Her Telden Dragonya

'HER TELDEN' forumunda wolkannn tarafından 29 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu

1. wolkannn

wolkannn Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Herkese Merhaba;

Dün artık dayanamayıp kıyı avı için 10 kişilik bir ekip oluşturarak atladım arabaya ve ıldır a doğru sürmeye başladım. Havanın kötü olması nedeni ile yolda giderken Önce İsmail abimi aradım denizin nasıl olduğunu sordum oldukça kötü olduğunu söyleyince ıldırın vazgeçilmez adamı Serkan abimi aradım oda denizdeymiş hava karayel milletvekili lojmanlarının o tarafa git diye talimatımı aldım ve devam ettim. (Bu arada Serkan abi senide birkaç kez daha arayarak oldukça meşgul ettim :D) Kıyıya geldikten sonra dizildik hepimiz denemeler yapıyoruz. 2 arkadaşım lidaki çektiğini görünce oltamı toplayıp fotoğraflarını çekmek istedim ki bendede ot balığı benzeri bir balık geldi. Önce inceledim ve sırt kısmında 3 tane siyah dikeni gördüm o anda zehirli olduğunu anladım. İsmini bilmiyordum ama biryerlerde görmüştüm. Dokunmadan iğneden çıkartmaya çalışırken pes ettiğini düşündüğüm anda biraz rahat davrandım sanırım, çırpınmasıyla diktiği zehirli iğnelerin elime girmesi bir oldu. Ben böyle bir acı hissetmemiştim daha önce. Bileğimden iki kemik birden yerinden çıktı onu uyuşturmadan yerine taktılar bu kadar kıvranmadım. Urla devlet hastanesine gidene kadar çektiğimi bir Allah birde ben biliyorum. İnanın acıdan öyle bir terliyordum ki üzerimdeki t shirt sırılsıklam olmuştu. Urla devlet hastahanesine geldik serum taktılar yine hafiflemedi. Parmaklarımın arasından birkaç yerden iğne vurdular ancak öyle biraz hafifledi. Şu an davul gibi şişmiş bir durumda dinlendiriyorum. Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum ama bu balık beni çarptıktan sonra onu kesip çarptığı yere sarsaymışım bu kadar kötü duruma gelmezmiş böyle birşey varmıdır acaba?

2. Kader ESENCAN

Kader ESENCAN Admin Admin

Alınan Beğeniler:
    2,067
    Ödül Puanları:
    113
    Web Sitesi:
    Cevap: Dragonya

Çok geçmiş olsun Wolkan ben dayımdan duydum eyer yanında amonyak olsaydı ve ilk temas anında amonyakla temizleseydin,bu kadar acı çekmezdin bunu dayımda kesin söyleyecektır sana, balıga giden herkesin yanında bulunmusı gerekiyormuş amonyak tekrar geçmiş olsun.:)

3. Ferit ERTÖZ

Ferit ERTÖZ Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ödül Puanları:
    0

Volkan kardeşim geçmiş olsun :)

Dragonya balığını acı bir tecrübeyle tanımış oldun :(

Umarım en kısa zamanda düzelirsin :)

4. clio35

clio35 Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0

kardeşim geçmiş olsun

5. MUSTAFA KAHRAMAN

MUSTAFA KAHRAMAN Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ödül Puanları:
    0

Allah şifa versin Geçmiş olsun.

6. wolkannn

wolkannn Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0

Ablacım çok teşekkür ederim çantama mutlaka amonyak koyacağım bundan sonra

Çok sağol Ferit abim, gerçekten oldukça acı bir tecrübeydi :D

Çok teşekkür ederim;

Çok teşekkür ederim Mustafa abi...

7. Onur ÖZTÜRK

Onur ÖZTÜRK Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    3
    Ödül Puanları:
    0

Çok geçmiş olsun dostum

8. İsmail ESENCAN

İsmail ESENCAN Admin Admin

Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Web Sitesi:

Abinin sözünü dinleseydin böyle olmazdı!!!:eek:
    Latifesi bir yana geçmiş olsun kardeşim, müdahale yapılmış ya, yırtmışsın kefeni.:p
    O kadar anlattık burada, onunla ilgili videolar yayınlandı ve sende o videolara yorum yaptım be güzelim, olacak işte olacakla ölecekten kaçılmıyor, olması gerekiyormuş olmuş.:eek:
    İnşallah bundan sonra, çok daha dikkat edersin, bir ara uğra bana Mert sana o balığın bütün inceliklerini anlatsın.:D

9. Mustafa CUMBUL

Mustafa CUMBUL Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ödül Puanları:
    2

Volkan geçmiş olsun kardeşim.Allah acil şifa versin.

10. Ayşe HARUPÇU

Ayşe HARUPÇU Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    20
    Ödül Puanları:
    0

Volkan kardeşim büyük geçmiş olsun.Ah be kardeşim dragonya'nın ne kadar zehirli olduğunu,ölüme bile götürdüğünü sağır sultan bile duydu kardeşim.Ayrıca yanımızda amonyak kesinlikle bulundurmamız gerekiyor balığın soktuğu yere geciktirmeden hemen amonyak sürersek şişme ve ağrı olmuyormuş.Muzaffer karasu Üstadım, gerek sitede gerek yüz yüze bizlere defalarca anlattı.Neyse yinede ucuz atlatmışsın tekrar geçmiş olsun....

11. wolkannn

wolkannn Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0

Çok teşekkür ederim...

Abim zaten oldu diye üzülmüyorum vardır bundada bir hayır. Demekki erken dönememiz yada arabayı benim kullanmamam lazımmış. Mertide özledim valla anlatsın sıpa :D

Çok teşekkür ederim...

Ayşe ablam zaten ellemeyecektim gördüm dikenleri dedim can verdi sanırım artık elimle dürteyim dedim çırpındığı anda girdi elime dikenler. Amonyak lojmanlardaki evlerden birinde abinin biri bahçe suluyordu ondan aldık sürdük ama ben arabaya gidene kadar baya bir zaman geçti yürüyemedim bir süre:(

12. çimentepeli

çimentepeli Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    19
    Ödül Puanları:
    0

Volkan geçmiş olsun kardeşim.En son yapılan Karareis organizasyonunu aç ve dragonya ile ilgili videosunu izle ama çok dikkatli izle ve dinle.Bundan sonrada küçük bir ( cam )şişeye amonyak doldur ve balık çantanın en kolay ulaşabileceğin bir gözüne koy.Tekrar geçmiş olsun adaşıma selamlar.:)

13. Derya Şencan

Derya Şencan Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    0

Geçmiş olsun Volkan bey, Allah şifa versin.

14. Tamer Şencan

Tamer Şencan Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Web Sitesi:

çok geçmiş olsun volkan kardeşim trakonya gerçekten tehlikeli bir balık buda hayat deneyimi bir dahakine daha dikkatli olursun inşallah

15. orhanbaba

orhanbaba Orhan Baba Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ödül Puanları:
    0

Sevgili Volkan kardeşim, ilk başta geçmiş olsun, tutuğun balığa ilk başta bakacaksın, balığı tanımıyorsan elin ile tutmayacaksın, eğer tanıdıysan trakonya olduğunu gördüysen hiç rizikoya girmeyim nöstekten kesip atacaksın, sen de yaşamışın çok tehlikeli bir balık ölüme bile sebebiyet verebilir, artık senin adın,,,,daha tecrübeli balıkçı olsun, sevgiler, hoşçakal.:):):)

16. BLC

BLC Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ödül Puanları:
    0

Volkan kardeşim çok geçmiş olsun,Allah acil şifalar versin..amonyak lazım böyle bir durumda,ama olmadığı zaman nemi yapmak gerek,önce bir kabın içine işeyeceksin sonrada elini bu kaba sokacaksın,daha sonra bir sağlık kuruluşuna tabiki..İnsan idrarınında amonyak görevi gördüğünü,bir trakonya muhabbeti esnasında Mordogandaki Hüseyin kaptanımdan öğrenmiştim...

17. wolkannn

wolkannn Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0

Mutlaka yapacağım Ayşe ablam...

Çok teşekkür ederim Derya abla...

Tamer abim gerçekten tehlikeliymiş oldukça verdiği acıdan anladım :D

Orhan baba keşke riske girmeseydim kesip atsaydım öldü diye dikkatli çıkartayım dedim meğer ölmemiş:D Gerçekten daha tecrübeli oldum :D

Osman abim zaten duymuştum bu konuyu ilk müdahaleyi o şekilde yaptımda burada yazamadım :D

18. kozmik

kozmik Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    0
  19. C.POLAT

C.POLAT Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

Amonyaktan daha etkili bir yöntemde bölgeyi sıcak kompres yapmaktır,varsa sıcak suyun içine sokmak veya teknedeysek egsozun sıcaklığına tutmak gibi.

Trakonyada zehir olarak bildiğimiz madde aslında vücut tarafından oluşturulan bir proteindir. 40 derece üzeri sıcaklıklar bu protein enzimlerinin yapısını değiştirerek etkisini azaltmaktadır.

Amonyağın yerine idrar ve kibrit başı sürülerek bir nebze olsun fayda sağlanabilir.

20. wolkannn

wolkannn Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0

Çok teşekkür ederim. Bildiğimiz halde yapmamız en çok üzen konu zaten. Dayım ne güzel anlatmış ölü taklidi yapar diye biz bile bile gittik elimizi uzattık. Neyse sağlık olsun artık :eek:

Bilgilendirme için teşekkürler...

Bu Sayfayı Paylaş