Her Telden Bilgisayar Teknik Yardım Kılavuzu

'HER TELDEN' forumunda İsmail ESENCAN tarafından 6 Ocak 2013 tarihinde açılan konu

  1. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    TEKNİK YARDIM KILAVUZU

    Evet arkadaşlar,böyle bir kılavuzu yazmadan önce çok düşündüm. Malum hepiniz beni bir sorumluluğa ittiniz.Bende bu sorumlu olduğum alanda bir tuzum olsun istedim ve böyle bir kılavuz yazmaya karar verdim.

    Bilgisayarımızda olan anormal çalışmalar,kitlenmeler,donmalar dahil tüm sorunlar hemen hemen hepimizin başına gelmiştir. Tabi bu sonucunda hemen en yakın servise koşup cebinizide deliyorsunuz artık gerisi servise kalmış adamlar ya yapıyor yada yapmıyor yarım yamalak veriyorlar size..(işini tam yapan servislere lafım yok..)

    Bilgisayarımızda oluşan bu tür sorunlar çoğunlukla yazılımsal sorunlardır.Sürücü çakışmaları,uyumsuzluk,yanlış sürücü yükleme,güncel olmayan sürücüler,virüsler bu tür sorunlarda başı çekerler.

    Donanımsal sorunlar ,yazılımsal sorunlardan daha ciddi sorunlardır, bu tür sorunlar yazılımsal sorunları taklit edebildiği gibi daha ciddi olarak kendilerinide belli edebilirler.Sistem fanlarının aşırı gürültü yapması,kitlenmeler,mavi ekran hataları gibi..

    Sırf bunlardan yola çıkarak bir sorunun donanımdan mı yoksa yazılımdanmı kaynaklandığını bilemeyiz.Bunu bilebilmek için ilk başta sorunu tespit etmemiz gerekir.

    Çözümleri sorularıyla birlikte sunacağım..


    [​IMG]


    BAŞLANGIÇ SORUNLARI


    Genellikle bu tür sorunların yüzde sekseni yazılımsal, yüzde yirmisi ise donanımsal sorunlardan oluşmaktadır.

    SORUN 1 – Bilgisayarım oturum/başlagıç açılışında çok yavaş açılıyor yada oturum açıldığında bir hata ile karşılaşıyorum

    Çözüm 1 – Başlat'ı tıklayın ara kısmına "msconfig" yazın karşınıza başlangıç ekranı çıkacak ordan "hizmetler" sekmesine gelin ve o sekmede bilgisayarınızda başlangıçta çalışan uygulamaları inceleyin,şüphenizi çeken bir uygulama varsa onun karşısında yer alan tiki kaldırın.. eğer uygulamalar size bir fikir belirtmiyorsa "genel" sekmesine gelip tanımlama başlangıcı işaretleyip sisteminizi tekrar başlatın. Eğer herhangi bir hata almıyorsanız yada yavaşlama sorunu yaşamıyorsanız yazılımsal bir sorununuz'un var olduğuna işarettir bu durum... yapacağınız tek şey yüklediğiniz programları gözden geçirmek olacaktır. Ayrıca sisteminizin karşılayabileceği kadar program yüklemeniz önerilir. Minimum 1 gb'dan aşağı bir ram çiplerine sahipseniz bu konuya çok dikkat etmeniz gerekmektedir.

    Çözüm 2 –Anormal derecede açılışta yavaşlama varsa harddisk'inizin artık ömrünü tamamladığına dair bir işaretde olabilir. Bu konuda emin olabilmek için Hdtune adlı yazılımı yüklemenizi ve harddiskinizi detaylı bir hata testinden geçirmenizi tavsiye ederim. Eğer hata testinde kırmızı bloklar tespit ediliyorsa harddiskiniz gidicidir. Verilerinizi yedeklemeniz ve yeni harddisk almanız gerekebilir.

