Her Telden Levrek Avı Jig Sahtesiyle Olurmu?

'HER TELDEN' forumunda hakan_1978 tarafından 13 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

1. hakan_1978

hakan_1978 Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Jig için kullanılan 50-80gr arası sahtelerle ve 7-8-9mt'lik kamışla dikey sırtı dediğimiz aksiyon verilerek levrek avlanırmı? 9mt'lik kamışa suyun derinliğine göre misina ve suyun akıntısına görede jig sahtesi bağlasak. Sonra küçük hareketlerle aksiyon vererek kamışımızı sallasak levrek atlarmı? Tabi bunun için 5-6mt derinlik olmalı diye düşünüyorum. Sonuçda levrekde harami balık ama biraz akıllı bir balık:) Üstadlarımızdan yorumlar bekliyorum. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 13 Ocak 2011
  2. Ferit ERTÖZ

Ferit ERTÖZ Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Levrek Avı Jig Sahtesiyle Olurmu?

Hakan değişik ve ilginç bir tarz olur :) Ama denemekte fayda var diye düşünüyorum..

Zaten balık avlarımızda bir çok değişik işlemler denemiyormuyuz ?

3. Mustafa CUMBUL

Mustafa CUMBUL Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ödül Puanları:
    2

Kardeşim deneyelim görelim.Bana haber ver bir akşam aksiyonu başlatalım.kikikikikiki

4. Hür MOL

Hür MOL Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ödül Puanları:
    0

Sevgili Hakan, derinliğin yeterli olduğu her yerde ( ki bu çok derin olması da gerekmiyor) jig kandırıcılar ile av yapılabilir ve bunun örnekleri de vardır. Düşünün ki, zaman zaman kaşıklar ile, zaman zaman da cam rapala ile benzer şekilde avlar yapıyoruz. Vertical jig ile aradaki önemli bir fark, çekişteki aksiyon farklılıklarıdır. Kaldı ki kandırıcıların ''sinking'' batan olanlarını da uygun avlarda hala kullanıyoruz, bunun da jigden farkı ağırlıklarının biraz daha az olması ama mantık olarak aynı.

5. hakan_1978

hakan_1978 Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

Merhaba Hür abi. Aklıma böyle bir fikir geldi ve paylaşmak istedim. Siz olabilir dedikten sonra, benim denememem için bir neden kalmadı:) Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Saygılar.

6. ishak BALLICA

ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48

Mantık yürütecek olur isek; mantıklı geliyor ...İlle velakin 7-8 yada 9 metre uzunluğundaki bir kamış ile nasıl bir performans sağlanır onu pek kafam almadı...

Zira 3-5 yada 10-15 kez yaptıkdan sonra kişinin el bilekleri ağrır ve iflahı kesilir diye düşünüyorum...:rolleyes:

Keza, geçmiş tarihte tatlı suda kullanılan adına göl kamışı da dediğimiz bu tür oldukça uzun kamışlar ile geceleyin küçük şamandra ile kefal avlardık...:)

Ve, yarım saat sonra bileklerimiz ağrır iflahımız kesilirdi...;)

7. hakan_1978

hakan_1978 Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

8. Hür MOL

Hür MOL Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ödül Puanları:
    0

Hakan, normal ekipmanınla bu işi yapabileceğini anlatmaya çalıştım. O tip 8-9 metre kamışlara gerek yok. O tip göl kamışları daha çok akıntılı sularda canlı yemli avlarda kullanılıyor. At-çek için asla uygun olmazlar.

9. ismail34

ismail34 Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ödül Puanları:
    2

Sevgili kardeşlerim,bizim buralarda ağır kurşun balıklarla levrek alan oldu.Gayet güzel dipten geliyor.Hala daha onları tercih edenler çok.Kamış ise 360 veya 390 sm.Balığın ne zaman hangi yeme tepki vereceği belli olmuyor.Denemekte büyük fayda görüyorum.Kamışıda o kadar uzun tutmaya gerek yok sanıyorum.

10. hakan_1978

hakan_1978 Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

Hür abi benim kafamda canlandırdığım avlanma şekli çok farklı. Dikey sırtı şeklinde (jigging) yaparak, 5-6mt derinlikde boğazlarda olabilir 30cm 50cm yukarıdan aksiyorn vermekle levrek avlanırmı:) At-çek gibi değil yani, oturduğum yerden 7-8mt kamışla dikey sırtı şeklinde, suya yukarıdan batırıp çıkarıcam.

Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş