Yazar : Ergun Candan SINIRÖTESİ YAYINLARI Bir zamanlar "Ezoterik Kültür"ün en önde gelen kalelerinden biri olan Antik Mısır, Dünya coğrafyasında yer almış en gizemli toplumlardan biridir. Mısır, kadin çağlarda çok sayıda kişiyi eğiten ve yetiştiren bir okuldu. Bir zamanlar yeryüzünü aydınlatmış olan "Osiris' in Işığı", bugün terkedilmiş mabetlerde artık sönmüş durumdadır. Atlantisli bilge Thot' un binlerce yıl önce söylemiş olduğu kehanet niteliğindeki şu sözleri, bugün tam anlamıyla gerçekleşmiş bulunmaktadır: Ey Mısır! Gelecek kuşaklara senden hatıra olarak sadece inanılmaz masallar kalacaktır ve seninle ilgili olarak geriye, taşlara oyulmuş kelimelerden başka bir şey kalmayacaktır. Evet, Taşlara oyulmuş bir tarih bu taş sayfaların üzerine işlenmiş hiyeroglifler arkeologlar ve tarihçilere bugün çözümlenebilmiştir. Ama bütün bunlara rağmen ortada yine de, önemli bir sorun kalmıştır. Bu gizemli tarihin ve kültürün sırlarına nüfuz etmek. İşte bunu yapabilmek için, tarihin geçmiş dönemlerine geri dönüyor ve bir zamanlar Mısır' daki mabetlerin içinde yaşananları gözümüzün önünde canlandırmaya başlıyoruz. Kitabın sayfalarını açtığınızda, Mısır' da gerçekleştirilen "Gizli Öğreti" ye, mabetlerin içine girerek, bizzat kendiniz rahiplerin arasında yaşayarak şahit olacaksınız.
Cevap: Antik Mısır Sırları Antik Mısır muhteşemdi. Yeni Mısır!a bir kez gittim. Bir daha beni kimse götüremez.:crybaby:
Cevap: Antik Mısır Sırları Az okuyan bir toplum olarak, böylesi güzel kitapların okunması taraftarıyım. İzmir' de Metro ve Tramvaylarda okuyan insaları gördükçe ilerleme kaydettiğimizi görüyorum, dilerim aynen devam ederek ve güzel ülkemin kültür seviyesi daha da artarak çoğalır. Paylaşım için teşekkürler Aytaç abi.
Cevap: Antik Mısır Sırları Kesinlikle haklısınız. Ancak bilgi doğru kaynaklardan edinilmeli. Şarlatanların para kazanma amacıyla yazdıklarından değil.
Cevap: Antik Mısır Sırları Bülent bey , Doğru bilginin kararını okuyucu verecektir. Kendimden örnek vermek istiyorum. Her kitabı okumaya gayret ederim. Okuduğum kitapların kanaklarını bulur yine okurum. Sonuçta doğru bilgiyi bulmuş olurum. Yanlışları okumadan doğru bulunur mu ? Şarlatanların , doğru bildiği yalanları yüzlerine vurmak için onların okudukları hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor. Siz hangi kitapların okunmasını tavsiye edersiniz ?
Cevap: Antik Mısır Sırları Aytaç Bey, Neredeyse bir yıldır elime kitap alamadım. 15 yıldır gazete de okumadım, TV de izlemiyorum. İnzivaya çekilmiş gibiyim. İlgilendiğiniz kitapların konuları benim için de süper. Ancak benzer konularda tüm dünyada çok satan Da Vinci’nin Şifresi ,Tanrıların arabaları vs benzeri kitaplar yazılmakta. Bunlar bilimsel kaynaklardan yararlanan fakat eskilerden gelen boş varsayımlarla şekillenmiş kafalarındaki doğrultuda yazılmış, bu nedenle ilgi çeken kitaplardır. Okuması hoştur. Sadece bu konularda değil, sözde kuantum fiziğine dayanan fakat bilginin çarpıtıldığı kitaplar da Japonya’dan bizim ülkeye kadar insanların ilgisini çekip çok satan kitaplar var. Kadim toplumlar, ezoterik konular yani sadece konunun uzmanlarına üstat denen karizmatik şarlatan tarafından açıklanan bilgiler varsa ben yokum. Daha da ileri gidenlerde yeni dinler uyduranlar bol. Bu şarlatanlardan ABD de müritleriyle birlikte intihar edenler dahi oluyor. Kimileri topluca kendini yakıyor, kimi dünyaya yaklaşan uzay gemisindeki üst uygarlığa ait varlıkların kendilerini alıp daha gelişmiş canlı yapacağına inanarak zehir içerek. Ülkemizde dahi uzay dinlerine inanan gruplar oluştu. Bunların peygamberleri havarileri çeşitli, kademelerde rahip sınıfları var. Avrupa’da kuzey paganlarının dinlerini geliştirmiş neodruidler dahi var. Bilimsel bulguları kadimlerinkiyle uyuşturup eskileri olmadık yere yücelten kitaplar bunlar. Bu da kafalarımıza önce annelerimiz sonra çevremizce sokulmuş kökü paleolitik dönemlerin yaşamında oluşturulmuş kabullere dayanan bilgiler doğrultusunda olduğundan bana uymuyor. Ha bilimin söyledikleri doğru mu derseniz bunlar da sürekli değişir, değiştirilir. Hele eski çağlara ait konularda, yeni bulgular bulundukça ortaya atılan varsayımların yanlışları görüldüğü anda değiştirilir. Bilim dogma değildir, inatla kendi yaptığı eski yanlışında ısrarcı olmaz. Hep kanıt arar. Aldığınız kitabı okuyun, bu konuda ayrıca bulabilirseniz ne bileyim College de France’den veya ABD den Almanya’dan birinin yazdıklarını okuyup kıyaslayın. Bir de kabul etmek gerekir ki bilim adamı denenler içerisinde de çeşitli nedenlerle sapıtanlar vardır. Tokatı yedikten sonra da kendi kendilerine demeyeyim destekçilerince geçici olarak varlıklarını bir süre sürdürüp unutulup giderler. Almayı düşündüğünüz pahalı Sırlar Atlası yanlış bir kitap olmayabilir. Ancak mısır kitabı yazarı nedeniyle benim için penaltı. Hakkında bir bilgim yok. Okuması diğerlerine göre kolaydır. Doğruluğuna karar vermek için de okuyucunun o konuda bilgi sahibi olması gerekir. Hoşuna gittiği için ve inanarak yazılanları okuyucunun doğru olduğunu kabul etmesi kitaptaki bilgilerin doğru olduğunu göstermez. Benim de bu tür bilgilere inanan çok sevdiğim bir arkadaşım var, tartışır gülüşür dururuz. Benim arkadaşa taktığım lakap Kozmik Tohum. O da bana bülent der şimdilik başka isim bulamadı.