu bu konuda sana yardımcı olunacaktır.Akşam servis de görüşürüz.

6. ishak BALLICA

ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48

Arkadaşım, hoş geldiniz.İsminizi yazmadığınız için isminizle hitap edemiyorum kusura bakmayın.Ama Profil bölümünden imza ayarlarını yaparsanız ben dahil her arkadaşım isminizle hitap edebilir.

Sevgili dostum, sana tavsiyem ilk önce fazla masraf yapmadan şöyle 20-25 liralık 3-3,50 metre civarı bir kamış ve yine buna uygun 40-50 liralık bir makara ile işe başlamanı öneririm.Her hangi bir dükkana gitsen mutlaka tezgahtar bir arkadaş sana bir şeyler önerecektir.

Balığa gittikçe ve özellikle etrafında avlanan kişi yada kişileri gözlemledikçe zaten bildiklerine çok şeyler katacaksın ve tam olarak ne yapmak istediğin ile alakalı olarak daha cevabı kolay sorular soracaksın emin ol.

Çünkü, hem onu yapsın:hemde bu işe yarasın tarzından bir yaklaşım olmaz emin ol.Zira kıyı için almış olduğun bir kamış ile tekne avı yapamazsın.Çok uzun olur,ve rahat edemezsin.Tekne kamışını da kıyıda kullanamazsın.Kısa kalır.

Şamadralı olta düzeneği ile kefal vs avlamak istiyorum dersen, o zaten bambaşka bir stil ve kamışı da bambaşka.5-6 mt lik kamış.

Yok ben jiging tarzı av yapacağım dersen o zaten başlı başına bir stil ve bambaşka malzemeler gerektirir.

Bilmem fikir verebildim mi?:)

7. aldem

aldem Tba Okuru

Kardeşim ilk önce hoşgeldin,bende kıyı avı için 360 cm den 500 cm kadar epey bir kamış var,6-7 tane attığımda bazen surf kamışlarla hiç bir şey yakalamıyorum ama en ucuz,360 cm lik kamışlar kiloluk çipura yakaladığım çok oldu.İshak üstadımın dediği gibi 3.60-380 45-50 tl rahat alırsın,makineyi alırken dikkat edeceğin kıyı avı için konik kafalı alırsan atışta misinan rahat açılır,küçük kafalı alma en az 60-70 kafalı olsun,ben makine ile ilgili konu açmıştım geçtiğimiz aylarda açıp okuyabilirsin,ilk kamış kullanacaksan daha önce atış yapmadıysan yanında kimse olmasın iyice atışa alıştıktan sonra rahatça atış yaparsın.Kurşun iğneler çevrendekilere zarar verebilir.Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize.

8. Mustafa CUMBUL

Mustafa CUMBUL Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ödül Puanları:
    2
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 3 Nisan 2012
  9. EKONUK

EKONUK Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

Herkese çok tesekkurler,dıkkatle okuyup not alıyorum,bu tavsıyeler ıstıkametınde tercıh yapacagım.Bırbırlerıne tam olarak uyum saglarlarmı bılemıyorum ama bırkac kamıs ve makıne butceme ve aklıma yattı.Sızlerde bır goz atar,degerledırırsenız memnun olurum...

KAMIŞLAR :

1.) http://www.balikmarketim.com/?urun-28459-Lineaeffe-Vigor-XXX-360-cm-Teleskopik-OLTA-KAMISI.html

2.) http://www.balikmarketim.com/?urun-9678-ALBASTAR-3299-ViSiON-300-cm-TELESKOPiK-OLTA-KAMISI.html

3.) http://www.balikmarketim.com/?urun-...LECAST-CARBON-380CM-80-150GR-OLTA-KAMISI.html

MAKİNELER :

1.) http://www.avmarketi.com/asp/product/5649/OKUMA-BOXTER-BXF65-MAKINE

2.) http://www.avmarketi.com/asp/product/136383/1277-050-D-A-M-QUICK-AT-050-FD-MAKINA

