"Okumayı bana sevdiren ilk yazarlardan biridir Kemalettin Tuğcu. İlk okul yıllarımda okumayı sökmemle birlikte, sanırım yeni heves olmasından da kaynaklanan sebeplerden dolayı ne bulursam okumaya başlamıştım. Ayşecik serileri falan beni bozacağı için önce Teksas-Tommiks kültürümü geliştirmeye başladım. Daha sonra elime geçen bir Tuğcu kitabı ve sonrasında okuduğum onlarca kitabı... Onun hikayelerinde ki dram ve hep bir şekilde ezilen çocuklar bir ara sanırım beni bunaltmaya başladı ve o zamanlar Milliyet gaztesinin verdiği Gençlik Dizisi kitaplarıyla yer değiştirdi Tuğcu sevgim. Jules Verne'in kitapları çok daha ilginç gelmeye başlamıştı. Edith Nesbit'in "Demiryolu Çocukları", Robin Hood, Tom Sawyer derken Kemalettin Tuğcu çocukluğumun ilk yazarı ve okumayı bana sevdireni olarak anılarımda kaldı. Şimdi burada onun konusunu açarken bunları sizlerle paylaşamadan edemedim." Kemalettin Tuğcu (1902 - 1996) Kemalettin Tuğcu, (d. 27 Aralık 1902 - ö. 19 Ekim 1996), 300'den fazla Türkçe romana imza atmış yazar. İstanbul'da doğdu. Ayaklarındaki bir özür nedeniyle, uzun süreli eğitim görmedi. Kendi kendini yetiştirmiş olan Tuğcu, 13 yaşlarında şiir ve öykü yazmaya başladı. Özellikle, acıklı konuları ve melodramatik olay örgüleri olan romanlarıyla tanındı. 1928 yılında Türkiye Yayınevi'nde çalışmaya başlayan Tuğcu'nun ilk romanı, 1936 yılında yayımlandı. Türkiye'nin hızlı bir değişim geçirdiği, özellikle köyden kente göçle birlikte kentlerin büyüdüğü, şehir merkezlerinde ahşap evler yıkılıp apartmanlar inşa edilirken kentlerin çevresinde kenar mahallelerin oluştuğu 1960'lı yıllarda Kemalettin Tuğcu'nun kısa romanları çok sayıda okura ulaştı. Okurları çoğunlukla çocuklardan ve gençlerden oluşan Kemalettin Tuğcu'nun 300'den fazla romanı yayımlandı. Kemalettin Tuğcu, Türk sinemasında çocuk yıldızların rol aldığı filmlerin ilki olan Ayşecik'in senaryosunu kaleme almıştır. "Baba Evi" adlı romanı, aynı adlı televizyon dizisine ilham vermiştir. 1990'lı yılların sonlarında Star TV'de aynı adlı kitaplarından uyarlanarak yayınlanan Üvey Baba, Küçük Besleme, Mercan Kolye, Babamın Günahı ve Altın Saçlı Kız filmleri ile filmlerin devamı niteliğinde aynı kadroyla çekilen Üvey Baba, Küçük Besleme, Mercan Kolye dizileri büyük başarı kazanmıştır. 19 Ekim 1996 tarihinde vefat eden Kemalettin Tuğcu Çengelköy mezarlığı'nda toprağa verilmiştir. Basılmış 212 Roman'ın yanı sıra sinemaya uyarlanmış eserleri de vardır. Kaynak Romanları Sinemaya uyarlanmış eserleri 1960 - Ayşecik 1961 - Kolsuz bebek ("Talihsiz Fatoş" romanından) 1964 - Yüz Karası 1998 - Mercan Kolye 1998 - İki Arkadaş 1999 - Küçük Besleme (TV Dizisi) 2000 - Hırsızın Oğlu (TV Dizisi) 2000 - Üvey Baba (TV Dizisi) 2004 - Canım Annem (TV Dizisi)