Video Hoş Geldin Kış, HoşGeldin Paşam...

'VİDEOLAR' forumunda Hür MOL tarafından 11 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

1. Hür MOL

Hür MOL Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Uzun süreden beri bizi av zevkimizden mahrum eden Lodos, nihayet dün gece yerini Kuzey rüzgarlarına bıraktı. Windguru sitesine göz attığımda , hava ısısının 15-16 derece düşeceğini ve gece rüzgarın 16 knotlarda eseceğini gördüm. Çok sert esecekti. Bu aynı zamanda soğuk demekti. Biraz meşakatli bir av olacaktı ama çıkmak istiyordum. Levrek dediğimiz o güzel yaratık da bu havaların balığı değil miydi. Zaten yaklaşık üç haftadır da doğru dürüst arkadaşlarımızla paylaşabileceğimiz bir avımız da olmamıştı. Çok özlemiştik avı.

Akşam üzeri ilk arayan ‘’Gündüzgezen ‘’ Şenol oldu., sonra ‘’Fish35’’ İbrahim ve ardından ‘’Carpe’’ Hakan. Hepsi hazır askerdi. Hava soğukmuş, sert esecekmiş, kimsenin umurunda değil. Hep birlikte av için sözleştik. İbrahim ve Şenol önden gideceklerdi. Benim ise , yıllardan beri değişmeyen, geleneksel Aile Toplantımız (Her Cuma şaşmaz) olduğu için biraz geç katılacağımı söyledim.

Saat 23:30 gibi avlağa vardığımda herkes ağır işçi gibi çalışıyordu. İbrahim gelirken ‘’Haldunert’’ Haldun arkadaşımızı da almış ve beraber gelmişlerdi. Kısa bir süre sonra da sürpriz bir şekilde Yavuz Durukan arkadaşımız da aramıza katıldı.

Hava güzel esiyordu ama ava engel değildi. Sular oldukça yüksek ve su bulanıklığı olumlu denebilecek kıvamdaydı. Ay durumu da balık avı için uygun olunca iş sadece bize kalmıştı artık. O saate kadar , yanılmıyorsam bir tane ispendek alınmıştı.

Hemen hazırlıklarıma başladım , Uzak atışlar yapmak durumunda olmama rağmen , bu kez , 15-40 gr. atarlı 2.70 Shimano kamışımın yerine , çok hafif olmasından ve saatlerce atıp çekmeme rağmen beni hiç yormayan Cormoran Bullfighter 1.95 5.25 gr. atarlı kamışımı ve üzerine de 2500 lük Ryobi makinemi tercih ettim. Daha önceki denemelerimde de bu takımımla gayet uzun atışlar yapabilmiştim.

Artık hazırdım… Kandırıcı konusunda ilk tercihimi , bize güzel avlar veren Strike Pro SP-092F , R114OB renk kodlu, 10.5 cm , 11 gr ve 0.50-0.70 m dalarlı sahtemi tercih ettim.

İlk yarım saat hiçbir hareket olmadı. Bu arada elimde eldiven olmasına rağmen , açık olan parmak uçlarım soğuktan artık acımaya başlamıştı. Bir mola vermeden önce 15 dakika da MaxRap MXR13, 13cm , 15 gr. Suspending ( Suda askıda kalabilen ) sahtemi denemeye karar verdim. Biraz daha uzağa atmalıydım. Bu kandırıcının erimi son derece iyidir.

Maxrap’ i henüz ilk atışımdı ki, o muhteşem vuruş geldi. Bir tasma… bir tama daha… İşte kamışımın ucunda … Balık saat 2 yönüne doğru hareketlendi. Kalamamın cayır cayır sesi gecenin sessizliğini bozdu bir anda… O sesi , o an eminim ki kimse hiçbir şeye değişmez.

Evet anlamak zor olmuyor bu iyi bir parça… ve çok iyi basıyor… Kafasını çevirmek için acele etmiyorum. Nasılsa sıra bana da gelecek diyorum. Bir süre sonra kalama ses uzunlukları iyice kısalmaya başlıyor ; şimdi sıra bende. Başlıyorum yavaş yavaş çekmeye. İşte su üstü yaptı balık… Aman Allahım yaklaşık 50-60 metrede. Bu kadar uzun çekişler çok zevkli olmakla beraber , balığı bir an önce kıyıya alabilmek düşüncesi adrenalini tavan yapıyor.

Çok zevkli bir mücadele başlıyor. Bir o , bir ben… İşte sırf bu an için bu kadar zahmete , soğuğa katlanmıyor muyuz? Ve o an, o balığı çekerken ne soğuk aklınıza geliyor ne yorgunluk. Sinir , stres dert tasa hiç biri kafanızda yok an, dünyadan kopuyorsunuz.

Dört-beş dakikalık bir boğuşmadan sonra kazanan ben oluyorum ve paşayı kıyıya almayı başarıyorum. 60 cm. lik muhteşem bir parça bu. Rahatlıyorum… Artık molayı hak ettim.

