Video 7-7 İbrahim Galip...! :)

'VİDEOLAR' forumunda Hür MOL tarafından 20 Ekim 2010 tarihinde açılan konu

1. Hür MOL

Hür MOL Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Biraz önce saat 08:45 gibi avdan döndüm. İki bardak sıcak çayımı içtim; biraz olsun kendime geldim. Ee e… artık şöyle uzanıp bir istirahat etmek ister değil mi? Sonra da kalkar bir kahve hazırlarım , kahvemi yudumlarken de otururum raporumun başına. Ama olmadı beyler , maalesef olmadı. Gözlerim kapanıyor ama bu raporu taze taze yazmam için bir şeyler beni dürtüyor. Yoksa av dürtüsünden sonra şimdi de rapor dürtüsüne mi takılmaya başladım acaba? Yok yok değil; sanırım ben sizlerle paylaşmanın hazzını seviyorum, bu duyguyu seviyorum, sanırım beni , bir an önce raporumu yazmaya da zorlayan bu duygu olsa gerek.
    Ne yapalım; benim suçum yok, sizler şımartıyorsunuz beni. 

Birkaç gün önce Erhan Babacan ile telefonlaştık, Görüşelim birlikte bir av yapalım dedik. Şöyle bir hava tahmini sitelerini karıştırdıktan sonra en uygun günün Salı akşamı olabileceğini gördük, Malum bu aralar havalar yağışlı gidiyor. Biraz sabaha karşı yağmur görünüyor ama o da rahatsız edecek gibi görünmüyor. Bu tahminin de bu şekilde gerçekleşmesi için ‘İnşallah’ diyoruz. Pazartesi günü o inanılmaz sağanak hepimizi bir yerlere hapsetti. Kimimizi işyerlerine ; kimimizi evlerine. Hiçbir yere kımıldayamadım o gün. Artık Salı günü hava nasıl olursa olsun çıkmalıyım diye düşündüm.

Salı günü öğleden sonra ekibimizin ‘janti’ yakışıklısı İbrahim’in telefonu ile kendimi Kemeraltı’ nda buldum. Çocukluğumdan beri çok severim Kemeraltı’ nı; nasıl hayır derim ki… Biraz dolaşıp, birkaç alışveriş yaptıktan sonra, Akşam buluşmak üzere randevulaşarak ayrıldık.

Saat 20:30 gibi avlaktaydık. Erhan arkadaşımız da ilerleyen saatlerde bize katılacaktı. Alışkanlığımızdır ; avlağa vardığımızda önce bir şeyler içer , avlağın pozisyonunu şöyle bir fizibilite eder, şartlar uygunsa keyfimiz gıcır olur, hırs basar, yok değilse de ; biraz canımız sıkılır ama ya nasip deriz. Ama bugün hava inanılmaz güzel, kokusuna varıncaya kadar. Rüzgar şiddeti süper, akıntı debisi muhteşem, bulanıklık son zamanlarda olmadığı kadar harika kısacası tüm doneler pozitif. İçimi bir sevinç ve heyecan kaplıyor ki sormayın. Bir de balığın combaklarını görebilsem tadından yenmeyecek ama; akıntı ters akıyor o an. Ters akıntıda avlanacağımız noktada balık oynamaz. Heyecan ve iki üç gündür av yapamananın özlemi ile hemen başlıyoruz takımları hazırlamaya. 1.95 lik Cormoran Bullfighter 5-25 atarlı kamılımı tercih ediyorum ve Okuma Trio 30 luk makinemi dikkatle iliştiriyorum üzerine. Peki paşaları neyle kandırıcam, kısa bir süre tercihte zorlanıyorum ama , suyun bulanıklığı bana JL-119F 005 Renk kodlu 7.5 cm 5.3 gr. Son derece becerikli sahtemi kullanmaya zorluyor.

Evet hazırız , akıntı da yavaş yavaş dönüyor. İşte av başlıyor…

Henüz 3. ya da 4. atışımdı ki hafiften bir vuruş alıyorum, neşem daha da katmerleniyor. Galiba biz bugün iyi bir ava imza atacağız. Hatta böylesine, tüm taşların yerine oturduğu bir gecede iyi bir av çıkarmak zorundayız; çünkü, doğa ana bu gece bize avı neredeyse altın tepsi de sunmuş. Gerisini de bize bırakmış…

5 dakika kadar sonra ilk salto geliyor. Aman Allahım , sanki birkaç aydır avlanmıyor muşum gibi, ne kadar da özlemişim bu vuruşu ve oltamın ucundaki bu ağırlığı, usulca başlıyorum çekmeye. Yavaş Hür aceleye gerek yok , akıntı debisi yüksek. Deniz ana , ‘o benim vermem’ der gibi kendine çekiyor paşayı, çok ısrar etmiyorum, yalvarırcasına ben paşaya doğru küçük adımlarla yürüyorum, yavaş yavaş kıyılıyor . Şapur… Şupur…Ve işte yanımda. Keyfime diyecek yok. İbrahim kardeşimi biraz üzdüm ama…(!)

Yok bunu hemen Erhan kardeşimle paylaşmalıyım. Bir an önce gelmeli; gelmeli ki bu şahane ortamı yaşamaya başlamalı yoksa havanın ilerleyen saatlerde ne edeceği belli olmaz. Sarılıyorum telefona; anlatıyorum şartların mükemmeliğini ve siftahı yaptım bile diyorum. Bir saate oradayız diyor Erhan.

Ava devam…At-Çek At-Çek…. 10-15 dakika kadar sonra bir salto daha alıyorum sahteme. Müthiş, harika bir duygu bu… O paşayı da alıyoruz kanaviçe çuvalın içine. Sonra bir daha ve bir daha. Erhan gelinceye kadar dört tane paşa kanaviçe çuvala girdi bile.

Bir saat kadar sonra Erhan ve arkadaşı Cem’i de aramıza alıyoruz. Erhan avlağımıza ilk kez geliyor. Süratle teknik bazı konularda kendisini bilgilendirmeye çalışıyorum. Çünkü biliyorum ki , bu avlak aslında zor bir avlak, adapte olmak biraz zaman alıyor; çünkü çok sığ bir suda avlanıyorsunuz. Bir gün oraya dalmaya kalksanız eminim ki aşağısının sahte tarlası olduğunu görürsünüz. Hiç unutmam bir gün sahtemiz dibe takılmıştı. Takılmıştı ama çok ağır ağır da gelmeye başlamıştı. Ne çektik biliyor musunuz ? Bir atlet ama üzerinde de üç tane sahte…  Hatta Carpe rumuzlu arkadaşımız Hakan’ın sahtesi bir hafta sonra benim sahtemin ucunda geldi, hala bendedir 

Biraz sohbet ve muhabbetten sonra hep beraber ava devam ediyoruz. Erhan ve Cem kardeşlerim haklı olarak avlağın yabancılığını çekiyorlar; ama olsun alışacaklar bizim paşalarımızın evine.

Bu arada tam ağlamaya başlayacakken (!)  İbrahim kardeşim de ilk paşası ile kucaklaşıyor. Ama mutsuz ! Neden diye sorar gibi duyuyorum. Anladınız siz onu !  Geçenlerde 1 tane 3 kg. ve bir tane de 2 kg.lık paşaları 15 dakika arayla aldı İbrahim, Kepçenin birini boşaltırken ikincisine hazırlanmak zorunda kaldım. Tamam işte fırsat bu fırsat, doladı beni diline ‘’ Ya Hür abi bak ne diyeceğim? Nasılsa sen tutamıyorsun, istersen sen bu akşam bana kepçecilik yap da , ben sana bir iki balık veririm giderken’’ 

Ufffff…Yazdıkça yazasım geliyor yahu. 

İlerleyen saatlerde Erhan ve Cem arkadaşlarımızı yolcu ediyoruz. Bunu saymıyoruz Erhan kardeşim. Bu avlağımızla tanışma gecesiydi.

Kalıyoruz Fish35 İbrahim ile baş başa, bende 5 paşa, İbrahim’de 2 paşa, Ağladı-ağlayacak hani, derken başlıyor ağlamaya.  ‘’ Bu nasıl iş yaaaa… Saat sabahın 3 ü oldu hala 2 balık var. ‘’ Tabii ya, gerçek paşa İbrahim kardeşiminkiler oluyor; benim tuttuklarım fıstıktan 
    Seviyorum onu yaaaa Biraz amiyane olacak, affınıza sığınıyorum ama , hani bir deyiş vardır, ‘’Azimle mıçan (!) kayayı delermiş diye. İbrahim o saatten sonra 3 yaşında İngiliz atı gibi son düzlükte koyverdi, tutabilene aşk olsun. Bir paşa bir paşa daha ve bir daha. Sanki deniz ana da paşalar da acıdılar zavallıya da hepsi ona hizmet etmeye başladı. İbrahim mi ?
    Ne olacak beşlik simit gibi yayıldı koltuğuna keyif sigarasını tüttürüyor şimdi. Eminim o an , şeytani fikirler dolaşıyordur kafasında

Derken bir sağanak yiyoruz ki sormayın ama mesele değil , ekipman olarak tam teçhizatız . Biraz zamanımızı çalıyor sadece. Yağmur dindi sabah da olmak üzere. İbrahim benden bir fazla balık tutmak için olanca gücü ile çalışıyor, gözler olmuş kan çanağı gibi. Ama gol benden geliyor  Bir salto daha sahteme , İbrahim’in içinden saydırdığını duyar gibiyim. 
    Ama çok geçmiyor. Bir salto da İbrahim’e. O da alıyor paşasını, gülleri açıyor yine. Azimli, hırslı bu maçı ben kazanacağım der gibi. Der gibi ne demek; zaten ağzı durmuyor ki adamın.  Sabah ezanı sessizliği bozuyor bir anda, birazdan karanlıkta kalacağız demek bu. Bir yerde avın bittiğini işaret ediyor. Ezanın bitmesiyle de ışıklar sönüyor. Bırakıyoruz avlanmayı ve sandalyelerimize oyurup birer sigara yakıyoruz. İbrahim neşeli , İbrahim mutlu 5-2 geriden gelip (hatta 4-0 dan) 6-6 eşitliği yakalamış. Galiptir bu yolda mağlup.!  Bir combak görüyorum suda, sesizce kalkıp sandalyemden alıyorum kamışımı elime. Neden olmasın, varsın ışık da sönsün, imkansız değil ya. Ya bir tane daha tutarsam… İbrahimin yüzündeki o ifadeyi görebilmek için denemeye değer. Sallıyorum sahtemi suya, başlıyorum ağır ağır çekmeye … BOOOOOOOMMMMMM…………
    Tek bir atış…. İnanılmaz…. Paşanın suda çıkardığı sesler ibrahim’i sersemletmiş olmalı  Paşayı kıyıya alıyor ve İbo’ya bir bakış fırlatıyorum. Olmaz diyor İbo.  Mümkün değil.
    Ben bu şekilde eve gitmem der gibi kapıyor silahını, pardon kamışını.  Ben mutlu… Mağrur toparlıyorum kamışımı ve sonlandırıyorum avımı. Ama İbo kararlı…Bu gece böyle bitemez.
    Sigramı yakmış keyifle İbo’yu izliyorum. Son saniyeleri oynana maçta yenilgiden kurtulmaya çalışan takım gibi , doldur boşalt saldırıyor.
    BOOOOOOOOOOMMM….. Gözlerime inanamıyorum. Yukarıda bahsetmiştim ya azim hikayesini. İbo’cuğum çeliği de deldi bu akşam. 

Yenişemediğimiz çok tatlı, hoş bir rekabet yaşıyoruz bu gece. Bu arada yağmur da aptal ıslatan misali yağmaya devam ediyor. Güzel , çok güzel, heyecanlı, bol aksiyonlu bir gece yaşıyoruz ve tam 14 paşayı buyur ediyoruz İbrahim kardeşimle… Böylesine güzel bir geceyi ve böylesine verimli bir avı hepiniz için yürekten diliyorum. Uzun raporum ile sıktıysam affola. Ama bu yorgunluğuma karşın bile sizlere hoşunuza gidecek bir rapor hazırlamaya çalıştım. Sağlıkla Kalın…. Mutlu Kalın…. 

