Üstadlar Duyuru...

'İshak BALLICA' forumunda ishak BALLICA tarafından 14 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. ishak BALLICA

ishak BALLICA ÜSTAD ÜSTAD

Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48
    Sevgili dostlarım, içinde bulunduğumuz internet ortamında paylaşım yaparken hemen hemen hepimizin birer nickleri bulunmaktadır.

Mesela ''Mufi'' nicki, kelimesi-lakabı ile karşılaşılınca ,hepimizin aklına sevgili Muvaffak İŞMEN abimiz aklımıza gelecektir..:)

Tıbkı, ''kalamaravcısı'' nicki ile karşılaşınca aklımıza Sevgili Cem LİMAN kardeşimizin gelmesi gibi... :)

Yani bu tür lakaplar ile nickler birebir o kişinin direkt kendisini anımsatır...

İnternet ortamında benim nickim de ''oltamisina'' olduğu gibi...Yani bir kişi bu isim ile karşılasa direk benim ile alaklı bir yazı, bir video veya bir paylaşım ile karşılaşır..Çünkü bu isimler teşbihte hata olmasın kişilerin üstüne zamanla yapışırlar diye düşünüyorum..

Bugün bir arkadaşımın uyarısı ile, aşağıda yer alan linkte bir oluşum ile karşılaştım. :eek:

http://www.oltamisina.com/content/

Bahse konu oluşum ile bir alakam olmadığını, bu oluşumda yer alan kişi yada kişileri tanımadığımı belirtmek isterim.
    Ayrıca, kullanılabilecek bir sürü tanım/isim varken neden özellikle birer bir benim nickimin kullanıldığını da anlamış değilim...

Böyle bir şeyin yapılması hususunun ne kadar etik olduğuda takdirlerinize bırakıyorum..

2. ekokan

ekokan Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    3
    Ödül Puanları:
    2
    Cevap: Duyuru...

Sevgili İshak Üstadım,
    burada amaç bilinen ve güvenilen aynı zamanda tecrübesi sabit isimleri kullanarak çıkar elde etmektir.
    Bir süre sonra bu site adının binlerce dolara satılık olduğunu görürseniz hiç şaşırmayım.
    Bu işlemi sanal alemde çok sık kullanırlar.
    Yani işin özü marka değeri olan bir ismin alan adını değerinden yükseğe satmak.
    Buna malesef engel olunamaz ve olacak bir mercide yok.
    Tabi marka tescili yaptırıp alınabilecek tüm alan adlarını adınıza kayıt ettirmedi iseniz.

3. ekokan

ekokan Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    3
    Ödül Puanları:
    2

Alan adını kayıt ettirenin bilgileri aşağıdadır belki öğrenmek istersin diye düşündüm abi.

Registration Service Provided By: WWW.ISIMTESCIL.NET

Domain Name: OLTAMISINA.COM

Registrant:
    OVUNC DINC CID287951
    OVUNC DINC (o.dinc@hotmail.com)
    9 Eylul Mahallesi Kahramanlar Caddesi No:4
    IZMIR
    ,35410
    TR
    Tel. +90.5323649756
    Fax. +90.00000

Creation Date: 02-Jul-2011
    Expiration Date: 02-Jul-2013

Domain servers in listed order:
    ns1.weohost.net
    ns2.weohost.net

Administrative Contact:
    OVUNC DINC CID287951
    IZMIR
    ,35410
    TR
    Tel. +90.5323649756
    Fax. +90.00000

Technical Contact:
    OVUNC DINC CID287951
    IZMIR
    ,35410
    TR
    Tel. +90.5323649756
    Fax. +90.00000

Billing Contact:
    OVUNC DINC CID287951
    IZMIR
    ,35410
    TR
    Tel. +90.5323649756

4. çimentepeli

çimentepeli Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    19
    Ödül Puanları:
    0

İshak bey şaşırdım kaldım:eek:insanların yapmayacağı şey yok:mad:
    Gönlünüz rahat olsun ;)Sizin nicinizle bilinçli veya bilmeden yapılan bir uydurma site kurulmuş.

Bu işi yapanların çıkarcı olduğu belli.
    Siz rahat olun;)

5. ishak BALLICA

Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48

Sevgili Ekrem bilgilendirme mesajın için teşekkürler kardeşim...Ben her ne kadar internet ortamında bir çok paylaşım yapmaya ve failyet içerisinde bulunmaya çalışşam dahi bu gibi teknik konularda çok deneyimsiz ve yetersizim..

Ben bu nick i epey bir düşündükten sonra bulmuş ve yaklaşık 3 sene önce filan benimsemiştim.:)Aklım sıra da bana göre aklıda kalabilecek bir nick idi...Nitekimde öyle de oldu diye düşünüyorum..:)

Ayrıca emekli olduktan sonra bu nick ile kendi adıma kişisel bir site kurup, hobi tarzında onunla uğraşmayı bile planlıyordum..:rolleyes:

Ama gördüm ki, bu nick öyle beğenilmiş ki, hemen isim kapılmış....Tabiki yapacak bir şey yok...Üstüne bir bardak su içmekten başka..Ama bu isimi kullanan kişilerin isterler ise bana rahatlıkla ulaşabileceklerini ve bende hiç değil ise etik gereği müsade istemelerini beklerdim..:rolleyes:

Hiç etik bir haraket olmamış...Hem de hiç....:rolleyes:

6. Mufi

Mufi Tba Okuru

İshakcım nasıl istersen ,, gerekirse basarız siteyi..abeeeemmmmm ..

7. ishak BALLICA

Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48

Estağfurullah hocam, bizim o tür işler ile alakamız tabiki olmaz...Seninde zaten latife yaptığını biliyorum...

8. ekokan

ekokan Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    3
    Ödül Puanları:
    2

Üstadım eğer site adı boşa düşerse ben senin adına alırım domaini zaten yeni alınmış bir site umduğunu bulamaz ise 6 haziran 2013 te alırız. Ajandama kaydettim ölmez sağ kalırsak o gün alabiliriz.

9. Mufi

Mufi Tba Okuru

Yukarıda resimdeki şahıs , İshak Ballıca , gerçek Oltamisina olup,

sahtelerinden sakınınız..

10. ishak BALLICA

Alınan Beğeniler:
    102
    Ödül Puanları:
    48

Sevgili dostlarım, konu ile alakalı olarak yorumlarınız için teşekkürler...Ayrıca bu konu benim için artık kapanmıştır...Hatta, bu konu üstüne yorum yazılmaması için site yöneticisi arkadaşlarım konuyu kilitlliyebilirler...
    Nedeni ise şundan dolay;

Biraz önce akşam yemeğini yemiş balkonda otururken ev telefonumuz çaldı.Eşim telefonu açtı ve daha sonra telefon sana diyerek bana uzattı...Telefonda adının Övüç olduğunu söyleyen genç bir ses vardı.:)

www.oltamisina.com adlı siteyi kendisinin açtığını, bu isme tesadüfen ulaştığını ifade etti.Benim buraya ve bir sosyal paylaşım sitesine açmış olduğum yakınma konulu yazı üstüne çok rahatsız olduğunu, bundan dolayı çok üzüldüğünü ve niyetinin asla bir art niyet olmadığını ifade etti.

Telefon görüşmesinde abi istersen siteyi aynen bu şekilde sana devr bile edebilirim veya sizleri onore etmek amacıyla istersem bir köşe açabileceğini ifade etti.
    Ben de kendisine teşekkür ederek , böyle bir şeyle ilgilenmediğimi ifade ettim.

Bahsettiğim arkadaşın gerek kurduğu cümlelerden, gerek ise ses tonundan bu durumdan son derece rahatsız olduğunu tesbit ettim.;)

Dolasıyı ile bu genç arkadaşımızın kullanmış olduğu benim nickimi art niyet gütmeden aldığını düşündüğüm için, ona forumculuk hayatında başarılar diler, dostları ile birlikte sağlık ve sıhhat içinde gönüllerindeki avların denk gelmesini dilerim...

Benim için arkadaşımızın bana ulaşması ve beni araması yetmiş ve konu kapanmıştır
    ...

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş