Her Telden Error 17

'HER TELDEN' forumunda ali_a35 tarafından 17 Nisan 2013 tarihinde açılan konu

1. ali_a35

ali_a35 Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    aggglama Merhaba arkadaşlar. Hp Compaq Nx 8220 dizüstü bilgisayarımda 2011pardus işletim sistemi kullanmaktaydım.Bazı nedenlerden ötürü windowsa geçmeye karar verdim. Xp kurulun Cdsini bilgisayarıma taktım birtürlü cd romdan başlatamıyorum nette yaptığım araştırmada dosya sistemini Ntfs olmadığından format atılmadını düzletmem gerektiğini öğrendim dosya sistemini değiştirdikten sonra Grub Loading Error 17 hatasını alıyorum ve bilgisayar açılmadığı gibi kurulumada girmiyor yardımcı olabicek arkadaşım olursa çok memnun olurum şimdiden teşekkürler..

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 17 Nisan 2013
  2. AYTAÇ AKINCI

AYTAÇ AKINCI Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    121
    Ödül Puanları:
    48
    Cevap: eror 17

Merhaba Ali ,

Notebook 'da işletim sistemi kurmak aslında çok kolaydır.

BIOS ayarlarına erişim..
    BIOS ayarlarına erişim için (her pc'de farklıdır) genellikle Crtl+Alt+Delete tuşlarına aynı anda basarak pc'yi tekrar başlatın..

Size BIOS ayarlar menüsü gelecektir
    Boot menu (açılış menusu) buradan ilk açılışı CD, DVD'den olarak seçin.
    Advanced menu (gelişmiş menu)
    Sata öğe IDE modunda veya AHCI modunda çalışan aygıtını seçmenize izin verilir.
    Siz IDE modunu seçin.
    Save & exit menu'den yaptığınız ayarları kaydet yaparsanız PC yeniden başlayacaktır.

XP yüklenmesi :
    XP işletim sisteminin DVD'sini takın PC tekrar başlatın.
    Ve XP yüklenmeye başlamıştır.

Service pack 2 yüklenmesi : XP'nin yüklenmesi sizin notebook pc'de driver'ların yükleneceği anlamına gelmiyor. Onun için SP2 yüklemeniz gerekiyor. SP2 yüklemesi bitince notebook PC'nizin driver CD'den gerekli yazılımları yükleyebilirsiniz.

Bu işlemler yaklaşım 3-4 saatinizi alabilir. Kolay gelsin.

Bu Sayfayı Paylaş