BEN YATIYORUM ……. 

Video Linki : http://img41.imageshack.us/img41/3527/file2762.mp4

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 8 Kasım 2016
  2. hüseyinsavacı

hüseyinsavacı Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: 7-7 İbrahim Galip...! :)

Kardeşim ellerine sağlık,afiyetler olsun..

3. BLC

BLC Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ödül Puanları:
    0

Maşşallah maşşallah.tebrikler Hür abi herzamanki güzel avlarınızdan bir yenisi dahaAlkışAlkışAlkışen kötü avınızın böyle olması dileklerimle,Rastgele abi..

4. MUSTAFA KAHRAMAN

MUSTAFA KAHRAMAN Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ödül Puanları:
    0

Süpersin abi maşşallah bizlere aşk şevk veriyor bu paylaşımların her zaman rastgelsin.

5. mustafa ayvaz

mustafa ayvaz Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    5
    Ödül Puanları:
    0

Abi elinize sağlık çok güzel av olmuş.

6. AŞKIN

AŞKIN Admin Admin

Alınan Beğeniler:
    147
    Ödül Puanları:
    48
    Web Sitesi:

AlkışAlkışAlkış
    Hür abi,hiç sıkılmadan okudum yaşananları,sanki yanınızda gibiydim,bizdede olur böyle güzel çekişmeler.:D;)
    Avınız on numara olmuş,afiyet olsun.

7. Ayşe HARUPÇU

Ayşe HARUPÇU Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    20
    Ödül Puanları:
    0

Hür kardeşim,öyle güzel rapor yazıyorsunuz'ki okurken insan kendini orada zannediyor.Paşalar desen muhteşem,avlarınız her daim olsun. Paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz...

8. ateb1

ateb1 Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

Ustam tebrik ederim, böyle okumak izleme insanın içi gidiyor, avlarınız daim olsun.

9. Gürdeniz

Gürdeniz Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ödül Puanları:
    0

Sevgili Hür yine dört ,dörtlük bir rapor.Emeğine sağlık kardeşim.Alkış
    Balıklarda dört, dörtlük tebrikler.Alkış:)

10. ksk sedat

ksk sedat Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    6
    Ödül Puanları:
    0

Hür bey tebrik ederim muhteşem güzellikte bir av olmuş harika levrekler doğrusu e güzel bir istirahati hak etmişsiniz daim olsunAlkış

11. aysel

aysel Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0

Herşeyiyle süper bir av ve rapor.Emeğinize sağlık,yenilerine rastgele..:)

12. Gürkan Yücel

Gürkan Yücel Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

Ekibi kutlarım en kötü avınız böyle olsun,Rastgelsin...

13. clio35

clio35 Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    0

herşeyi ile mükemmel bir av raporu tebrik ve teşekkür ediyorum

14. aldem

aldem Tba Okuru

Güzel av olmuş,tebrikler.

15. çimentepeli

çimentepeli Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    19
    Ödül Puanları:
    0

Hür afiyet olsun kardeşim.Alkış

16. Mustafa CUMBUL

Mustafa CUMBUL Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ödül Puanları:
    2

Tebrikler afiyet olsun...

17. Necati AKKOÇ

Necati AKKOÇ Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Ödül Puanları:
    0

elinize sağlık çok güzel av olmuş.

18. Ferit ERTÖZ

Ferit ERTÖZ Gold Üye Gold Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ödül Puanları:
    0

Hür abi bu Paşa'lar seni seviyor bunu anladık ama sen onları daha çok seviyorsun bence :)

Tebrikler abi hatta alkışlar sizler içinAlkışAlkış

Şu İbrahim'i de geç bir gün:) Bakalım maç sonrası olaylar nasıl olacakkiki

19. xwing35

xwing35 Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0

Herkese merhaba,
    Hür bey tebrikler,
    acaba acemileri grubunuza alıp, paşalarla ilgili faydalı bilgilerle onları donatıyor musunuz diye sormak istedim paşaları görünce:))

20. paşalı

paşalı Üye Balıkçı

Alınan Beğeniler:
    3
    Ödül Puanları:
    0

Hür kardeşim kutlarım.Levrekler süper afiyet olsun.

Bu Sayfayı Paylaş