Herkeze,yurdum insanına müjdeler olsun.Bu akşam teletex haberlerine bakarken okuduğum hibrit tohumların yerine doğal tohumları DENİZLİ,PAMUKOVA Üniversitesinin bünyesinde tohum bankacılığı kısmı kurulup isteyen çiftçilere buradan natürel eski usul tohumluk satışı yapılacakmış. Nasıl sevindiğimi anlatamam. ÇAKI BULMUŞ ŞOPAR GİBİ SEVİNÇLİYİM. Çünki torunlarımıza doğal sebze ve hububat yedirebileceğiz. Bu hibrit tohumculuğun en acımasız üreticisi ve firmalarının sahibi israil. Allahtan bizim yöneticilerimiz erken uyanıpta karşı önlemini almakta çabuk davrandılar.Bu ziraat ve sağlık savaşıdır. Yoksa nüfusumuzun yarısı özürlü (Sakat) doğacaktı. ŞÖYLE BİR ÇEVRENİZE BAKINIZ,VEFAT EDENLERİN YÜZDE KAÇI KANSERDEN VEFAT EDİYOR. Doğa kendisi ile oynanmasına (genetiği bozuk gıdaları kast ediyorum.) asla müsaade etmez.İntikamı böyle çok acı olur.
Cevap: Hibrit tohumlar. Annem nerde kokulu domatesler der, bi abimiz salatalık buzdolabında büyüyor der, İnşallah kurtuluruz bunlardan İsmail abi. Ben organik tarımada inanmıyorum, topraksız organik tarım olurmu? Bu salatalık işi doğru olabilir çünkü bi kaç kişiden duydum buzdolabında kendiliğinden büyüyormuş ama görmedim
Cevap: Hibrit tohumlar. Sn.Hakan kardeşim,hala çiftçiliğe bulaşık durumdayım.Trakyada birkaç karış toprağım var.Yeğenlerim,bahçevanlık yapıyorlar.Hibritin ne menem bir illet olduğunu iyi bildiğimi sanıyorum. Nerede o güzelim altın başak buğdayından yapılan köy ekmeği...???Kaaaarrrrr gibi,miiiisss gibi kokar içi. Nerede o kırıldığında komşuda bile kokan domates ve salatalıklar...??? Kütttüüüürrr kütürrr. Allahtan yeğenlerim,(hani öğünmek gibi olmasında) her sene 10_15 romork tavuk gübresi ile gübrelerler.Ama Tekirdağ pazarında saat 2-3 cıvarında tezgahını bitirip kapatan sadece benim yeğenlerimdir.Her gittiğimde Aga ne olur yardıma sergiye gel diye yalvarır.
Cevap: Hibrit tohumlar. İsmail bey,bu habere bende sevindim.Bizlerde sebze meyve yemeyi korkar olduk hiçbir yiyeceğin tadı kalmadı.Paylaşım için teşekkür ederim..
Cevap: Hibrit tohumlar. Sn.Ayşe hanım, inanın ki aylar var domateze hasretiz.İnşallah bundan sonra gönül rahatlığıyla her meyva, sebze ve bakliyatın tadına vara vara yeriz inşallah.
Cevap: Hibrit tohumlar. Sevgili abim güzel paylaşımından dolayı kutlarım.İnşallah güzel gelecekler çocuk ve torunlarımız için gelecek...
Cevap: Hibrit tohumlar. ismail abicim bu güzel haberi bizlerle paylaştığın için teşekkürler.valla ne yalan söyleyim eğer gerçek hayata geçerse çok sevinirim.bıktık artık nasıl yetiştirildiği belli olmayan gıdalardan.inşallah sözde kalmaz. saygılar sevgiler.
Cevap: Hibrit tohumlar. İsmail abi inşallah güzel sağlıklı günler bizi bekliyor.Paylaşım için teşekkürler.