Av Malzemeleri At-Çek Yöntemi İle Kasna Avı Teknikleri Hakkında Bilgi

'TATLISU OLTA TAKIMLARI' forumunda Hasan Karataş tarafından 6 Ekim 2010 tarihinde açılan konu

1. Hasan Karataş

Hasan Karataş Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    Değerli Türk Balık Avı dostları sizlerden bir konu hakkında yardımınızı rica ediyorum.Forumda bu konu hakkında araştırma yaptım ama bulamadım :(

En son gittiğim Kasna Avında aşağıda resmi bulunan sahte Çekirgeye benzer başka bir sahte ile at-çek yöntemini kullanarak Kasna avı yapmaya çalıştım ama sonuç olarak verim alamadığımı belirtmek isterim.Mutlaka bir yerlerde yanlış bir şey yapıyordum ama ne ?

Şimdi sizlere sormak istediğim soruları kısaca özetliyorum.

1-) At-Çek yaparken akarsunun kısım kısım yerlerinde durgun sular oluyor sahteyi buralarda mı kullanmak gerekiyor ?

2-) At-Çek yaparken suya girip suyun içinden akıntıya doğru atıp akıntıdan geriye doğru ve kıyıya paralel olarak mı kullanmak doğrudur ?

3-) Suya girmeden kıyıdan direk önünüzde bulunan geniş bir alana atıp ordan sahteyi çekmek mi doğrudur ?

4-) Bulunduğunuz mera da bazı yerler var kıyıdan akıntı yönüne doğru atıp çekebiliceğiniz buralarda mı kullanmak doğrudur.?

5-) Akıntının çok daha güçlü olduğu kısımlar var bu bölgelerde belli ölçüde misinayı direk akıntıya bırakarak ve çekmeden o şekilde beklemek mi doğrudur ?

Ben bu yazdıklarımın hemen hemen hepsini denedim ama ya sahteden ya da hangisinin doğru olduğundan emin olamadığım için yeterli sabrı göstermediğimden de başarısız olmuş olabilirim.:confused:

Bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlardan tecrübelerini paylaşarak hem beni hem de bu konu hakkında çok bilgisi olmayan arkadaşlarımızı bilgilendirmelerini rica ederim.

Teşekkürler.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 8 Kasım 2016
  2. Ferit ERTÖZ

Ferit ERTÖZ Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: At-Çek Yöntemi İle Kasna Avı Teknikleri Hakkında Bilgi

Hasan çok güzel bir konuya değinmişsin teşekkürler :)

Tatlı su avcılığında uzmanlaşmış ve bu konuda bilgisi olan Üstad'larımız sana eminim çok güzel bilgiler vereceklerdir:) Aslında bu konuda sana verilecek bilgiler tüm sitemizde tatlı suyla ilgilenenlerin işine yarayacaktır.

3. Hasan Karataş

Alınan Beğeniler:
    9
    Ödül Puanları:
    0

Aynen Ferit abi böylelikle ben de bir dahaki gidişimde yemlinin yanında spin kamış ile at çek keyfini de tatmış olurum inan bana spin kamış ile at-çek yapmak çok ayrı bir keyif birde işin ucunda başarıyı yakaladınmı işte o zaman keyfine dicek yok :)

4. Ferit ERTÖZ

Ferit ERTÖZ Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ödül Puanları:
    0

Kesinlikle haklısın Hasan :)

Bizlerde at-çek olayını burda deniz kıyısından sahteler ile deniyoruz.

Daha ciddi bir netice alamadım ama yılmak yok:) Denemelere devam:)

5. Gürkan Yücel

Gürkan Yücel Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

Hasan kasna avı çok güzel bir avcılıkda, söylemedi deme bağımlılık yapar bak sonra :)

Bildiklerimi aktarmaya çalışayım,
    At çek için en önemlisi çok hafif olan bu sahteleri yeterli mesafeye atabilmemiz için 2-8 atarlı hassas spin bir kamışımızın olması...

Her türlü balık avında olduğu gibi at çek avı, sabah ve akşam balığın en verimli saatleri...
    Bu yazdıklarının hepsinden sonuç alabilirsin bu işin püf noktası sesiz olmak avlandığın bölgede balığın oynak yaptığı yeme saldırdığı bölgeye sahteyi atıp çekebilmek...
    En keyifli avlanma şeklide kasık çizmelerini giyip suyun içinden av yapmak oluyor...

6. Hasan Karataş

Alınan Beğeniler:
    9
    Ödül Puanları:
    0

Gürkan Abi verdiğin bilgiler için teşekkür ederim bir dahaki gidişimde o zaman mutlaka sabah ve akşam suyunu denicem belkide benim başarısız olduğum nokta burdan kaynaklanıyor olabilir akarsuda her daim balık olduğunu gördüğümden özellikle sabah ya da akşam suyu denemeleri yapmamıştım ;)

7. Gürkan Yücel

Gürkan Yücel Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

Hasan öğlen saatlerindede balık oluyor, sabah ve akşamki gibi olmadığından biz öğlen saatlerini dinlenerek ve sabah yakalanan balıkları pişirip karnımızı doyurmakla geçiriyoruz,kasna balığı açık havada yenildiği zaman güzel oluyor.;)

8. Hasan Karataş

Alınan Beğeniler:
    9
    Ödül Puanları:
    0

Açık havada ne yesen güzel oluyor Gürkan abi inan bana orda yeri geldi soğan ekmek domates yedik onun bile lezzeti bir başka oluyor yalnız Kasna balığını bi kere mangalda ızgara yapmayı denedim tavada verdiği lezzeti vermedi bu yüzden ben de bir dahaki sefere yanıma yağ ve bi tava alarak açık havada tavada yapmaya karar verdim :)

9. Sedo3535

Sedo3535 Tba Okuru

Emeğine sağlık Hasan abim, paylaşım için teşekkürler.

10. Hasan Karataş

Alınan Beğeniler:
    9
    Ödül Puanları:
    0

Ben teşekkür ederim Serdar amacım herkes bildiklerini ve tecrübelerini paylaşırsa hepimizi bilgilerimizden istifade etmiş oluruz.;)

Bu Sayfayı Paylaş