Harici Konular Her şey Abant İçin MİŞ

'HARİCİ KONULAR' forumunda Tarık Ersal tarafından 8 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu

1. Tarık Ersal

Tarık Ersal Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Kaynak: http://www.boluolay.com/haber/3078/17/her-sey-abant-icin

HER ŞEY ABANT İÇİN.

Bolu Çevre ve Orman İl Müdürü Sezgin Akay Abant’a 200 bin alabalık bıraktıklarını söyleyerek; ''İŞKUR projesi kapsamında aldığımız 23 işçiyi 6 ay boyunca çalıştırıyoruz. İşçilerle birlikte göl çevresinde peyzaj düzenlemesi yapıyoruz” dedi.

Abant Gölü'ne 200 bin alabalık bırakıldı. Abant Gölü Milli Parkı'nda yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Çevre ve Orman İl Müdürü Sezgin Akay, Abant Gölü'ne her yıl balık bıraktıklarını belirterek, ''Trabzon Maçka'daki balık üretme istasyonunda ürettiğimiz Abant balıklarını her yıl oradan getirip buraya bu mevsimde bırakıyoruz. Bu sene yaklaşık 900 bin alabalık getirttik. 200 bini Abant Gölü'ne bıraktık. Geri kalan 700 bini de Yedigöller Milli Parkı'na bırakacağız'' dedi. Devam eden peyzaj çalışmalarına da değinen Akay, Abant Tabiat Parkı'nı tatil sezonuna hazırlamak için çevre temizliği yapıldığını bildirerek, ''İŞKUR projesi kapsamında aldığımız 23 işçiyi 6 ay boyunca çalıştırıyoruz. İşçilerle birlikte göl çevresinde peyzaj düzenlemesi yapıyoruz. Ölmüş çalıları, göl kenarlarından topluyoruz. Yol çalışmamız var. Yürüyüş yolu yapacağız. Göl çevresinde ulaşımı sağlamak üzere ringler başlattık. Tren ve faytonlarla gölün etrafında turlar düzenliyoruz. Treni, günün belirli saatlerinde ulaşımı sağlaması için çalıştırıyoruz. Bu trenin 90 kişi kapasitesi var. Göl çevresinde yarım saat içinde tur atabiliyor. Gayet güzel bir araç. Özellikle Arap turistler rağbet ediyor. Buraya Arabistan ve Küveyt Birleşik Arap Emirlikleri'nden turistler geliyor ve uzun süre kalıyor. Onları değişik aktivitelerle eğlendirmek için trenlerden faydalanıyoruz'' dedi.

2. Tarık Ersal

Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Her şey Abant İçin MİŞ

Allah'ını seven, bu ülkeyi seven Abant'ı rahat bıraksın.

Hangi akla hizmet Trabzon Maçka'da balık üretip, Abant'a aşılıyorlar?

Hangi akla hizmet Abant'ın kıyısındaki ve daha sonra Gölköy'deki balık üretim tesisleri kapatılıp, hiç edildi?

Hangi akla hizmet aşağıdaki fotoğrafta da görüldüğü gibi Abant Alaları aşılanan göl suyuna alıştırılmadan, su boca edecesine, üstelik kravatla, kösele ayakkabı ile bu göle salınmakta?

Abant'ı kendi haline bırakın, onu var olan haliyle kalabilmesi için koruyun yeter.
    Ne Abant, ne de ben ve benim gibi düşünenler sizden başka bir şey istemiyoruz.

:mad:

3. Mufi

Mufi Tba Okuru

Aynen , kardeşim e katılıyorum

bırakın Abantı kendi haline , hatta kaldırın yolları,trenleri . otelleri de kapatın her tarafı kapatın , insan girmesin..

4. MUSTAFA KAHRAMAN

MUSTAFA KAHRAMAN Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ödül Puanları:
    0

Abantı rahat bırakın süper bir paylaşım teşekkür ediyorum...OTELLERE HAYIR.....

5. Derya Şencan

Derya Şencan Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    0

Tarık bey maalesef ülkemizde hiç bir şey bilinçli yapılmıyor, herşey gelir kazanç uğruna yok edilip tüketiliyor,göllerimizin etrafı otellerle çevrildi, insanlar yeterki otellere gelsin diye reklam yapıp balık avcılığını ön planda tutuyorlar buda şehrin kargaşasından kaçmak istiyenleri cezbediyor.

Bilinçsizce av yaptırılıyor,yasakmış av zamanı değilmiş bunlar hep göz ardı ediliyor,cepleri dolsun yeter.

Yabancılar öylemi belgesellerde izliyorum göl hemen koruma altına alınıyor,balık tutulmasına izin veriliyor ancak zevk için tutup salıyorlar,göllerine yapılan yatırımları anlatıyorlar hayretle izliyorum.

Ben bu konularda pek bilgili sayılmam sizler sayesinde öğrenmeye çalışıyorum bir yazı okumuştum malumunuz memleketim Trabzon gittiğimde görmüştüm,yavru alabalık yetiştirip toptan fiyatına satılmaktadır diyordu tabelada, Belli ki ticari yönden etik bu yapıldığına göre, bu sizce normal mi yapılmalı mı?

6. ishak BALLICA

ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48

Arkadaşlar, sevgili Tarık hocamın endişelerine katılmamak mümkün değil...Abant Gölü ile alakalı olarak ne oluyor;neler yapılmak isteniyor hususunda fikir sahibi olmak için lütfen aşağıdaki linke tıklayınız...

**** ABANT YOK OLUYOR......****

7. Ferit ERTÖZ

Ferit ERTÖZ Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ödül Puanları:
    0

ABANT'ı da bitirip rahatlıyacağız artık :(

8. İhsan KARAMAN

İhsan KARAMAN Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Ödül Puanları:
    2

Boklamadık bir orası vardı, orayada el attılar :mad: ördekler inmesin, mekeler uçmasın, dağın içinden gece yarısı hayvanlar inmesin su kenarına çünkü arap turistler gelecek:mad: çok lazım yaa:rolleyes:

9. çimentepeli

çimentepeli Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    19
    Ödül Puanları:
    0

Olurmu rahat bırkmak : Oraya oteler kurulacak otellerin su arıtma boruları göle akacak dinlenme tesisleri kurulacak gelen giden yol geçen hanı olacak.
    Hiç kalmasın yurdumuzda el değmemiş bakir, saf , temiz yerlerimiz : çocuklarımıza gelecekte ne göstereceğiz acaba merak ediyorum.
    Bu ne akıl ne zihniyet :mad:

10. Mufi

Mufi Tba Okuru

Yabancılar yeni türleri ülkelerinde yaramak için çalışırken biz endemik türlerimizi zor koruyoruz.. dogayı kendi haline bırakmadıkça bu işler düzelmeyecek..

11. Tarık Ersal

Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0

Derya hanım,

Mesajınızın son paragrafında yazıp, sorduklarınız da ne yazık ki ülkemizde kanayan bir yaradır.

Hiç bir izin alınmaksızın, hiç bir bilimsel araştırma yapılmaksızın doğadan toplanan hiç el değmemiş türlerin havuzlara uyumu ve üretimi sırasında çoğunluk anaç telef olmaktadır. Ayrıca bu üretim faaliyeti sırasında diğer türler ile çaprazlanmaları da mümkün olup, en büyük sorun bence budur.

Tabii ki gerekli izni alarak, bilimsel yöntemlerle bu işi yapanları hariç tutuyorum.

Doğadan alınan anaçların çiftliklerde çoğaltılması ve satışı için 2/1 Ticari Tebliğde kurallar net olarak verilmiş.

YEDİNCİ BÖLÜM
    Deniz ve İçsularla İlgili Diğer Hükümler
    Diğer genel hükümler
    MADDE 42
    ...
    ...
    (16) Su ürünleri üretiminin ülke çapında kontrolünün sağlanabilmesi için; bunlara ait damızlık, yumurta, larva, yavru ve anaçlarla sulardaki bitkilerin satışı, nakli, istihsal yerlerinde avlanması, toplanması ve her türlü tesislerde kullanılması, sulara bırakılması Bakanlığın iznine bağlıdır.
    ...
    ...
    (20) Deniz balıklarının üremek ve beslenmek için girdiği dalyan, lagünler, mansap yerleri ve bunun gibi kıyı alanlarında her türlü yavru balık toplanması yasaktır.

Her zaman derim.
    Kurallarımız yerli yerinde.
    Bir de etkin olarak denetleyen, aksaklık ve uyumsuzlukların tespiti halinde belirlenmiş olan yaptırımları uygulayanlar olsa. ;)

NOT:
    Bu gibi yorumlarımda BENCE kelimesini kullanmaya azami dikkat ediyorum. Hatta o benceleri bold yapıyorum. Çünkü ben sadece azıcık meraklı bir amatör balıkçıyım. Aman yanlış anlaşılmasın. :rolleyes:

12. Derya Şencan

Derya Şencan Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    0

Tarık bey,sonuç itibarı ile böyle tesislere hiç gerek duymasak, akarsularımızı göllerimizi, denizlerimizi korusak, doğal yaşamını bozmasak börtü böceğin balığın doğal haliyle üreyip çoğalmasını sağlayabilsek, çok güzel olurdu ama, aması var işte,bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim...

Saygılarımla...

13. İsmail ESENCAN

İsmail ESENCAN Admin Admin

Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Web Sitesi:

Sevgili abim, söylenecek her şeyi yazmışsın, ilaveten bir kaç şeyde ben yazmak isterdim ancak, bu seferde yine topa tutacaklar beni.

Yüreğine sağlık diyorum, susuyorum.Hani bir laf vardır ya, suskunluğum asaletimdendir diye, hele bir emekli olayım bak nasıl bülbül gibi şakıyacağım bu kafasız yöneticilere karşı.;)

14. Ayşe HARUPÇU

Ayşe HARUPÇU Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    20
    Ödül Puanları:
    0

Sevgili Tarık Bey,ABANT gölüne 25 yıl önce gitmiştim,doğallığı bozulmamıştı,
    Demek ki,çevre düzenlemesi adı atında her şeyde olduğu gibi orayı da bozdular.
    Çok üzüldüm.yabancılar suni göl yapıyorlar ve koruyorlar.Bizler doğal olan her şeyi bozuyoruz.Yazıklar olsun...

15. Mustafa CUMBUL

Mustafa CUMBUL Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ödül Puanları:
    2

Güzel ülkemin el değmedik yeri kalmasın.Ticari rant için güzelim bölgelerimizi yok etmek,değerlerimizi baltalamak için elimizden gelen kötülükleri kendimiz yapıyoruz.

16. Mufi

Mufi Tba Okuru

(parantez içinde) aşagıdaki konuda hep ihlal edilir , ama maalesef kimsede görmez toplanan balıklar çiftliklere satılır..

17. Mufi

Mufi Tba Okuru

yarışalım mı??? :))

18. Tarık Ersal

Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0

Muvaffak ağabey,

Derya hanımın sorusuna cevap verirken özellikle göz önünde olup, kanayan başka bir yara olduğu için o maddeyi de ekledim.

Bu iş oldukça yaygınlaşmış ve adı da YAVRUCULUK olarak bilinir olmuştu.
    8-10 sene evvel ki kadar yoğun olmasa da halen yapılmakta.

2/1 Ticari Tebliğ
    YEDİNCİ BÖLÜM
    Deniz ve İçsularla İlgili Diğer Hükümler
    Diğer genel hükümler
    MADDE 42

20) Deniz balıklarının üremek ve beslenmek için girdiği dalyan, lagünler, mansap yerleri ve bunun gibi kıyı alanlarında her türlü yavru balık toplanması yasaktır.

Belki görenlerimiz vardır.
    Sessiz, ulaşımı zor koylarda bir şamdiyel içinde oturan kişi elinde bir kamış ve sinek olta ile yavru balık avlar. Yedeğinde çektiği yine bir şamdiyele geçirilmiş varilin içindeki suya tuttuklarını doldurur veya kumsal olan kıyılarda tüle yakın gözenekleri olan malzelelerden yapılan ığrıplarla yavru balıklar toplanır ve çiftliklere satılır.

Buna YAVRUCULUK diyorlar. :mad:

19. Ömer Fatin

Ömer Fatin Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

Değerli arkadaşlar merhabar.

Köroğlu Derneği olarak bu konuyla ilgili geçen sene yapılan hataların tekerrür etmemesi adına (balık salınması konusunda) Yönetim Kurulu Üyemiz Muzaffer YILDIRIM ile beraber Mart ayının son haftası İl Çevre orman Müdürü Sayın Sezgin AKAY'ın ziyaretine gittik. Kendisinin önemli bir toplantısı olması sebebiyle ayak üstü bir görüşme sonrasında Milli parklar Şube müdürü Özkan YAVUZ ile yaklaşık 1,5 saatlik bir görüşme yaptık. Görüşme sırasında koruma kontrol sorumlularınıda Özkan bey çağırarak onlarda toplantıya katıldılar.