    Çözüm 3 – Virüsler buna sebeb olabilir..Bilindik antivirüs markalarından birini kullanıyorsanız ve virüsün bulaştığı tarihten itibaren bu yazılımlardan biri yüklüyse sisteminizi kurtarmanız mümkün. Lakin her virüs aynı etkide sisteminizi etkilemeyeceğinden emin olun.. bir "eliza" virüsü ile bir "sality" virüsü arasında dağlar kadar fark vardır.(Sality en belalısıdır..)

    Çözüm 4 – İşlemciniz yada Ekran kartınız çok ısınıyor yada Fanlarınız görev yapamıyor olabilir. Normalde sistem boştayken 30'C dereceyi geçmemelidir. Yük altındayken ulaşıbileceği sıcaklık değeri maksimum 65'C derecedir..(Bilgi için Speedfan programını öneririm)
    Eğer sisteminiz bu değerlerin üstünde çalışıyorsa çok ısınıyordur.. işlemciye süreceğiniz termal macun ve fanlarınıza yapacağınız ufak bakım sayesinde sisteminizi stabil hale getirebilirsiniz.

    Çözüm 5- Bios kaynaklı bir sorunda olabilir.. Yeni takılan bir donanım yüzünden sisteminizin overclock değerleri bozulmuştur.. Bu sorun çok nadir olur ve çözümüde bios güncellemesinden geçer.. sorunun nedeni sisteminizin yeni donanımı bir yabancı gibi görmesidir..

    Çözüm 6- Ramleriniz slotlarına düzgün oturmamıştır,Ramlerinizi çıkarıp tekrar takınız yada ramleriniz ömrünü tamamlamak üzeredir..bu sorunu tespit etmek içinde memtest86 programını öneririm.. bios ekranında yapacağınız bu testle ramlerinizin sağlam olup olmadığını anlayabilirsiniz..


    [​IMG]


    DONMA,KİTLENME VE RESET SORUNLARI

    Bu tür sorunların kaynağının geneli ısınma sorunundan kaynaklandığı gibi nadir olarak sisteminizde yaşanan temas problemi(ramler ve ekran kartının slotlarında toz olması yada düzgün takılamamış olması gibi) olabilir..

    SORUN 1
    – Bilgisayarım kitleniyor...

    ---
    Çözüm 1 – Isınma sorunu olabilir..

    Çözüm 2 – Ekran kartınıza yanlış yada uyumsuz bir sürücü yüklemiş olabilirsiniz.yeni sürücü yüklemeniz tavsiye edilir.

    Çözüm 3 – Arka planda çalışan herhangi bir uygulamanın istediği yüksek bellek ihtiyacını sisteminiz karşılamıyor olabilir.

    Çözüm 4 – Sürücü çakışması olabilir..(Detaylı bilgi için Başlat-Ara kısmına Aygıt yöneticisi yazarak sisteminize yüklü olan donanım bileşenleri tek tek kontrol edin eğer herhangi bir donanım bileşeninde sarı ünlem işareti görüyorsanız inceleyin)

    Çözüm 5 – Ekran kartınız yuvaya düzgün oturmamıştır veya ekran kartınız ömrünü tamamlamıştır..

    SORUN 2 – Bilgisayarım durup dururken reset atıyor yada kapanıyor ve bir süre açılmıyor

    Çözüm 1 – Yine ısınma sorunu..

    Çözüm 2
    – Sisteminizin yüksek güç ihtiyacı yüzünden psu,(yani güç kaynağı) gerekli gücü veremediği için sisteminiz darboğaza girebilir buda sisteminizin kapanmasına yol açıyordur.. yanlış yapılan psu seçimleri yada sahte etiketli psu'lar buna yol açabilir.. çözümü yeni psu almaktan geçer (tavsiye edilen 12v kanalından minimum 400w verebilen toplam 500wattlık psuları tercih edin)


    Çözüm 3
    – Ramler yada işlemcinin yuvasına düzgün oturmamış olmasından kaynaklanıyordur..

    MAVİ EKRAN HATALARI

    Kullanıcılara saç,baş yolduran hataların başında gelir.. Mavi ekran hataları sisteminizde çok ciddi bir sorun olabileceğini gösterdiği gibi,son zamanlarda yüklediğiniz herhangi bir basit program,sürücü yada sisteminize taktığınız yeni bir donanım bu hataya sebeb olabilir.

    Bu tür hatalarda.. sorunun ciddi olup olmadığını anlayabilmek için öncelikle sistem başlangıcında sürekli f8 tuşuna basınız. Karşınıza gelecek menüde "Sistem başlangıcında hatayı devre dışı bırak" seçeneğini işaretleyip devam ediniz. Eğer sisteminiz herhangi bir donma yada reset yapmadan oturumunuzu açabiliyorsa sorununuz yazılımsaldır.. hemen en son yüklediğiniz yazılımları tek tek kaldırınız.. eğer bu seçenek işe yaramıyorsa sisteminiz açılışta aniden çöküyorsa maalesef ki sorununuz ciddidir ve bu sorunu anlayabilmek için mavi ekran hatasında belirtilen sistem dosyasını ve hata kodunu bir kağıda yazarak buraya konu olarak açarsanız size yardımcı olabilirim..(yada direkt google sayfasına yazarak sorunu anlayabilirsiniz)

    Sisteminize taktığınız yeni donanım bu hataya sebeb oluyorsa,taktığınız cihazın sistem üzerinde diğer cihazlar(özellikle anakart) ile tam uyumlu olduğundan emin olunuz. Detaylı bilgi için anakart kullanıcı kitapçığınızı inceleyerek desteklediği donanımların tam listesini görebilirsiniz.. kitapçığınız yoksa yada donanım listesindeki belirtilen terimlere bir anlam veremediyseniz anakartınızın markasını ve modelini ve taktığınız yeni donanımı buraya yazarak sorununuza çözüm getirmeye çalışabilirim..

    Bu hataya sebeb olan diğer etkenlerden biri ise yaptığınız bios güncellemelerinden kaynaklanabilir.tabi tam tersi bir durumda olabilir.. sisteminiz donanımı tam tanımadığı için bios güncellemesi gereklidir. Bios güncellemelerinde dikkat etmeniz gereken tek nokta.. "Beta" başlığı yazan bios güncellemelerine kesinlikle dokunmayın.
    Eğer yaptığınız bir bios güncellemesi sonucu bu hatayla karşılaşıyorsanız eski bios sürücülerini yükleyerek sorun çözülebilir..

    Bunun dışında donanımsal olarak bu tür hatalarda arızayı veren ilk parçaların başında birincisi RAM ikinciside EKRAN KARTI gelir
    [​IMG]


    EKRAN SORUNLARI...

    Adı üstüne ekran sorunları...Bozulmalar,titremeler ve renklerin birbirine girmesi...

    SORUN 1 – Ekran titriyor

    Çözüm 1 – Ekran yenileme hızını kontrol edin.. Masaüstü boş bir alana tıklayın Özellikler- Görüntü -Gelişmiş sekmesine gelin Eğer monitor yenileme hızınız 60 hz'den aşağı ise bunu yukarı çekin (Tercihen 75 hz ve üstü olması göz sağlığınız için önemlidir) Bunu yaptığınız halde ekran çözünürlüğünüz söz konusu yenileme hızını desteklemiyorsa ekran çözünürlüğünü düşürmeniz gerekmektedir( bu durum CRT monitörlerde sıklıkla görülür)

    Çözüm 2 – Ekranın yanında herhani bir manyetik cihaz(cep telefonu,hoperlor,vs) titremeye sebeb olabilir


    SORUN 2 – Çözünürlük veya renk biti çok düşük ekranın yarısını göremiyorum

    Çözüm 1 – Yine aynı yöntemi kullanarak (özellikler-görüntü-gelişmiş) çözünürlüğü yükseltin 1280x1024 çözünürlük standart bir çözünürlüktür her zaman.. aynı sekmede renk biti derinliğinide yükselterek sorununuzu çözebilirsiniz..

