Her Telden Galata Köprüsünde balık malzemesi satan seyyar satıcılar olmasın...

'HER TELDEN' forumunda gün batımı tarafından 15 Nisan 2015 tarihinde açılan konu

1. gün batımı

gün batımı Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Sevgili gönül dostları;

İstanbul'da amatör balıkçılık yapan bir çoğumuzun balık tutmaya ilk başladığı ve yine bir çoğumuzun hala balık tutmaya devam ettiği galata köprüsünde bulunan işgalcilerin kaldırılması ile ilgili kampanya düzenlenmiş.

Konuyu bilmeyen arkadaşlarımın ilgisini çekeceğini ümit ederek paylaşmak istedim.

Türk Balık Avı ailesinden bir çok arkadaşımızın bu kampanyaya destek olacağını tahmin ediyor ve düşüncelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

Sevgi ve Saygılarımla

Kampanyanın muhatabı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler ve 1 muhatabı daha

Galata Köprüsündeki balık tutan insanların daha rahat, güvenilir bir ortamda vakit geçirmelerini sağlamak için balık malzemesi satan seyyar satıcıların vergi bile ödemeden işgal ettikleri yerlerden gönderilmesi için gerekli olan herşey yapılmalıdır.

Galata Köprüsünde balık malzemesi satan seyyar satıcılar olmasın...

Bu kampanyanın başlatılmasında ki sebeplerden bir tanesi köprüye balık tutmaya gelenlerin güvenlik sorununun olması. İnsanlar tatil günlerinde keyifli bir gün geçirmek için geldikleri Galata Köprüsünde balık tutmanın keyfini tam anlamıyla yaşayamıyor. Köprüde balık malzemesi satan seyyar satıcıların 'burası benim yerim' diyerek, kendilerince onlara ait olan yerlerden balık tutan insanları kovarak uzaklaştırıyor. Tepkiyle karşılaştıklarında ise olay kavgaya bile dönüşebiliyor. Balık tutmaya gelen kişi balık tutamadığı gibi bir de dayak yediği olabiliyor...
    Bir diğer sebep ise vergi bile vermeden yaptıkları satışlar... Vergi veren esnaflarımızın sattığı ürünlerden daha pahalı. Neden mi pahalı? Köprüye gelen insanlar o an gidecek başka bir yer olmadığından mecburen 'kan emici bu seyyar satıcılardan' almak zorunda kalıyor. Malzemeler kalitesiz olduğu kadar bir o kadarda pahalı. Benim vergi veren esnafımın önü de kesilmiş oluyor bunun sonucunda.
    Bunlar yetmezmiş gibi bir de yanlarına 5-10 tane olta açıp sanki hepsiyle tutuyorlarmış gibi yer işgal etmeleri var. Bir de bu oltaları kiraya verdikleri zamanlarda oluyor. Benim balıkçı arkadaşım elinde bir oltasıyla geliyor ve bunlar yüzünden yer bulamıyor. Bütün bunların yanında bir de katliam yapılıyor nasıl mı? Tırıvırı ile geceleri ve sabaha karşı bu av malzemesiyle avlanıyorlar. Denizde kopan veya bir yere takılan bu malzeme sonucunda ağa takılan balıklar kurtulamıyor, ölümlerine ve yaralanmalarına sebep oluyor. Ayrıca Çarpma denilen bir başka avlanma yöntemi de bunun yanında yer alıyor.

Tüm balık seven insanlardan bizlere destek olmalarını bekliyoruz. Galata Köprüsünde rahat, güvenilir ve herkese ait olan bir alanda gönül rahatlığıyla balık tutmak istiyoruz. Gerekli olan herşey yapılsın...
    Galata Köprüsü herkesin ortak malıdır. Sizde bu kampanyaya imza atarak destek olabilirsiniz.

2. İsmail ESENCAN

İsmail ESENCAN Admin Admin

Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Web Sitesi:
    Cevap: Galata Köprüsünde balık malzemesi satan seyyar satıcılar olmasın...

Bu tür konulara Türk Balık Avı ailesi olarak her zaman destek vermeliyiz, ben imzamı attım ve dostlarımızında imzalarını atmalarını rica ediyorum.

3. MUSTAFASÜRÜCÜ

MUSTAFASÜRÜCÜ Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    27
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Galata Köprüsünde balık malzemesi satan seyyar satıcılar olmasın...

Önder abi öncelikle böylesi önemli bir konudaki duyarlı paylaşımın için teşekkürler, umarım yeterli imza toplanır ve senelerdir devam eden bu keşmekeş bir son bulur.

Bu Sayfayı Paylaş