3.) http://www.avmarketi.com/asp/product/19082/Shimano-Alivio-1000-FB-1XSSS-1-BB-Makine

10. Serkan Öztürk

Serkan Öztürk Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    3
    Ödül Puanları:
    0
  11. EKONUK

EKONUK Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Makine ve Kamış Tavsiyesi

Evet efekan actım baya bır ınceledım gercekten aslında kafamdakı ayırdıgım butceye 10-20 lıra daha cıkarak haylı ust modele erısılebılıyor,2 makınede guzel fakat sılstar daha hafıf ve daha fazla bılyalı olması ıle sankı daha cazıp.Bu silstar 50 lık kafa dedıklerı degılmı?Devır oranları ıcın hıcbırsey bılmedıgımden o konuyu gecıyorum:)dengelı rot sıstemıde olmazsa olmaz degılse sılstar gayet ıyiymis.kamıssa bırkac yerden yorumlarada baktım bır kısını mısına kılavuzun hemen parcalanması harıcınde cok methedılmıs,bencede hafıf,dayanıklı,kullanıslı model olarak gozukuyor tesekkur ederım.

12. EKONUK

EKONUK Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

Bırde sunu ogrenmek ıstıyorum sızlerden.50 tl cıvarı bulabılırsek tabı surf kamıslar cokmu dandik olur? cunku bır kamıs alıp zaman zaman golde bazende denızde kullanma nıyetındeyım eger mumkunse...

13. Güman ARDAL

Güman ARDAL Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    9
    Ödül Puanları:
    0

Lineaffe Oz 7000 13+1 Bilyalı Makine

LINEAEFFE AVVENTURA 420 cm OLTA KAMIŞI

Bu kamış ve makine bütçeyi biraz zorlayabilir ama ben bu makineyi ve kamışı kullanıyorum ve tavsiye ederim.Önerebilirim.

14. EKONUK

EKONUK Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

2 side cok kalite,ama ıkısıde toplamda cok para :(

15. hthy

hthy Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

arkadaşlar merhaba konu varken bende sorayım dedim ben ônce ufak bir olta ile başladm fakat şimdi sazan avı ve bazen de kıyıdan denize uzun atışlar yapabileceğim bir olta takımı istyorum elimde albanın bir kamışı var 3 buçuk metre buna göre 50 ile 70 tl lik bir makine istyorum ben bir kaç makine baktım onları yazayım sizinde o degerli tecrübelerinizle bana yardımcı olmanızı isterim şimdiden teşekkürler

ALBASTAR ATOM 80 MAKİNE
    5 rulman+1 adet anında duruş rulmanı, 4.1:1 devir, 0.40/325 mt misina kapasitesi
    Önden kalama sistemi
    Yedek grafit makara
    Tek tuşla kapanmalı sağa/sola dönüşümlü kol

Silverstar BLUEBIRD 6000 Surf makine
    70lik SURF makara, Bilya Sayısı:5+1, önden Kalama, Devir:5.2:1, 0.30mm-250m misina kapasitesi, Aluminyum makara, 490gr ağırlık, kıyıdan uzağa atış için surf makine, yedek makarasız

Silverstar makine LEOPAR 80
    80'lik geniş surf makara, Bilya Sayısı:4, önden kalama, 4,1:1 devir oranı, Füme-açıkgri Renk, Aluminyum makara, 0,40-270m/0,50-180m misina kapasitesi, 625g ağırlık

Silverstar makine GOLDEN JK6000
    60'lık büyük surf makara, Bilya Sayısı:4+1, önden Kalama, Devir:4.1:1, 0.40mm-310m misina kapasitesi, Aluminyum makara, Ahşap topuzlu çevirme kolu, 750gr ağırlık, uygun fiyatlı büyük surf makine arayanlara

Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş