Sevgili dostlarım,hepinizin malumu gezme hastasıyım. Son birkaç gündür güzel şehrimiz Bursanın ilçelerindeki dostlarımı ziyarete gittim. Bursanın Kestel ilçesinin Barakfakı köyündeki bir akrabamızı ziyaret ettim. Tam ziyaret bitip kalkıyorduk ki olmaz onca yoldan geldiniz bir yemeğimizi yemeden gidemezsiniz diye bizi toparlayıp Ebedi aşkımla beni köy içindeki et lokantalarından İSMAİLİN YERİ'ne götürdüler. Köyün bir özellliği de yüzyıllardır Kestelin köylerinin meyve ve sebze borsası BARAKFAKI köyünde kurulurmuş.Borsada malını satan köylüler veya tüccarlar bu meşhur et lokantalarında doyasıya yemeklerini yermiş.Hala yüzyıllardır süren bu gelenek aynı ciddiyet ve profesyonellikte sürmekte. İSMAİLİN YERİ ET LOKANTASI da ailece yemek yenebilecek ciddi bir müessese.Kalite ve modenlikte bir çok Istanbulun meşhur lokantalarını aratmayacak seviyede. Akrabamız karışık bize yetecek kadar birşeyler yapıver dedi.20 ila 30 dakika sonra garson elinde koca bir tencere ile geldi,ben de ha bire bakınıyorum ki tabaklar nerede diye. Garson amıcam elindeki koca tencereyi masanın ortasına döktü.Şaşırdım.Masalarımız gayetle şık bir masa üzerinde yine şık bir muşamba var.Pişen bir tencere dolusu ızgarayı o muşambanın üzerine döktü. Hadi size afiyet olsun deyip gitti.Sevgili dostlarım ben ekmekle yemeye çalışırken bir fırça daha yedim.Dayı ekmekle yeme bitiremezsin etleri sonra tıkanırsın dedi.Ekmeksiz tepeleme ızgarayı uzun bir mücadele ve savaştan sonra bitirdik.Bu olay dün saat 14.00 da olmuştu.Bu sabah kahvaltı bile yapasım yoktu.Hala yedekten gidiyordum. Acizane bendeniz gibi kırmızı et müptelası olanlara duyurulur..: Bursa Kestel ilçesinin BARAKFAKI köyünde İSMAİLİN YERİNE mutlaka gidiniz. Gaziantepte kaldığım 6 ay boyunca bu kadar çok et yememiştim. Bilginiz ola dostlarım.
Cevap: Bursa Kestel Barakfakı köyü İsmail bey , Gerçekten çok güzel bir anı , afiyet olsun. Yolum Bursa'ya düşerse gitmeyi planlıyorum. Saygılar