Gümüş Sazan...

'TANIŞALIM KAYNAŞALIM' forumunda Tural Zaan tarafından 18 Ekim 2013 tarihinde açılan konu

1. Tural Zaan

Tural Zaan Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    İyi günler degerli forum üyeleri...
    Başlıktada belirttigim gibi GÜMÜŞ SAZAN konusunda tecrübeleri olan arkadaşların tecrübelerine ihtiyacım var.
    avlak olarak seçtigimiz gölde aynalı ve pullu sazandan daha fazal GÜMÜŞ SAZAN bulunmakta ve ben malasef onları oltayla yakalamanın 1 yolunu keşf edemedim daha...
    bazı yabancı formlarda suni plankton yapımından baysediyolar ama ordada detaylı bilgi yok ..
    Sabit konudada bahsettigim gibi atçekle yakalandıgını gördüm hemde baya büyüklerini...ve yagmur donemlerinde derelerden gelen suyun göle döküldügü bölgelerde yapılan denemelerde başarılı olundu.

Diğer sazan türleri gibi Güneydoğu Asya kökenli bir balıktır. Ortalama 100 - 120 cm. boy ve 20 kg. ağırlığa erişirler. Fido planktonlarla beslenir. 3 yaşında cinsel olgunluğa erişip. 20 - 22 derece ve üstündeki sularda 140 000 yumurta verir. Yağsız ve lezzetli eti Çin'de oldukça değerlidir. Bu nedenle ülkemize getirilerek araştırma enstitülerinde yaşam uygulama ve üretme şartları incelenmektedir

İsmail ustamın yapmış oldugu bu genel degerlendirmeye extra olarak bir kaç edindigim tecrübeyi paylaşmak istedim..

6 sene oncesinde şuanki ikamet ettigim yerden yaklaşık 90 km uzakta bir barajı tadilatı sırasında yaklaşık olarak suyun %80 gibi kısmını boşalttılar ve ben orda 45-50 kg agırlıkta gümüş sazanlar yakalandıgını gördüm gördum ... ama ağla. ve şuan avlak olarak seçtigimiz goldede buna yakın balıklar oldugunu soyleyenler var ... avlanmakta oldugumuz gölde ağla avlanmak YASAK...

Gümüş Sazan oltayla nasıl yakalanır ??? (her zaman yagmur yagmadıgından )

bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan bir yardım eli uzatmalarını rica ediyorum ... varsa suni plankton yapımı tarifi olan süper olur...

Dikkatiniz için şimdiden çok teşekkürler..!

2. CanEMİR

CanEMİR Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Web Sitesi:
    Cevap: Gümüş Sazan...

Gümüş balığından kastınız hangi balık, görsel koyarsanız daha çok yardımcı olabiliirz.

2505 eklentisini görüntüle

3. Tural Zaan

Tural Zaan Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

Emir ustam Gümüş sazan bazı bolgelerde kocabaş sazanda gecer ...
    ama kocabaş sazanlar biraz daha siyahımsı olurlar ... 2506 eklentisini görüntüle

4. psikolojikreis

psikolojikreis Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    2

daha önce avını yapmadım, yapan tanıdığım da yok. sadece isimlerini biliyorum.
    Gümüş sazanı (silver carp - HYPOPHTHALMİCHTHYS MOLİTRİX)
    kocabaş sazan (Bighead carp - HYPOPHTHALMİCHTHYS (ARİSTİCHTHYS) NOBİLİS)
    wikide yapılan çeviride;
    "Gümüş sazan filtre besleyiciler vardır, ve bu nedenle tipik kanca ve hat dişli yakalamak zordur. Özel yöntemler yem gömülü küçük kanca bir yuva ile çevrili bu balıklar, en önemli olan "süspansiyon yöntemi", genellikle yavaş parçalanır büyük bir hamur topu oluşan için geliştirilmiştir. [ 3 ] Tüm aparatı Büyük bir bobber altında bekletilir. Hamuru top salınır ve su filtre edilebilir daha küçük parçacıklar kopma niyeti ile, hamur topu karşı çarpmak olacaktır küçük parçacıklar üzerinde balık yemi, sonunda küçük kanca bağımlısı olma.
    Bazı bölgelerde, bu balık yakala büyük, ağırlıklı tiz kanca suda sarsıldı edildiği "takılmaya vites", kullanmak da yasaldır. Amerika Birleşik Devletleri'nde, gümüş sazan için de popüler hedeflerdirbowfishermen , onlar suda ve havada her iki çekilir. İkinci durumda, tekneler balık korkutmak ve atlamak için onları ikna için kullanılır, ve atlama zaman balık çekilir."
    bilgisi var

5. CanEMİR

Alınan Beğeniler:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Web Sitesi:

Sevgili Tural, bu türe iç sularda rastlamadım, yaptığım kısa araştırma da şu verilere ulaştım.

Gümüş sazanı (silver carp)
    Ot sazanı (Grass carp)
    kocabaş sazan (Bighead carp)
    Siyah sazan (Black carp)

http://img250.imageshack.us/img250/1318/carpidimage58dw.jpg

3. GÜMÜŞ SAZANI: HYPOPHTHALMİCHTHYS MOLİTRİX

Bitkisel planktonlarla beslenir. Son yıllarda araştırma istasyonlarında deneme üretimi yapılmaktadır. Çin Sazanı olarak da bilinir.

4. BÜYÜKBAŞ SAZAN: HYPOPHTHALMİCHTHYS (ARİSTİCHTHYS) NOBİLİS

Bitkisel ve hayvansal planktonlarla beslenir. Lekeli Gümüş Sazanı, Mermer Sazanı, Büyük Başlı Sazan veya Kocabaş Sazan olarak da adlandırılır. Çin Sazanı olarak da bilinir. Gümüş Sazanına göre kafa daha büyüktür. Deneme amaçlı üretimi yapılmaktadır.

6. Tural Zaan

Tural Zaan Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

2507 eklentisini görüntüle Emir ustam ve Faruk ustam çok teşekkürler...
    bu balıkların planktonlarla beslendigini biliyorum ve şuan o planktonları nasıl suni yoldan yapa bilirim onu arastırıyorum...resimdeki göl benim avlandıgım göl... balıkların bitkisel beslenme oranı %5-10 arası ... el kadar balıklar parmak kadar balıkları yuta biliyor... acaba bu konuda 1 bilginiz varmı nasıl planktona eş deger yem yapa bilirim ?

7. CanEMİR

Alınan Beğeniler:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Web Sitesi:

O balıklar balık eti yiyorsa ve balıklara saldırıyorsa, şunları yapamanız da fayda var.

- Suni balıklarla at-çek yapınız.
    - Beklemeli için 3 iğneli bir takım ile iğnelere balık flote takarak avlanmanızı tavsiye ederim.

Bizim burada, Kasna (Tatlısu Kefali) var, o da balık vb. besleniyor ve iki yötemle de avlıyoruz Tural.

8. Tural Zaan

Tural Zaan Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

Dikkatiniz için çok teşekkür ederim...

Emir ustam etcil olanlar pullu ve aynalı sazanlar... 200-300 gr olanlar bile küçük balıkları yutuyor...

Benim arayıpta bulamadıgım GÜMÜŞ SAZANın dikkatini çeke bilcek yem.
    GÜMÜŞ SAZANlar küçük planktonlarla besleniyorlar ve suan aradıgım suni plankton yapımı...

yerel balıkcılar yagmur doneminde dere sularının gole dokuldugu yerlerde atcek yapıp rastgele 1 yerlerinden yakalıyolar bu balıkları...

9. CanEMİR

Alınan Beğeniler:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Web Sitesi:

Tural kardeşim, aynı sorun benim ölgemde bulunan Şiraz Balığı için de geçerli. Benim için en değerli balık, ama avlandığım yerde bunu yakalamak için kendim hariç bilinen tüm legal işlemleri ve yemleri denedim bir türlü yakalayamadım :)

Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş