Kaynak: http://www.tarimteknikerleri.gen.tr/?p=673 “Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı” Kuruldu… Bu haber beni pek ilgilendirmese de haberin içinde bir başka haber ilgilendirdi. Kanun Hükmünde Kararname ile Bakanlık bünyesinde 7 yeni ana hizmet genel müdürlüğü oluşturuldu. Bu 7 Genel Müdürlükten birinin adı da Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü oldu. Umarım Su Ürünleri alanındaki Ziraatçilerin hegemonyası sona erer ve Su Ürünleri alanında eğitim almış olan yeterli kişilerce bu alanda ilerleme sağlanır. Bu arada kökeni Ziraatçi olup, günümüze gelininceye kadar Su Ürünlerinin Korunması ve Kontrolü için özveri ile çalışan, emek veren bürokrat ve diğer çalışanlara da teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Yani demem o ki; Geçmişi ve işleyişi bilen, bu alanda özverili çalışmaları olan Ziraatçiler ve göreve alınmasını dilediğim konunun eğitimini almış Su Ürüncülerin ortak çalışmaları ile umarım bir çok olumsuzluk giderilir. Umarım göz göre göre, korumaktan ve kontrol etmekten sorumlu olanlarınb da gözleri önünde yaşanan yok oluşun önüne geçilir.
Cevap: Hadi Hayırlısı ........ Emeği geçenlere teşekkür yeni göreve başlayacak olanlarada başarılar dilerim.
Cevap: Hadi Hayırlısı ........ Çok sevindirici bir gelişme....Sevgili Hocam, bakalım zaman ne gösterecek...
Cevap: Hadi Hayırlısı ........ http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/06/20110608M1-7.pdf GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME Karar Sayısı: KHK/639 Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü MADDE 10- (1) Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün görevleri şunlardır: a) Denizlerde ve iç sularda sürdürülebilir balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliği ile avcılığının esaslarını belirlemek ve bunları teşvik etmek. b) Balıkçı barınakları ve balıkçılık altyapı tesisleri kurulması, işletilmesi ve denetlenmesine ilişkin usul ve esasları belirlemek ve denetimini yapmak. c) Balıkçılık ve su ürünleri kaynaklarını korumak, koruma, üretim ve yetiştiricilik alanlarını belirlemek ve bu alanları zararlardan koruyacak tedbirleri almak. ç) İthal ve ihraç edilecek balıkçılık ve su ürünleri ile girdilerine ilişkin esasları belirlemek. d) Balıkçılık ve su ürünleri üretim kaynaklarının geliştirilmesi ve verimliliğin arttırılması ile ilgili faaliyetlerde bulunmak, kontrol ve denetimleri yapmak ve yaptırmak. e) Balıkçılık ve su ürünleri üretiminin ve verimliliğin arttırılması için gerekli girdilerin tedarikine ilişkin tedbirleri almak. f) Balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliğine uygun istihsal sahalarına ilişkin esasları belirlemek, istihsal vasıtalarının asgari vasıf ve şartlarını, kiralanma ve kullanılma esaslarını belirlemek. g) Balıkçılık ve su ürünleri üretim, geliştirme ve araştırma projeleri ile ilgili çalışmalar yapmak. ğ) Balıkçılık ve su ürünleri avcılığı ve yetiştiriciliği ile ilgili bilgi sistemi oluşturmak. h) Bakan tarafından verilen benzeri görevleri yapmak.
Cevap: Hadi Hayırlısı ........ Bu yazılanların hepsini hakkıyla yaparlarsa denizlerimiz cennete döner umalım ve bekleyelim bakalım.
Cevap: Hadi Hayırlısı ........ Tarık Bey,umarım ve dilerim ki,balıkçılık ile ilgili maddeleri hepsini uygulamaya sokarlar.Paylaşım için teşekkür ederim...
Cevap: Hadi Hayırlısı ........ Konu başlığı güzel, haber gerçekten güzel. Bilgi paylaşımın için teşekkürler abim.
Cevap: Hadi Hayırlısı ........ Sevgili arkadaşlar, Nacizane hatırlatırım ki her şey deniz değil. Balıkçılık ve Su Ürünleri ile ilgili olsunlar yeter. Tabii ki içi sularla da. Şaka bir yana daha önce vermiş olduğum http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...110608M1-7.pdf linkini tıklayıp dosyanın sonundaki tablolara bakarsanız merkez ve taşra için ihdas edilen kadrolar da verilmiş. Ama ben orada aradığım detayı bulamadım.
Cevap: Hadi Hayırlısı ........ Hadi hayırlısı Tarık abi Çok güzel gelişmeler, inşallah balıkçılık ve su ürünlerine gereken hassasiyet ve özen gösterilir de bundan sonra olumsuzluklar çok daha az yaşanır. Paylaşım için teşekkürler Tarık abi