    Çözüm 2- Çözüm 1 dekiler olmuyorsa ekran kartınızın sürücüsünü düzgün yüklediğinize emin olunuz


    SORUN 3 – Ekran bozuk gösteriyor.. Oyun,video uygulamalarında ekranda çizgiler oluşuyor

    Çözüm 1 – Ekran kartınız ömrünü tamamlamıştır. Yeni ekran kartı alınız

    Çözüm 2 – Risk almayı seviyorsanız ekran kartınızı fırınlayabilirsiniz[​IMG])

    Çözüm 3 – Ekran kartınızın yuvaya takılı olup olmadığını kontrol ediniz.

    Çözüm 4 – Ekran kartınıza yaptığınız overclock buna sebeb olabilir.. Bu durumda Overclock değerinizi aşağı çekerek bu durumdan kurtulabilirsiniz

    Çözüm 5 – Eğer sadece belli oyun uygulamalarında ve videolarda bu durum oluşuyorsa Ekran kartı sürücünüzü güncelleyiniz..


    SORUN 3 - Oyun oynarken yada video izlerken fps düşmeleri yaşanıyor..

    Öncelikle fps nedir bir onu açıklayayım sonra çözümünü söyleyeceğim.. fps ekranın kareleme hızıdır.. mesela günümüz standartlarında olan 30 fps ekran kartının, ekrana saniyeler içinde 30 ekran karesi gönderebilir anlamına gelmektedir.. Filmlerde bu standart 25 fps olurken oyunlarda maksimum fps karesi 60 olur... insan gözü 25 fps'nin üstünde bir karelenme görmesi imkansızdır.. ama 25 fps altında ise gözümüz bunu farkedebilir ve bu durumda görüntünün akıcı olmadığını görürüz..

    Fps ekran kartının kalitesine ve işlemci gücüne göre değişir.. kaliteli ve güçlü bir ekran kartı normal oyun standartlarında 30 fps olarak kabul edilen bir standartı 60 fps'ye çıkarak görüntünün daha net olmasını sağlar..

    Tabi fps sorunun çözümü yeni bir ekran kartı almaktan geçmez.. ekran kartınızın sürücüsünü güncelleyerek yada ekran kartı ayarlarınızdan dokuma kalitesi,keskinliği yumuşatma,ve diğer filtreleri kısarak ekran kartınızın performanslı çalışmasını sağlayabilirsiniz.. ama tabi yüksek performans her zaman düşük kaliteye işaret eder.. eğer hem yüksek performans ve hemde yüksek kalite almak istiyorsanız ekran kartınıza güvenmeli.. yada yeni bir ekran kartı almalısınız...


    [​IMG]


    SES SORUNLARI

    Ses sorunları genellikle yazılım sorunlarından kaynaklanır.. donanımsal olma ihtimali hemen hemen çok azdır...

    SORUN 1 Ses Gelmiyor...

    Çözüm 1 – Doğru ses sürücüsü yüklediğinize emin olun. Ses sürücünüzü bilmiyorsanız ve onboard bir ses donanımı kullanıyorsanız(anakartla tümleşik) anakart'ın modeline bakarak ses sürücünüzü bulmaya çalışın

    Çözüm 2 – Başlat- Ara(xp için çalıştır) kısmına dxdiag yazarak çıkan menuden ses sekmesine gelip ses sürücünüzde sorun olup olmadığını kontrol edin.

    Çözüm 3 – Ses iconun açık olduğuna emin olun^^


    SORUN 2 – Ses kesik kesik geliyor veya ses cızırtılı..

    Çözüm 1
    - Bu durum videolarda veya bazı şarkılarda oluşuyorsa ses kodeklerinizi güncellemeniz gerekmektedir. K-Lite codec paketini indirerek sorununuz çözülür


    Çözüm 2- Hoperlor veya kulaklığınızı kontrol edin.

