Her Telden Burnundan Kıl Aldırtmayanların, Başı Çok Ağrıyabilir...

'HER TELDEN' forumunda İsmail ESENCAN tarafından 24 Eylül 2011 tarihinde açılan konu

1. İsmail ESENCAN

İsmail ESENCAN Admin Admin

Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Web Sitesi:
    Osman Efendi bir sabah müthis bir basagrisiyla uyanir. Ilaç alır geçmez. Bir iki gün bekler, ağrı devam eder.Doktor çağrılır.Doktor muayene eder, ağrı kesiciler verir, gider.Lakin Osman Efendi'nin baş ağrısı artarak sürer.

Üstüne üstlük baş ağrısı yanı sıra gözleri de yaşarmaya başlar.Başka doktorlar çağırılır, Osman Efendi Uşak'in ileri gelenlerindendir,agriyi kesene servet Vaat eder.

Doktorlarin hiçbiri agriyi durduramadigi gibi sebebini de bulamaz.Ev halki birbirine karisir, basagrisindan geceleri uyuyamayan Osman Efendi'yi Istanbul'a götürmeye karar verirler.Istanbul'da en iyi doktorlar seferber olur.Röntgenler, beyin tomografileri çekilir, testler yapilir...

Görünüse bakilirsa Osman Efendi turp gibidir. Oysa dayanması gittikçe zorlasan basagrisi ve gözyaslari hayati çekilmez Hale getirmistir.Agri kesici ignelerle zor ayakta duran Osman Efendi bu defa da apar topar yurt disina götürülür. O devirde Amerika degil Isvicre moda,Zürih'e gidilir.Haftalarca hastanede kalinir, onlarca Profesör konsültasyon yapar, testler tekrarlanir.

Sonuç: Efendi'ye teshis konulamaz.Artik yerinden kalkamayan Osman Efendi'ye agri kesici igneler verilir, altmışlarını süren adamin ülkesine dönüp "dinlenmesi" daha doğrusu son günlerini evinde geçirmesi tavsiye edilir.Osman Efendi bitkin, aile perişan. "Kader" denilir, Uşak'a dönülür.

Osman Efendi yayla evinde bir odaya yatirilir ve agri kesici ignelerle ölümü beklemeye baslar.Bir gün, hastanin keyfi gelsin diye, Osman Efendi'nin eski berberi"Berber Mehmet" cagrilir.Berber yataktan kalkamayan Osman Efendi'yi trasederken, adamcagiz derdini anlatir ve ölümü bekledigini söyler.Berber Mehmet bir an düsünür.

"Beyim" der,
    "Sakin sizin burnunuzda kıl dönmüş olmasin?
    " Bir bakar, "Hah iste" der "Kil dönmüs.
    "Osman Efendi'nin saskin bakislarina aldirmaksizin çantasindan
    cimbizi kaptigi gibi kili çeker.Ev halki Osman Efendi'nin köyü ayaga kaldiran
    çigligiyla odaya kosar.Berber Mehmet, Osman Efendi'nin elinden zor alinir ve cimbizin ucunda tuttugu yirmi santimlik killa kapi disari edilir.Osman Efendi'nin kanayan burnuna pansumanlar yapilir, kolonyalar koklatılır ve yaşlı adam tekrar yatagina yatirilir.Ertesi sabah Osman Efendi aylardır ilk defa rahat bir uykudan uyanir.

Gözlerinin yasarmasi geçmistir.Başağrisindan ise eser kalmamistir. Dönen kilin sinire yürüyüp gittikçe uzayarak dayanilmaz izdiraplara yol açtigini doktorlar ancak o zaman kesfeder.Çözümün bu kadar basit olabilecegi kimsenin aklina gelmemistir.

Sapasağlam ayağa kalkan Osman Efendi, Berber Mehmet'i çagirtir ve ona bir servet bağışlar.

Simdi bu gerçek hikayeyi niye anlattık ?

1. Berber Mehmet efendilerinde fikirleri var, dinlemek gerek.
    2. Bazen büyük sorunların çok basit çözümleri olur.
    3. Burnundan kıl aldırtmayanların başı çok ağrıyabilir.!!!

2. Mustafa CUMBUL

Mustafa CUMBUL Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ödül Puanları:
    2
    Cevap: Burnundan Kıl Aldırtmayanların, Başı Çok Ağrıyabilir...

1. Berber Mehmet efendilerinde fikirleri var, dinlemek gerek.
    2. Bazen büyük sorunların çok basit çözümleri olur.
    3. Burnundan kıl aldırtmayanların başı çok ağrıyabilir.!!!
    AlkışAlkışAlkışAlkışAlkış.
    Benzer bir yazıyı daha önce okumuştum.Ders çıkartılacak bir konu,bazen çözümü basit olupta çözemediğimiz o kadar çok problemlerimiz oluyor ki yapmadığımız koşmadığımız yer kalmıyor.Tüm düşünce ve fikirlere olumlu yaklaşım kararlar alabilmeyi öğrenmeliyiz.
    Güzel paylaşım için ellerine sağlık AbiAlkışAlkışAlkış.

3. Ayşe HARUPÇU

Ayşe HARUPÇU Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    20
    Ödül Puanları:
    0

Sevgili İsmail,kıssa'dan hisse,bu güzel paylaşım için teşekkür ederim...

4. BLC

BLC Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ödül Puanları:
    0

Bir başka deyişle herzaman mütevazi olacaksın,artistik hareketler yapmayacaksın,haddini bilip ,efendi olacaksın.. Bak yüzüklerin efendisine nasıl gişe yaptı.Olay yüzüktemi? Hayır efendilikte...kikikiki:D:Dhehehehe

5. İsmail ESENCAN

Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Web Sitesi:

hehekikihehekikihehekiki

6. demir35

demir35 Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ödül Puanları:
    0

Peki arkadaşlar,sizin dediğiniz olsun,beni artistsem,burnumdan kıl aldırmıyorsam,ki nasıl biri olduğumu çevremde bilhassa herkes bilir,bu kadar eleştirilerden sonra siteninizde durmamın bir alemi yok,istifamın kabulunu rica ederim,saygılarımla,

7. BLC

BLC Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ödül Puanları:
    0

Sevgili abicim,seninle ne alakası varya..senle yemek yiyip çilingir sofrasına oturmuşluğumuz ahbablığımız dostluğumuz var sana karşı bir saygısızlığımız oldumu bugüne kadar hem benim hem başkanın..Başkanın yayınlamış olduğu mesaja benim biraz kinaye ile vermiş olduğum cevabın seninle uzaktan yakından alakası yoktur,bilmediğin şeyler var lütfen üstüne alma..yarası olan gocunur Özdemir abim ,sen rahat ol..Sen bizim değer verdiğimiz kıymetli bir Üstatsın,bir sıkıntı oldumu kendim ve başkan adına söylüyorumki,direkt birbirimizin yüzüne karşı konuşabilecek,söyleyebilecek hukukun aramızda var olduğunu düşünüyorum..Selamlar...

8. İsmail ESENCAN

Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Web Sitesi:

Özdemir abi, bu konu ne senin için, ne de sitemizde bulunan başka birisi için açılmadı, sadece kıssadan hisse bir konu ve bende tesadüfen 2 sene önce bir dostumuz tarafından sitemizde yayınlanmış tı ve bende konuyu tekrar yayına aldım.

Sen ki, her yazılanı sana yazılmış hissine nasıl kapılıyorsun ben bunu anlamış değilim, bu 4. Kaprisin oldu senin ve inan bu güne kadar da bu sitede sana gösterilen müsammaha hiç kimseye gösterilmemiştir.!!!

Size ve sitemizde bulunan bütün herkese yazıyorum, burada yazılanı üzerine alanlar hiç durmasın, sitemizi terk etsin gitsinler, bir insan bir şeyi üzerine alıyorsa eğer, sorun onu yazanda değil, üzerinde alandadır.

İstifan kabul edilmiştir, üstad köşeni de kaldırıyorum, ayrıca bu güne kadar açmış olduğun bütün konuları da siliyorum, bu güne bizler için harcadığın emekler içinde site dostları adına teşekkür ederim...

9. İsmail ESENCAN

Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Web Sitesi:

Sevgili kardeşim, ne kadar güzel yaşmış ve dile getirmişsin ama Sevgili Özdemiz ÖZ abimiz, kendisine verilen değeri kaldıramadı.:eek:

10. İhsan KARAMAN

İhsan KARAMAN Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Ödül Puanları:
    2

Yapıcak bir şey yok :(

Daha sabah yarım saat konuştum herşeyi üzerine alma diye:cool:

11. demir35

Alınan Beğeniler:
    11
    Ödül Puanları:
    0

İstifamın kabulu için teşekkür ederim,bende sayenizde sitenizde bir-çok dost tanıma fırsatım oldu,size ve tüm yönetici arkadaşlara teşekkür ederim,yolunuz daima açık olsun,bu arada osman kardesime yada başka kimseyede alınganlığım falan yok,ama en baştan dediğim gibi gözlerim çok yorulmaya başlamıstı,belki ben size bir telefon kadar yakındım,ama neyse,kimseye dargın değilim,benden yanada hakkım var ise Helal olsun,
    saygılarımla,

12. Hasan Karataş

Hasan Karataş Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ödül Puanları:
    0

İsmail abi kutlarım güzel bir paylaşım olmuş bana göre yazıda alınması gereken ders çok fakat insanların bunu kendi üzerlerine çekmesi ise tuhaf sonuçta bu sitede yaklaşık 12 bin üye var :) Önemli olan ders almak üzerine alınmak ise ???

13. İsmail ESENCAN

Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Web Sitesi:

Aynen dediğin gibi kardeşim, artık anlam veremez oldum bazı şeylere.Güzel bir yazı paylaşıyoruz ve ders alınması gereken bir yazı, insanlar ders alacakları yerde bunu üzerlerine alınıyorlar, demek ki sorun yazı da değil üzerine alanlarda.;)

14. Mufi

Mufi Tba Okuru

Hatlar karışmış.. bir teknisyen gelsin bu aboneleri düzenlesin...olmuyor böyle :mad:

15. Mufi

Mufi Tba Okuru

Sincabımı salacam üzerinize , dünya kaç bucak, kaç buçuk , buç kaçık . neyse...işte.... göreceksiniz..
    oturun yerinizde...
    :mad::mad::mad::mad:

16. Beta İzmir

Beta İzmir Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

Yok artık...:eek::rolleyes:

17. İsmail ESENCAN

Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Web Sitesi:

Özdemir Abi, az önce bana telefon açtı ve yaklaşık bir saat telefonla görüştük, bu konu hakkında, dün akşam sohbet odasında geçen muhabbetlerden dolayı benim açtığımı ve onun için yazdığımı düşündüğünden dolayı bir sinir hali ile böylesine bir yazı yazdığını söyledi, zaten bizim aramızda bu güne kadar hiç sorun olmadığı gibi bundan sonra da olmayacaktır.

Anti parantez ekliyorum, bu konu ne onun için, nede bu sitede bulunan başka biri için açılmış değildir, böyle bir durum söz konusu olmadığı gibi olamazda.;)

Özdemir abimiz ile aramızda sorun da yoktur, o sebeple kendisi eskisi gibi paylaşımlarına sitemizde devam edeceğini beyan ettiğinden, yetkileri tekrar kendisine verilmiştir...

18. demir35

Alınan Beğeniler:
    11
    Ödül Puanları:
    0

Sevgili İsmail ve çok değerli kadim dostumu,böylesine yanlıs anladığımdan dolayı ve bilmeyerekde olsa üzülmesine sebep olduğum için,bende çok üzüldüm,ve dediği gibi 1 saat telde konustuk,tekrar kendisinden özür dilerim,
    yafff ismail böyle cancanlı sözler edemiyorum :)en iyiisi bi yerlerde parlatalım,üzerimizdeki şu karabulutları dağıtalım diyorum,hem osman,ihsan,dayıda gelir,yada dediğim gibi al dayılarıda siz buyrun gelin:)

19. Beta İzmir

Beta İzmir Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

Bende bu ailenin bir ferdi olduğumu düşünerek,ufak bir rahatsızlığımı dile getirmek isterim....:rolleyes:
    Lütfen alınan,hoşnutsuz,kızan,darılan vs...her kim olursa olsun buna kendim de dahilim,ricam konuların içersinde bu tepkilerin aleni bir şekilde verilmemesidir....
    Şahsen konu ile alaklı tüm hevesim kaçtı...
    Kimse kusura bakmasın ama sitede bu şekilde huzurumuzun yada hevesimizin kaçmasıda hoş bir durum olmuyor..
    (Özdemir bey bu düşünce şahsınıza değil ben dahil tüm üyeler için yapılmıştır) Bilgilerinize....
    Sevgiyle Kalın...

20. nejat

nejat Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    3
    Ödül Puanları:
    0

Yazışmaları korku dolu gözlerle okuyordum.Fakat filmin sonu güzel bitti.Sizleri tanıdığım kadar dostluğun kıymetini bilen insanlarsınız.Burada yüzyüze gelmesekte ben sizleri dost olarak kabul edenlerdenim.Çocuk kavgası edasıyla başlayan olayı,üstün insanlar gibi sonlandırdığınız için herkese teşekkür ederim.AlkışAlkışAlkış

Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş