arkadaşlar size bir olay anlatacağım.bu gün kızımla cuma pazarına çıktım.soğan alırken gençten bir kadın yanıma yaklaştı ve abi bir ekmek parası diye konuşmaya başladı.şöyle bir baktım,kadınbenden para alamayınca soğancıdan soğan istedi,bir kaç soğan alıp gitti.soğancıya sapasağlam kadın çalışsa ya dedim.soğancı abi işine gelmez,gelsin benim soğanımı ayıklasın 20milyon vereyim.dedi.ama bedava ,insanları acındırarak para kazanmak daha kolay.bankada bir dilenci gördüm,üstübaşı dökülüyor,pantalonunu iple bağlamış,1milyona kemer almamak için.kıza parasının yatırdığıyla beraber miktarını sordu,140milyar olduğunu duyunca millet birbirine baktı.istanbulda benim bildiğim sultanahmette yaşayan kambur felek vardı.dilenirdi.bir kış parkta yatarken donmuş.sırf otele para vermemek için.üstünden 4apartman,1iş hanı tapusu,ve bankada milyarlarca liralık hesap defteri çıkmış.onun için ben para veririm ama gerçek ihtiyaç sahiplerine ki onlar zaten kendisini belli eder.gururludur,dilenmez,eline sıkıştırdığın parayı bile utanarak alır.herkeze saygılarımı sunarım.aman dikkat arkadaşlar,duygularımızın kölesi olmayalım.
Cevap: Acindirma Alkıştecrübeli balıkçıdan ziyade, tecrübeli bir hayat adamısınız. Bu konuda söylemler çok bilirsiniz. Acıma acınacak hale gelirsin. Acıma yetime döner .. yar .. tüne. Bende dilencilere es geçme taraftarıyım. Geçen hafta bir dilenci geldi. (Haftada 5-6 tane geliyor zaten de ) Para istiyor malum. Bir müşterimiz ev temizliği için bildiğiniz biri varmı diye sormuştu . Birden aklıma geldi. Dilenciye söyledim. Bir söyle bin ah işit. Yaşı tahminen 35. Önce olur dedi onu denediğimi sanarak. Sonra ciddiyetimi anlayınca ben daha önce temizliğe gitmedim dedi. Ne varki evini temizlemiyormusun dedim. Yok abi ben yapamam. Geç gederim, erken gelmem lazım. Çocukları mı da götürmem lazım vs vs. Konunuz nazik hassas ve önemli. Hepimiz örnek alalım.
Cevap: Acındırma Murat kardeşim teşekkürler.Hayatta en kızdığım şey,insanları demogojiyle istismar etmektir.Her insan sakatta olsa kendi işini yapabilmeli, çalışıp,kimseye muhtaç olmamalı.Benim mahallemde bir sakat çocuk var,inan kendi tekerlekli sandalyesinne dayanarak,çarpık bacaklarıyla yürüyerek itiyor,kimseyede gel it demiyor.Sevgilerle.
Cevap: Acındırma Evet böylesi çok örnek var etrafımızda .. Ama iyilik yapılması gerekenleri iyi ayırt etmek lazım ....