    Çözüm 3 – Ses cızırtılı geliyorsa ses iconuna gelip sağ tıklıyoruz karşımıza çıkan gelişmiş seçeneklerden mikrofon giriş ve çıkış olan kanalları sessiz konumuna alarak sorunumuz çözülmüş oluyor..

     
  2. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: Bilgisayar Teknik Yardım Kılavuzu

    AÇILIŞ VEYA KAPANIŞ SORUNLARI


    Açılış sorunlarında problem yaşıyorsanız bu durumda sorun tamamen donanımsaldır.. yazılımsal olma ihtimali çok azdır. Bunun nedeni sisteminiz açılışta ilk başta donanımları tarar. Eğer donanımlar hazır ise bunu saniyeler içinde işlemciye gönderir ve işlemci komutu vererek sistem açılır ve bir bip sesi duyarsınız. Bu ses çok önemlidir...şimdi aşağıda belirteceğim sorunları buna göre sıralayacağım

    SORUN 1
    – Bilgisayar Açılmıyor


    Çözüm 1 – Power tuşuna basıldığı zaman hayat belirtisi yok ise öncelikle anakartın kitlendiğini varsayarak kasamızı açıyoruz.. ekran kartının bulunduğu tarafta bir jumper göreceksiniz bu jumper'i çıkararak 5 dk bekleyiniz, yada jumper yerinde anakartta bulunan saat pilini göreceksiniz hemen dikkatinizi çeker zaten.. bu saat pilinin üstündeki tırnağı kendinize doğru çekerek saat pilini çıkarın ve 4-5 dk bekleyin sonra tekrar geri takın.. sistem açılırsa anakartın bios kilidi açılmıştır.. bunun sebebi ani elektrik kesilmelerinden dolayı kaynaklanır..

    Çözüm 2 – Eğer halen hayat belirtisi yoksa.. probleminiz çok büyük demektir.. Psu(Güç kaynağı) veya İşlemci ölmüştür..(Sorun tespiti için bu iki donanımı başka sistemde deneyin)

    Çözüm 3 – Power tuşuna basıldığında elektrik geliyor sistem açılıyor ama ekrana "No signal" yazısı geliyorsa monitor ve ekran kartı arası bağlantıları kontrol edin sorun devam ediyorsa sistem başlangıçta "bip sesinin" geldiğine emin olunuz.. bu ses gelmiyorsa donanımlarınızdan birinin(büyük ihtimalle anakart)ın gittiğine işarettir..

    Çözüm 4 – Aynı sorun kavramında birde statik elektrik sorunu olabilir. Sisteminizi arkadaki anahtardan yada fişten çıkarıp power tuşuna 5 sn basın sonra tekrar çalıştırmayı deneyin.. çalışıyorsa statik elektrik vardır bu konuda bir an önce önlem almanız gerekebilir.Anakartı çıkararak uzay montajı (tüm parçalar dışarıda olmak üzere tekrar çalıştırın) eğer çalışıyorsa.. anakartın monte edildiği yüzeye ince bir sünger yada (hani kutulardan çıkan köpük yada patpatlı plastik şeyler vs. ondan koyun) sonra üstüne anakartı monte edin.. maksat yalıtım olsun..

    Çözüm 5
    – Yanlış bios sürücüsü buna sebeb olabilir.. eğer farkında olmadan yanlış bir bios yüklemişseniz yada yüklerken herhangi bir elektrik kesintisi-reset atma durumlarından sonra, sistem açılmıyorsa bios pilini çıkarıp tekrar takarak sorununuz çözülür



    SORUN 2
    - Kapat komutunu verdiğim halde bilgisayar kapanmıyor


    Çözüm 1 - Bu sorunun kaynağı sistemin kapatmaya çalıştığı ama kapatamadığı bir programdan kaynaklanıyor.. Söz konusu programı sisteminizden kaldırarak sorun çözülmüş olur..



    Genel olarak kısaca sizlere sorunları,çözümleriyle beraber sundum tabi bütün sorunlar bunlardan ibaret değil.. Bir dünya sorunu var bu teknolojinin.. bu yüzden bu yazdıklarım dışında bir çözüm bulamıyorsanız lütfen yazın...

    Şimdi Sistem bakımına geçiyoruz.. unutmayın bakımınızı sık sık yaparsanız sisteminizin ömrünü uzatmış olursunuz...
     
  3. İsmail ESENCAN

    İsmail ESENCAN Admin Admin

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesaj:
    11,450
    Alınan Beğeniler:
    10,056
    Ödül Puanları:
    5,113
    Şehir:
    İzmir
    Web Sitesi:
    Cevap: Bilgisayar Teknik Yardım Kılavuzu

    SİSTEM BAKIMI...

    1 – HARDDISK


    Harddisk'te oluşabilecek bozuk sektorlerin olmasını istemiyorsanız öncelikli olarak sık sık formata başvurmayınız.. çünkü sistemi sürekli formatlamak cihazınızın ömrünü kısaltabilir.. her format sırasında cihaz bilgileri silmek için çok kafa atar ve çok ısınır..ve harddisk'iniz tek sürücüden oluşmasın.boyutuna göre (mesela 1 tb harddiskiniz var olduğunu sayıyorum) C sürücüsüne 200 gb, D sürücüsüne 500 gb, E sürücüsüne ise 300 gb ayırın..

    C sürücüsünde sadece programlar ve sistem dosyaları olsun, D sürücüsüne oyun, v.b uygulamalarınız kurulu olsun, E sürücüsüne ise müzik ve film dosyaları olsun.. böylece hem dosyalarınız düzenli olmuş olur hemde bir sonraki oluşabilecek herhangi bir çökme, yada virüs saldırısından sonra diğer sürücülerdeki dosyalarınıza zarar gelmemiş olur. Birde format sırasında sürücü biçimlendirirken yavaş yada hızlı biçimlendirme arasında bir fark vardır.. yavaş biçimlendirme önceden silinen dosyaları geri getirelemeyecek bir biçimde siler ve sektorleri tek tek biçimlendirir.. hızlı biçimlendirme ise silinen dosyaların köklerine dokunmadan sektorleri tam olarak biçimlendirir.. burda tercih sizindir..

    Bunun dışında diskinizi ayda bir kez mutlaka her sürücü için birleştirme işlemini yapınız bu işlem için gerek windowsun kendi birleştirmesini gerekse piyasada bulunan smart defrag gibi programları kullanarak her sürücüde dağılmış olan dosyalarınızı birleştirebilirsiniz.. disk biçimlendirmesi sistem performansı içinde çok önemlidir...

    Biçimlendirmenin yanında sistem disklerinde hataları mutlaka gözden geçirin.. Windows'un kendi hata tespit etme komutunu kullanarak(diskteki hataları tespit etmek ve düzeltmek yada biçimlendirmeleri için sürücünün üstüne gelip sağ tık – özellikler – araçlar sekmesine bulabilirsiniz)

    Bu iki işlemi ayda bir kez yapmanızı tavsiye ederim.. böylece diskinizin ömrünü uzatmış olursunuz..


    2 – EKRAN KARTI


    Ekran kartında dikkat etmeniz gereken tek şey sürücü güncelleştirmeleri olmalıdır.. Nvidia markalı ekran kartlarından kullanıyorsanız bu konuda endişelenmenize gerek yok.. Ama ATI markalı ekran kartlarında sürücü güncelleştirmeleri maalesef çok zahmetli ve çok dengesiz bir iştir.. O yüzden Bir ATI sahibiyseniz sürücünüzü güncelleştirmeden önce, güncelleştireceğiniz sürümü google'dan araştırarak kullananların yorumlarını inceleyip öyle karar verin..


    Piyasada ATI performans ve fiyat alanında üstünlüğü koruduğu halde neden sürücülerde böyle bir problem yaşadıklarınada halen anlamış değilim buda başka bir soru...

    Bunun dışında Ekran Kartınıza Overclock(Hız aşırtma) yapıyorsanız ekran kartınızın üzerinde bulunan soğutucu fanın tam görevini yaptığına emin olunuz..


    3 – İŞLEMCİ


    Eğer İşlemciniz çok ahım,şahım birşeyse (İ7 gibi) kesinlikle işlemcinizi stok fan ile kullanmayınız.. özel soğutmalı fanlardan kullanabilirsiniz piyasa değeri 40 dolardan başlar 100 dolara kadar yolu var..

    Bunun dışında işlemcinizin termal macununu her 4 ayda bir yenileyiniz..


    4 – RAMLER


    Ramlerde dikkat edeceğiniz husus sadece temizlik olayıdır..Ramlerinizin uzun ömürlü olmasını istiyorsanız alacağınız ram çiplerin stok olan modellerinden değil de üzerinde soğutma plakaları bulunan ram modellerini tercih ediniz.. Tercihte bulunurken bir dikkat edeceğiniz husus ise anakartınızın, alacağınız ram markasını,saat hızı ve modülünü tam olarak desteklediğine emin olunuz.. detaylı bilgi anakartınızın kitapçığındadır bulamıyorsanız googledan anakart marka ve modelini yazarak,üreticinin websitesindeki kullanım kılavuzuna bakarak bulabilirsiniz..


    5 – PSU(GÜÇ KAYNAĞI)


    Belki en önemli bir parça olan güç kaynağı seçiminde mutlaka çok ama çok dikkat ediniz.. Sistemizin güç kaynağına göre tercih edeceğiniz psu etiketinin sahte olup olmadığına(sahte etiketli psu larda teknoloji enstitülerin damgaları bulunmaz), standart alacaksanız en az etikette belirtilen 12 v kanalından 400watt verebilen toplam 500wattlık bir psu tercih edin.. bunun altında kalan bir psu kullanıyorsanız sistemdeki diğer donanımlar zamanla ömrü dahada kısalacaktır..


    6 – MONİTOR

    Monitor'de dikkat etmeniz gereken tek husus temizlik olmalıdır.. Monitorunuzun camını silerken alkollü olmayan hafif nemli bir bez ile siliniz,Anneniz siliyorsa onuda bu konuda tenbihleyiniz lakin alkol ve diğer sıvı maddelerle monitor temizleniyorsa daha sonra ekranınızda bir leke bırakabilir.. özellikle LCD tipi monitorler alkollu maddelere karşı çok hassastırlar..

    Bütün bunlara dikkat ederseniz sisteminiz daha sorunsuz ve daha stabil çalışır..eh artık beynim resetlendi, dolayısıyla cümleyi nasıl bitirebileceğimide bilemiyorum..

    Hepinize saygılar ve sevgiler sunuyorum..


    "Herhangi bir soru veya sorununuz varsa konu açın, yardımcı olmaya çalışırım.."


    Bu kadar...

    Kaynak -Forum Gerçek
     
  4. Ferit ERTÖZ

    Ferit ERTÖZ Gold Üye Gold Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2010
    Mesaj:
    800
    Alınan Beğeniler:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    FOÇA-MORDOĞAN
    Cevap: Bilgisayar Teknik Yardım Kılavuzu

    Biraz zor gibi ama inşallah halledeceğiz :)
     
  5. psikolojikreis

    psikolojikreis Üye Balıkçı

    Katılım:
    25 Ocak 2011
    Mesaj:
    92
    Alınan Beğeniler:
    2
    Ödül Puanları:
    2
    Şehir:
    İzmir
    Cevap: Bilgisayar Teknik Yardım Kılavuzu

    termal macununu yenileme işlemi hakkında bilgi var mı?
     
Yükleniyor...

Bu Sayfayı Paylaş