İlerleyen saatlerde rüzgar şiddetini öyle bir artırıyor ki , neredeyse ayakta durmakta zorlanıyoruz. Dolayısıyla soğuk da etkisini daha da artırıyor ve bir yandan da hafif hafif yağmur çiseliyor. Artık av zevk olmaktan çıkmaya başlıyor. Hep birlikte aynı fikirdeyiz ve dönmeye karar veriyoruz. Tek dönmek istemeyen adam ‘’Fish35’’ Fanatik İbrahim. İlk balığı ben tuttum, en büyük balığı da ben tuttum, gece böyle biter mi…? ASLAAAA… J Eee.. ne de olsa biliyor, eve gidince şimdi onu uyku tutmayacak , bari burada kalayım da karizmayı kurtarmaya çalışayım diyor. J

Bir av gecesini daha semaverimizi bile yakmaya fırsat bulamadan sonlandırmak zorunda kalıyoruz.

Sağlıkla Kalın...

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 8 Kasım 2016
  2. Necati AKKOÇ

Necati AKKOÇ Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Hoş Geldin Kış, HoşGeldin Paşam...

hür abi eline koluna saglık paylaşım için teşekkürler.

3. ekokan

ekokan Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    3
    Ödül Puanları:
    2

Emeğinize sağlık. Yorucu bir avdan sonra güzel bir nimet ile eve dönmenin zevki bir başka oluyor.

4. Ayşe HARUPÇU

Ayşe HARUPÇU Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    20
    Ödül Puanları:
    0

AlkışAlkışAlkışHür kardeşim,mahşallah paşa harika görünüyor.Afiyet olsun,eline emeğine sağlık.Paylaşım için teşekkür ederim....

5. garip0525

garip0525 Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

Maşallah çok güzel bir av olmuş üstadım...
    Afiyetin olsun :)

6. İsmail ESENCAN

İsmail ESENCAN Admin Admin

Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Web Sitesi:

Hey Maşallah Hür Abim, Allah nazarlardan sakınsın gerçekten güzel bir trofe.
    İşten gelir gelmez daha yemek yemeden siteye girdim ve bugünün bütün yorgunluğunu senin trofen aldı götürdü, emeğine sağlık.

Dilerim bundan sonra ki avlarında çok daha büyüğünü yakalamak nasip olur, başta sen olmak üzere senin nezdinde tüm ekibi kutlarım.:)

7. Cevap: Hoş Geldin Kış, HoşGeldin Paşam...

Hür kardeşim ,

eline sağlık daha güzel avlara ....

8. Sedo3535

Sedo3535 Tba Okuru

Emeğinize sağlık Hür abi, trofeniz bol olsun

9. sahinbey23

sahinbey23 Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0

Hür Abi yine döktürmüşsün.
    Özellikle av raporun harika olmuş,
    hem o soğuğu hem de balığın vuruşunu hisseder gibi oldum.
    Tebrikler...

10. MUSTAFA KAHRAMAN

MUSTAFA KAHRAMAN Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ödül Puanları:
    0

Abi maşşallahın var bu avsız paylaşımsız zamanda iyi geldi bizler istanbulda şu sıralar beklemekteyiz. Teşekkürler saygılar.

11. ksk sedat

ksk sedat Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0

Hür kardeş tebrik ederim gerçekten çok güzel bir av yapmışsın emeğinin karşılığını almana sevindim daim olsun.

12. Ferit ERTÖZ

Ferit ERTÖZ Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ödül Puanları:
    0

Trofe mi işte Hür abi :) Başka söze gerek yok :)

Tebrikler abi afiyet olsun :)

13. Hür MOL

Hür MOL Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ödül Puanları:
    0

Tebriklerini ileten tüm forum arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
    Hepinize daha iyi avlar diliyorum.
    Güzel forumumuzda , kirlilik yaratmamak düşüncesi ile teker teker teşekkür etmiyorum, ve bu konuda anlayışınıza ve affınıza sığınıyorum. Sorusu olan arkadaşlarıma ise her zaman cevap vermeye hazır olduğumu belirtmek istiyorum.

14. Mustafa CUMBUL

Mustafa CUMBUL Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ödül Puanları:
    2

Sevgili Hür abi güzel bir rapor ve güzel bir trofe almışsın.Sizi ve ekibi kutlarım.Bu raporu okurken bizlerde sizin sayenizde yaşamış olduk.Ellerinize sağlık abicim.AlkışAlkışAlkışAlkışAlkış

15. mustafa ayvaz

mustafa ayvaz Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    5
    Ödül Puanları:
    0

Hür abi eline sağlık güzel av olmuş.

16. Yusuf KİREZ

Yusuf KİREZ Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

Tebrikler Hür abi..

17. Bijev BG

Bijev BG Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

Hür abi elerine sağlık . Daha nice güzel avlara .
    Paylaşım için teşekkürler .

18. Hasan Karataş

Hasan Karataş Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ödül Puanları:
    0

Hür Abi Tebrik ederim muhteşem bir sunum muhteşem bir rapor ve şahane bir Paşa daha ne olsun ayrıca yine her raporunda olduğu gibi renk koduna kadar kullanmış olduğun sahtelerin bizler ile paylaşman büyük bir incelik.Teşekkür eder başarılarının devamını dilerim.Alkış Alkış Alkış

19. BLC

BLC Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ödül Puanları:
    0

Tebrikler Hür abi,herzamanki güzel avlarınızdan birini daha bizlerle paylaştığınız için.Daim olması dileğiyle ,Rastgele abi....AlkışAlkışAlkış

20. kozmik

kozmik Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    0

Hür abi, rapor güzel, balıklar ondan güzel. Nice güzellikler yaşamanız dileklerimle, paylaşım için teşekkürler.:)

Bu Sayfayı Paylaş