Bu görüşmenin ağırlık kısmı ise Boluda kapatılan üretmeler ve Maçkadan getirilerek yanlış bir şekilde salınan Abant alaları oldu. Üstüne basa basa bu uygulamanın yanlış olduğunu yeni sezondada böyle bir uygulamanın muhtemelen yapılacağını ama bunun usulunce yapılmasını ve imkanların zorlanarak Boludaki üretmelerin tekrar faaliyete geçirilmesini talep ettik. Maçkada üretilerek buraya taşınan balıkların tür değişikliğine gittiğini genetik formunun bozulduğunu ve endemik olan türümüzün yokolmasına sebep olduğunu anlattık. Buradaki ekolojik dengeyi koruduğumuz sürece balık aşılamaya bile gerek olmadığını Abant'ın kendi popülasyonunu kendisinin koruyacağını ama bunun içinde kontrolsüz va yanlış avlanmanın ününe geçilmesi gerektiğini, özelikle o bölgedeki kontrol görevlilerinin kemik kurdu, limitler, olta sayısı, avlanma zamanı vb. konularda eğitimsiz olduğunu, bu ve benzeri konularda personelin eğitilmesini ve bir seminer oluşturulmasını, böyle bir seminere Köroğlu Derneği olarak destek vererek katılımın artırılacağını anlattık.

Toplantı sonrasında personel ve ekipman yetersizliği gibi sudan bahaneler üretilmeye çalışsada bu hataların düzeltilmeye çalışılacağı beyan edildi. Ancak görülmektedir ki halen uygulamalarda bir değişiklik olmamıştır. Konuyla ilgili olarak yapılan yanlışların düzeltilmesi açısından Köroğlu Derneği Olarak resmi kanaldan yazışmalarda yapmaktayız.

Ayrıca şunuda ilave etmek istiyorum ki www.abantyokoluyor.com websitesi üzerinden başlatmış olduğumuz imza kampanyamızın sonucunda 10.000 imza ile verdiğimiz suç duyurusu ve bu suç duyurusunun akabinde yaptığımız itiraz ve şikayetler sonucunda mahkeme tarafından il özel idaresinin sözleşmesi iptal edilmiş, çalışmalar durdurulmuştur. Ayrıca Gelişme planı dışında Bolu il Özel İdaresi tarafından yapılması düşünülen birçok projede (Göl içine yüzer lokanta, deniz bisikletleri, göl çevresi bariyer çalışması vs.) iptal edilmiştir.

Bunları burada tekrar tekrar yazmaya gerekte yoktur. Malumunuz ulusal basında defalarca konu anlatıldığı gibi camiamızın içinde olduğunu bildiğim siz dostlarda bilmektesiniz. Bu vesileyle yapmış olduğumuz ve misyonunu tamamlamış imza kampanyası nazarımızda başarıya ulaşmıştır.

Umarız birgün bu ve benzeri yanlışlar düzelecek, düzeltilmeye çalışılacaktır.. Ben eminim ki sizler/bizler bu duyarlılıkta oldukça birçok yanlışı düzelteceğimizden hiç şüphem yok.

Saygı ve muhabbetle.

Ömer Fatin YERLİKAYA
    Köroğlu-Der Yönetim Krl.Başk.

20. Mufi

Mufi Tba Okuru

Sevgili Ömer emeginize saglık gönülden kutlarım sizi...

Deya hanımda değinmiş. Tarık kardeşimde en başta cümle ile değinmiş..

Doğa kendi haline bırakılsa olduğu gibi korunsa herşey yoluna girecektir. binlerce milyonlarca yılın getiri olan bir düzen..sistem.. insan eli ile bozuluyor..

bu ülkede bir tane abant var . ve ülkenin en güzel canlılarından biri burada...

Abant kıtısında otelin - turizmin -insanların , ne işi var ..illaki dengenin bozulacaktır illaki birileri bir düzeni bozacaktır..

En iyi ihtimal ile gölün etrafı kapatılacak ve sadece insanların yürüyerek gezebilecekleri bir ortam olacak . .gezecekler ve dönecekler..o kadar.. koca memlekette başka temiz havası olan yermi yok..

mesela.. efes harabelerinin tam ortasına izin verilsin . lokantada yapılsın...yemek yerken tarihe dalıp gitmeye yarar..farklı bir atmosfer olur...

Yükleniyor...